Вегетарианска тема 9 - какво ще готвим днес

• 75 177
  • 741
  •   1
Отговори
# 195
Да, и тук жегата е голяма. danilu представям си за пъпешите...Тук в Лидл, Кауфланд продават целогодишно няколко сорта пъпеши, веднъж ядох някакъв, и никак не ми хареса. Учудвам се, че все още (при наличието на толкова сезонни) продължават да ги продават. Странно е, че имат толкова голяма трайност, почти като тиквите са Simple Smile

Днес ходих на село и набрах асорти от джанки.Сега ще суша от тези, които са месести и им се вадят костилките. Обичам през зимата да хапвам сушени плодове. И всъщност целия ден изкарах на няколко клончета тученица и сливи.
За вечеря запекох едно домашно сирене, приготвено като халуми. Не се разтича в тефлоновия тиган, отвън хрупкаво и запечено, отвътре мекичко. И най-важното не беше толкова солено като купеното. Хапнахме с люти чушки.

Утре ще имаме гости и ще приготвя сливов тарт. Ще пропусна захарта в блата.
https://vkusnosbety.blogspot.bg/2011/10/blog-post_02.html

Вечерята ще я мисля утре.

# 196
  • София
И аз не готвя много.От миналата седмица:
Крем супа от червена леща с къри
картофени кюфтета
печени чушки с доматен сос

# 197
  • на острова на мечтите
Правих домати консерва. Така че домати за 3 дни😄 Правих и доматено пюре. За първи път. Добре се получи. Изсуших го на слънце😁
Иначе готвих замразен грах. Кисело мляко с плодове. Моля се,горещото да ни остави малко да си отдъхнем!!!!

# 198
Аз имам гости и готвя месни и веге неща, от вегетарианските:

Всеки ден започваме (след лимоновата вода) Simple Smile със сок от моркови, или моркови/цвекло
Морковени фалафели правих днес.

Морковен тарт без мазнини само с две лъжици брашно от сорго и средно люти чушки
Морковени крекери.
Тученица и чери салата.
Зелена салата с репички, копър и маслини.
Прасковен пай с дантелена коричка.

# 199
  • Калифорния, САЩ

Може ли рецепта или начин за приготвянето им, моля.

# 200

Може ли рецепта или начин за приготвянето им, моля.
Ако може и рецепта за морковените фалафели

# 201
elitsa_b, ir74 ето рецептата. По -скоро е идея, но имам вече навик да записвам, за да мога да повторя или променя впоследствие. Вече три пъти приготвях, много са удобни за кьопоолу, хумус, салати и супи, е , ние поне така ги хапвахме.

https://vkusnosbety.blogspot.bg/2017/08/carrot-crackers.html

# 202
  • Калифорния, САЩ
elitsa_b, ir74 ето рецептата. По -скоро е идея, но имам вече навик да записвам, за да мога да повторя или променя впоследствие. Вече три пъти приготвях, много са удобни за кьопоолу, хумус, салати и супи, е , ние поне така ги хапвахме.

Благодаря!  bouquet

# 203

Мммм много добре изглеждат. Ще пробвам , Благодаря!

# 204
  • София

exsberry
Какви бургери само! Невероятни!
Лятото ядем доста плодове! Дините вече са в изобилие и прекрасно сладки и вкусни! Прасковите сочни и ароматни.
Готвих тия дни-
1. Сарми кисело зеле с киноа и сметана
2. Препечени филийки с авокадо
3. Крем супа броколи
4. Спагети с пармезан и със сос- от моркови, лук ,червена чушка, домат и подправки
5. Лазаня с тиквичка, сирене и яйца от домашна юфка

# 205
Нещо ме е хванал мързел и тези дни хапхвах само домати, краставици, сирене, тиквички, патладжан. Днес мисля да съм на картофена салата с лук.

# 206
  • на острова на мечтите
Нещо ме е хванал мързел и тези дни хапхвах само домати, краставици, сирене, тиквички, патладжан. Днес мисля да съм на картофена салата с лук.
+1

# 207
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
привет, не съм писала напоследък, не ми достига времето.

от 3 седмици съм на безглутенова диета. чувствам се супер, само мигрената не се махна  Twisted Evil
другите оплаквания изчезнаха.
сега съм отново във фаза на експериментиране.
пицата не я докарах, но палачинките стават супер.

от експерименталната фаза имам 2л. оцет  Mr. Green
тази година гроздето нещо се разболя и се наложи да го оберем и нямах време да се занимавам с него и го минах през една машинка, да отделя люспите и семките.
сокът го разделих на 3: в една част сложих захар, в другата зърна воден кефир, в третата пак воден кефир и захар. сега имам 3 различни оцета: някой е по-кисел, друг по-ароматен.
този, който е само със захар продължава да ферментира.
някой знае ли как да ги съхранявам/консервирам? newsm78
толкова оцет ще ядем поне половин година.... Thinking

сега смятам да правя картофена пица.

# 208
Като споменах за мързела казах, че днес ще съм на картофена салата. Но днес пусти му мързел надделя и продължавам да съм на домати, краставици, печени чушки и сирене. Утре ще е картофената салата 😁

# 209
привет, не съм писала напоследък, не ми достига времето.

от 3 седмици съм на безглутенова диета. чувствам се супер, само мигрената не се махна  Twisted Evil
другите оплаквания изчезнаха.
сега съм отново във фаза на експериментиране.
пицата не я докарах, но палачинките стават супер.

от експерименталната фаза имам 2л. оцет  Mr. Green
тази година гроздето нещо се разболя и се наложи да го оберем и нямах време да се занимавам с него и го минах през една машинка, да отделя люспите и семките.
сокът го разделих на 3: в една част сложих захар, в другата зърна воден кефир, в третата пак воден кефир и захар. сега имам 3 различни оцета: някой е по-кисел, друг по-ароматен.
този, който е само със захар продължава да ферментира.
някой знае ли как да ги съхранявам/консервирам? newsm78
толкова оцет ще ядем поне половин година.... Thinking

сега смятам да правя картофена пица.

Ася, аз имам опит с оцет от ябълки- той сам се съхранява и с времето става по-силен и по-бистър. Миналата есен направих значително количество- около 40-50 л и зимата беше прекрасен. За съжаление към този момент вече нямам- подарявах, а и ние много използваме.

Чудесно е, че се чувстваш добре след спирането на глутена. Не знам дали си пробвала патладжанени пици. ММ много ги харесва(той не яде изобщо никакъв хляб, теста и ограничава до минимум въглехидратните храни-ориз, картофи, моркови, царевица...) ето такива - http://vkusnosbety.blogspot.bg/2016/07/eggplant-mini-pizzas.html

elitsa_b, ir74, ако сте пробвали крекерите, надявам се да са ви харесали.

У нас - лозови сарми с плънка от ориз, орехи и сини сливи
салата с домати, лук, босилек
копф салата с къпини, бадеми и козе сирене
сутрин - или сок от моркови +/-цвекло или купичка боровинки и къпини
хумус и крекери
Приготвих и една торта без печене и без добавена от мен захар, получи се много ароматна и вкусна, жалко, че рядко се срещат по магазините добре узрели манго и твърде рядко маракуя. https://vkusnosbety.blogspot.bg/2017/08/mango-passion-fruit-cake … with-almonds.html

Общи условия

Активация на акаунт