Вегетарианска тема 9 - какво ще готвим днес

• 75 586
  • 741
  •   1
Отговори
# 180
тъкмо да кажа сливи с месо и се сетих каква е темата... не може ли месото да се замести или пропусне? Иначе вкуса и аромата на задушения лук и сините сливи ... ммм...

# 181
  • weiter, weiter, ... weiterstadt

asyalein много ми хареса идеята за ферментиралото тесто за блини! Крайно време е да се сдобия с гъба. Искам да опитвам  разни неща. Спира ме това, че рядко ядем млечни и тестени неща Simple Smile

според мен ще стане и без гъба. просто трябва да поизчакаш повече...

Натуся, определено не ми е ниско кръвното, имах и други симптоми , които сега намаляват или изчезват...

днес готвих нахут с патлаждан и домати.

# 182
Bandiera rossa, готвя тази яхния със сушени сини сливи. Тия са огромни жълто розови и сега лимонади мармалади, без захар и разни такива... Освен, че хапвам сурови в количества.   
Снощи пекох ориз с джоджен. Направих и салата с домати и босилек.

# 183
  • на острова на мечтите
    И аз обожавам печени цели патладжани. Но  имам барбекю на двора и ги пека там. Така че си спестявам мазалото на котлона. После ипичам домати, чушки,лук и счуквам всичко в дървен хаван. Естествено малко чесън и зехтин
    Днес сме на лучена яхния с елда и червен ориз.
    Относно
    тъкмо да кажа сливи с месо и се сетих каква е темата... не може ли месото да се замести или пропусне? Иначе вкуса и аромата на задушения лук и сините сливи ... ммм...
    може  да се замени месото със соеви късчета .

# 184
    Но  имам барбекю на двора и ги пека там. Така че си спестявам мазалото на котлона.

вкусът става друг. иначе и аз мога на двора да ги правя.

днес на обед ядах навън пърж. картофи и към тях имаше кетчуп. ядах и от него, без да се замисля, че сигурно е сгъстен с нишестен.
    сетих се после като взе да ми се вие свят.
    май ще кажа адио на пицата и пастата  Cry

сега смятам да пробвам един инд. хляб с нахутено брашно.
    накиснала съм да ферментира ориз и леща за инд. катми....
    да видим дали ще са ок на вкус.

# 185

май ще кажа адио на пицата и пастата  Cry

Докато бях в Германия опитах всички видове безглутенови пасти, които видях и всички ми бяха много вкусни - оризови, царевични, грахова, лещена и елдена.  И за пиците има варианти.

У нас-
    Печена бамя и салата от черита и тученица. Супа от тиквички - много ни хареса студена. И сливи, много сливи Simple Smile

https://vkusnosbety.blogspot.bg/2017/08/roasted-okra-served-in-two-variants.html

https://2.bp.blogspot.com/-VSyHgetQFFA/WYW9gKmpVVI/AAAAAAAAapg/n … 40/1aDSC_0020.JPG

# 186
    Ася аз бих направила изследването. При акутен проблем не може да те накарат да плащаш. Особено ако ти става така лошо можеш директно в такъв случай да се паркираш в клиниката като спешен и ще ти го направят изследването . Това според мой опит.

# 187
    Банди, влача се с тези симптоми от много време!!!
    Скрит текст:
    последно личния ме прати на ендокринолог, защото смяташе, че събирам вода на хорм. основа - все на корема, бъбреците, като ябълка бях обла. сега прочетах в нета, че това е от възпалението в червата. отделно 3 пъти по 4 месеца пия желязо понеже имам недостъг- и това идва от възпалените черва, не се усвоят хран. в-ва.
    другите лекари ми казват: много жени на вашата възраст имат подобни проблеми  Joy
    все едно съм на 100г.
    казах им, че другите не ме интересуват. Naughty
    при вас в болниците е различно.  Sunglasses
    тук за виене на свят, раздразнителност, нарушено равновесие и вода в тъканите няма да ме вземат на сериозно. Rolling Eyes
    ЛЛ е в отпуска, ще ида да говоря с него като се върне, да видим какво ще ми предложи.
    за ендокринолог чакам 6м. за преглед, смятам да ида  Twisted Evil

Докато бях в Германия опитах всички видове безглутенови пасти, които видях и всички ми бяха много вкусни - оризови, царевични, грахова, лещена и елдена.  И за пиците има варианти.

