Вегетарианска тема 9 - какво ще готвим днес

• 75 630
  • 741
  •   1
Отговори
# 330
Салата рукола, чери, моцарела
Супа бял фасул
Печено резене
Салата от цвекло, нар, орехи
Чипс от кейл
Супа броколи
Тиквички, гриловани във фурната и копърово, чеснов дресинг.
Печена тиква, с част от тиквата направих тези Меки тиквени, безглутенови бисквити -

# 331
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
тук има едно предаване "перфектната вечеря" и в неделя гледах с 4ма шеф-готвачи.
единия с 2 Мишелин звезди. много земен и хилещ се.
каза: тва тук не е ресторант: една чиния, едни прибори, една чаша - това е.
та предястието му беше Онсен яйца, което нищо не ми каза, но се оказаха яйца, варени при 64,5С. Onsen tamagо е оригиналното име.

вчера тествах по-елементарен вариант за тези яйца: завира вода, котлона се спира, слагат се яйцата и се оставят във водата. след 13мин. са готови.
стават с много нежна консистенция. моите постояха малко по-дълго вътре, че не обичам суров белтък Sick
ядах си с млечен кефир с куркума и ленено олио. доста време бях сита.

за вечеря: грах на яхния, който ще доядем днес.

# 332
  • София
при тази температура се съхраняват хранителните стойности на яйцето най-добре. не съм пробвала, обаче

днес не съм решила какво ще правя и дали въобще ще ям, а когато аз не ям, момчетата вкъщи са лесни. за утре ще е качамак и някаква салата

# 333
Тиквена крем-супа, паста с доматен сос с каперси, къри с много зеленчуци и червена леща (лещата направо се изгуби), супа с гъби и кейл (ядохме я с варени яйца в добавка, а детето и с ориз).

Недосварени яйца... бррр. Laughing Аз ги ям само твърдо сварени, но не преварени, де. Мразя миризмата на сурови яйца.

# 334
Аз имам проблеми с венците Sad и съм на бебешка храна; печен сладък картоф за ядене с лъжичка и кейл задушен със сл. семки и смачкан на пюре в кухн. робот. Замислям се дали да не инвестирам в Vitamix с моите зъбни проблеми.

Иначе яйцата и аз сварени ги харесвам и откакто прочетох, само така ги правя: слагам ги в студена вода в съд с капак на силен котлон /моят е керамичен и загрява почти веднага/. Като кипнат, оставям ги на котлона 1 мин. После ги дръпвам от котлона и оставям покрити с капак 12 мин. Изплаквам с хладка вода и стават винаги перфектни Simple Smile

# 335

Недосварени яйца... бррр. Laughing

не са недосварени.
просто консистенцията е по-тресяща се. Peace

Галче, мисля, че е по-добре да инвестираш във венците, не във Vitamix  Peace
възпаление в устата дава отражение върху целия организъм.

аз също често имам възпалени венци.
Скрит текст:
помага ми жабурене с 1с.л. зехтин с няколко капки масло от чаено дърво (отврат вкус и аромат, но действа безотказно).
ако е само на едно място, т.е. не из цялата уста, а само до един зъб, то като си лягам слагам там карамчилче и спя така. предполагам че от масло от карамфилче (подправката) ще е по-ефикасно, но това е когато нямам нищо под ръка.
прополис също помагал, но понеже цапа жълто и не съм тествала.
при мен понякога се получава при ниско желязо. ако имаш и други симптоми се тествай.

и аз купих сладки картофи, смятам печени да ги правя.
незнам дали детето ще ги яде  newsm78

имам и две тикви, смятах на супа да ги правя, но ще се затопля и май ще ги напълня за уикенда.

# 336
  • София
Крем супа от броколи
Картофени кюфтета с тиквички на фурна
Зелева салата с морков,добавих червена чушка стана много свежа

# 337
  • София
започна сезонът на тиквите. освен печена, с която мога системно да преяждам, ми се е дояло ризото от тиква. минусът е, че като всяко ризото е по-скоро връткаво, а и е калорично да му се не види

за днес на момчетата ще е талиателе със сметанов сос и горгондзола. доматена салата за всички

# 338
Банички от многолистно тесто с кейл и сирене, крем-супа от броколи и у нас, варена царевица, чипс от кейл.

Ризото и аз не обичам да правя. Не обичам манджи, на които трябва да им бая. Simple Smile

# 339

Скрит текст:
помага ми жабурене с 1с.л. зехтин с няколко капки масло от чаено дърво (отврат вкус и аромат, но действа безотказно).
ако е само на едно място, т.е. не из цялата уста, а само до един зъб, то като си лягам слагам там карамчилче и спя така. предполагам че от масло от карамфилче (подправката) ще е по-ефикасно, но това е когато нямам нищо под ръка.
прополис също помагал, но понеже цапа жълто и не съм тествала.
при мен понякога се получава при ниско желязо. ако имаш и други симптоми се тествай.

Мерси за идеите Simple Smile

Скрит текст:
Аз също лекувам, но проблемът при мен е от коронките и това, че имам разстояния между зъбите, но като пробвам да почистя с конец и не мога да го вкарам между зъбите си.
Слагам сода, ако е на един зъб; кокосово олио и смрадлика, ако е както в момента нетърпимо положението Sad

Аз днес ядох ферментирало тофу на пюре с яйце и банан

# 340
Галче, опитай с лента за зъби - с нея би трябвало да ти е по-лесно.

# 341
Галче, опитай с лента за зъби - с нея би трябвало да ти е по-лесно.

Това за пръв път го чувам.
Скрит текст:
Може ли да ми обясниш за какво става дума. Може и ЛС да не занимаваме аудиторията, че и без това достатъчно разводних темата
По темата замразени червени боровинки с фъстъчен тахан и малко протеин на прах; много вкусен леден крем се получи

# 342
Галче,

Скрит текст:
или интердентални четчици
моите зъби са криви и доста нагъсто и с конец не успявам нищо да извадя, но с тези четчици вадя всичко...

правих печени сладки картофи на фурна, но станаха като сварени и детето отказа да ги яде.
как да ги направя хрупкави?

днес: спанак с джинджифил, оризови спагети и мисо супа
савойско зеле задушено и подправено с малко вино и ябълков сок

довечера ще грилваме. аз май ще карам на салата, че пак ме пипна мигрената. Confused

# 343
Мерси Ася Simple Smile

Хрупкави само за чипс се сещам, иначе стават по-скоро дъвчащи или ако се пекат с кожата като варени.

у дома картофени кюфтета с кейл, сирене и останали от вчера спагети. Аз още не съм гладна и май ще съм на чай от лайка

# 344
  • София
Не съм готвила,идвам да кажа на Галче
Скрит текст:
Имам коронки и лесно задържаща се храна между зъбите.Спасявам се с зъбен душ,(https://remedium.bg/oral-hygiene/oral-b-oxijet-md20.html).Дори да е по-скъп заслужава си инвестицията.Конци ползвам само когато не мога да ползвам душа,иначе почти навсякъде го мъкна с мен.Мога да кажа ,че с конци не се изчиства толкова добре междузъбното пространство .

Общи условия

Активация на акаунт