Вегетарианска тема 9 - какво ще готвим днес

• 75 343
  • 741
  •   1
Отговори
# 360
  • София
Цитат
какво чушки? Печени,или сурови? Интересно ми се вижда! Искам да пробвам.
Всичко сурово слагам, дори и картофи за по-голямо количество. С много малко вода - колкото да не загори. Доматите пускат сок, всичко се задушава-запича, много вкусно става. Като подправка черен пипер накрая. Може и люта чушка нарязана на дъното да олюти всичко Flowers Chili

# 361
  • Стара Загора
Вчера печена тиква с орехи, патладжан с домати на фурна, боб яхния, салата от цвекло, земна ябълка и моркови и пъпеши.Още имаме в градината пъпеши, тази година ме изненадаха до средата на октомври ядем  Hushed.
За днес мисля крем супа от сладък картоф да правя .

# 362
  • София
Мутабел (така ли се пише?)
Печена тиква
Тиквени мъфини с мед
Нахут с домати и патладжан
Качамак с горгондзола
Салатите - както дойдат

# 363
Салата от цвекло и варени картофи.
Супа от броколи, спанак и малко праз.
Киноа пудинг с кокосово мляко.
Салата от ябълки и целина с орехи
Плодове-круши, ябълки, смокини, грозде
Качамак с козе сирене, поръсено с много чили.

# 364
Мутабел (така ли се пише?)

А какво е това?

# 365
  • Калифорния, САЩ

Ей туй  Wink, предполагам:
http://www.ayurvedic-recipes.com/mutabal

# 366
  • София
Вид кьопоолу - печен патладжан, тахан, лимон (или кисело мляко), чесън, магданоз

Аз продължавам с патладжаните. Утре ще са на лазаня с овчи кашкавал. Имам заявка и за мекици. Момчетата са ми с кльощава структура, но ще се ошишат с този режим. Аз ще пропусна и двете под предлог, че в петък се пости

# 367
Мен нещо ме мързи да готвя. Rolling Eyes Вчера имаше къри-леща с кейл, днес – яйца на очи и печени картофи. Толкоз. Ще чакам да ми дойде музата. Crazy

И моля ви стига с тези смокини! Laughing Тази година съм яла само 2 пъти и то само по няколко смокинки, че им скъпо килото. Sad Догодина ще идем по правилното време на море!

Моето дете забравя какво са мекици и подобни и не се сеща да си поръча такива неща. Laughing Той е лакомчо и аз също много внимавам какво яде. В детската градина закусваше понякога и втори път и ако се случеше да е по-редовно, веднага виждах как надува бузките. Също е слаб (броят му се ребрата), но в същото време набитичък такъв. Rolling Eyes

# 368
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
В детската градина закусваше понякога и втори път

Joy

моят яде три пъти за закуска!!!!!
става в 7ч. и си прави овесени ядки с мляко.
после закусва с мъжа ми: хлебче с масло и мед и получава кутия със закуска за ДГ.

на обед твърди, че яде между 2 и 4 порции  Crazy (на шведска маса са и сами си сипват, възпитателките потвърдиха). там не яде десерт, че е често плод и отказва. днес е отказал ябълков сладкиш. трябвало да е шоколадов  Mr. Green

картофи на ситни кубчета, запържени и заляти с яйце и млечен кефир. стана като омлет с картофи.
таратор с кефир
крем супа от праз, корен от магданоз и картоф

и аз имам два патладжана, трябва да ги изпеча. Whistling
утре нещо с тиква. newsm78

# 369
пълн. кифлички с кашкавал, другите с шок. бонбон
амарант със зеленчуци
картофен огретен
мъфини с тиква
тиква на гювеч с домати  Mr. Green, ядаха я мъжете с паста, аз с ориз.

# 370
аз продължавам с пюрета днес: сладък картоф с кокосово мляко и ферментирали боровинки с кефир и сусамов тахан; утре карфиол със сусамов тахан

Скрит текст:
поне излезе още една част от хран. остатък, явно той е създавал проблеми; ще видим дали има още Wink

# 371
  • София
и при нас стана стабилно есненно менюто: брюкселски зелки в сметанов сос с горгондзола (оказа се, че дребният харесва зелеви, ура!); картофена салата с маслини и сушени домати; салата от печени чушки с лешници, че дребното не е почитател на орехите

# 372
аз много обичам брюк. зеле, точно както Харпа е написала, но уви от няколко години не ми понася на корема.  Rolling Eyes

мъжът ми е болен и смятам да правя крем супа от тиква и цвекло.

Галче, много неприятно. дано скоро се оправиш.  Hug

# 373
Галче,
Скрит текст:
а ти ходи ли на зъболекар заради проблема? Не могат ли там да ти почистят добре зъбите?
asyalein, моето сега яде три пъти закуска – закусва вкъщи, в първото междучасие яде ябълка, във второто яде зеленчук и малък сандвич (2 междучасия са само). И след това не е гладен. Tired Миналата седмица два пъти яде само салата на обяд. Вчера трябваше да обядва бързо и да излизаме за урок по музика, затова му направих любимата му паста с масло и сирене (знам, че ще я излапа бързо Laughing).

Вчера пълних пак спагети-тиква с разни изостанали сирена от хладилника (мъжете само си купуват някакви сирена и не ги изяждат Close). Днес ще правя пица от полента ('щото и моцарела са накупили) и риболита.

Ние още не сме минали съвсем на зимни салати... все още купувам разни марули (тук садят почти целогодишно) и все още има страхотни немски чушки. За съжаление производителите, от които купуваме зеленчуци, нещо объркаха с доматите тази година и им свършиха вече. Други години последните чушки и домати сме ги купували от тях чак декември.

# 374
ориз със зеленчуци (този ориз се яде вчера в три варианта - всеки член от семейството го яде с нещо различно  ooooh!)

пица (взех си безглутенова - не бях очарована)

крем супа от картоф, целина и корен от магданоз

за днес смятам да правя оризови кюфтенца (ако остане от ориза  Whistling), мравки на клон (селъри с тахан и стафиди), карт. салата.

утре мъжът ми цял ден ще е на път, ще трябва да му измисля нещо да си вземе.

Общи условия

Активация на акаунт