при нас по заведенията рядко предлагат подобни неща. Peace

сега отивам да видя как ще правя ферментиралия хляб...
    преди няколко седмици бях правила маринован патладжан по рецепта на пепчо и оставих един буркан, вчера се омете. смятам да направя още другата седмица.

# 188
    Ясно, но когато ти стане лошо и ти се завие свят си спешен. Според мен.

# 189
    • на острова на мечтите
    Тук има много хора с непоносимост към глутен  и съотве широк спектър от продукти за клиенти с подобни проблеми. И в магазини, и в ресторантите има подходящо меню за непонасящи глутен.
    exsberry,много съблазнителни вкусотии.
    asyalein,ами аз точно заради специфичният от барбекюто вкус ги правя навън. Миришат на домашно, на село, на детство и спомени Simple Smile

# 190
    Ясно, но когато ти стане лошо и ти се завие свят си спешен. Според мен.

при вас е по-различно, все пак униклиник там е известна

Скрит текст:
    на мен вече 3 пъти ми се случва да припадам, някой вика линейка, после ме овикват, защо съм викала за глупости линейка. обяснявам, че като съм безсъзнание не мога да викна линейка, пак си ме обикват  Whistling
    в униклиник Франкфурт ме оставиха 3 часа да чакам без да ми кажат къде се намира или да ме попитат дали искам вода. никой не дойде да ме погледне. Rolling Eyes линейката ме закара там... какво да ти кажа.
    представи си да ида със световъртеж  Joy

да споделя за ферментиралия хляб: накиснах равни части зелена леща и пълн. ориз във вода. на следващия ден измих добре, сложих вод аи добавих по малко от водния кефир. оставих пак да ферментира. на следващия ден прецедих, сложих малко воден кефир и смлях с пасатора.
    не стана гладко тесто,но и така е добре.
    една част направих на пара (стана като хляб, но влажен), другата част като палачинки - много хрупкави станаха, но поемат много мазнина.
    засища много. вкусът е много умами, доволна съм. очаквах по-гаден резултат.

освен това:

днес ще правя кнедли с гъбен сос.

Последна редакция: вт, 08 авг 2017, 15:07 от asyalein

# 191
    не викаме линейка , ами си се самозакарваме в часове в които не работи личен лекар. Пък и не сте далече , може да прескокнете. Но и тук си чакаш с часове  ..

Безглутенови неща има много и всякакви , но това не се води просто алергия, а автоимунно и аз не бих го оставила неизследвано. 

https://de.wikipedia.org/wiki/Z%C3%B6liakie

# 192
    У нас салата от тученица, домати, бамя.
    http://vkusnosbety.blogspot.bg/2017/08/purslane-salad-with-okra-and-tomatoes.html

Диня, много диня. Варих царевица.
    Печен зелен пипер с магданозено песто.
    http://vkusnosbety.blogspot.bg/2014/08/salad-of-grilled-green-peppers-and.html

Студени чайчета https://cdn.bg-mamma.com/zIhl/35398418_ab01a6c7

Днес миш-маш и салата-сурови спагети от тиквички и чери домати, песто от босилек

# 193
    Май всички сте на почивка Simple Smile Аз започнах да правя любимият ни доматен сос, с малки изключения от пукани чушки и краставички това е солената зимнина. Разбира се и кисело зеле, но за него е рано, а и майстор му е ММ.

Нещата от тези дни.
    Диня и всякакви плодове.
    Веднъж пекох сливов сладкиш .
    Приготвих е нещо като крамбъл със сливи.
    Много го харесаха гостите ми-всички на някакви диети, но им хареса.
    http://vkusnosbety.blogspot.bg/2015/09/hazelnut-crumble-plums.html

Печени пипери с доматен сос или с пресни домати и магданоз.
    Патладжанени пици- не ни омръзват.
    Гриловани тиквички с копърен сос.
    Тази вечер царевична супа .

# 194
    • на острова на мечтите
    Ами аз съм във ваканция и освен това съм на диета, та ям салати и дини. Понякога пъпеши,но рядко намирам вкусни. Повечето са с привкус на тикви. Ужас.
    Последното,което приготвих беше хляб с много видове съставки(ръж ,овес,елда,слънчогледово и ленени семена,брашно от рожков и гроздови семена и не помня още какво)и вчера паста от босилек(за моята половинка,но и аз я опитах и одобрих). От време на време правя фрешове,но все още жегата е мнооогоооо настоятелна:weary:

Общи условия

Активация на акаунт