Вегетарианска тема 9 - какво ще готвим днес

  • 75 252
  • 741
  •   1
Отговори
# 630
  • на острова на мечтите
  • Мнения: 6 365
Хм,какви са тез пармиджанови хапчици?!
Забравих да ви се похваля,че заредих китайско зеле за кимчи. Колко трябва да престои? Моето е от три дни. Виждам,че е пуснало вода. Harpalike,какви подправки слагаш? Тук кимчи готови подправки няма. Ти беше споменала ,че слагаш твои си подправки,ама като не си записах,отивам да ровя назад.

# 631
  • София
  • Мнения: 5 007
Лют червен пипер, джинджифил, чесън, зелен лук и прясна зелена люта чушка слагам.

Моето става за 2 дни на кухненския плот и после отива в хладилника.

# 632
  • София
  • Мнения: 3 381
И аз отдавна се каня за направя кимчи.Слагате ли рибен сос,гледам в много рецепти го има.

# 633
  • София
  • Мнения: 5 007
не слагам, защото нямам такъв сос (макар че не съм пълно веге и ям риба)

данилу, не мога да намеря снимка на тези хапки - продават ги готови и са алтернатива, когато ми се яде нещо различно от ядки и съм много гладна

# 634
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076
моето кимчи е в хладилника, смятам днес да видя какво е станало.

вчера сготвих сушения грах в тенджера под налягане и извадих каша  Crazy
на вкус е ок, но на вид е  ooooh!

ще помисля как днес да го украся, за да стане по-апетитно.  Joy

пармиджановите хапчици звучат чудесно.
аз си правя нещо подобно с едно тукашно сирене от извара, доста ароматно, но значително по-евтино.
освен яйце, слагам и малко полента, за да има някаква форма.
последно ги направих във форма за попс и станаха чудесни точенца.

# 635
  • Мнения: 1 782
Печурки,отчупвам пънчетата, леко сварявам на пара калпаците,обърнати надолу(и пънчетата в това число). Оставям да се охладят. Пънчетата разрязвам по дължина и също сплесквам.Слагам на дъска и леко притискам с пръсти да им изкарам водата и да ги направя по тънки . После слагам олио,сол,черен пипер,галета и подправки и пека в тиган. Ние сме двама и не включвам фурна,но за повече шницели е по-удобно да се използва фурна.
Благодаря за рецептата.

 Моето кимчи пак не се получи. Стана едно лигаво, дали не слагам много малко сол.

# 636
  • София
  • Мнения: 5 007
Моето кимчи пак не се получи. Стана едно лигаво, дали не слагам много малко сол.

кисело става ли?
ако ферментацията е станала, не би трябвало да е лигаво
аз слагам сол, но саламурата след това не е солена и става за пиене (което признавам си го правя и то сутрин на гладно между 2те кафета, нищо че е люта)

за днес правих крем супа от картофи и целина с оризова сметана

# 637
  • The QC to be!!!
  • Мнения: 5 345
За колко време втасва кимчито ви извън хладилника?

# 638
  • София
  • Мнения: 5 007
За колко време втасва кимчито ви извън хладилника?

ден-два, зависи колко е топло у нас

# 639
  • Мнения: 162
Предложете вкусни рецепти с гъби?

# 640
  • Мнения: 1 642
Едно от любимите ни смутита, откакто открих прясната куркума. Влюбена съм във вкуса, аромата и цвета. http://vkusnosbety.blogspot.bg/2018/02/golden-pears-turmeric-smoothie.html?m=0

# 641
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076
За колко време втасва кимчито ви извън хладилника?

аз го оставям 24ч. най-много извън хладилник и после го прибирам.
вчера опитахме нашето - не е кисело, но е доста люто  hahaha
стоя 3-4 дена в хладилника.

Предложете вкусни рецепти с гъби?
Данилу беше споделила за шницели от гъби и вчера взех големи печурки пак да ги правя: махат се пънчетата и вътре в шапката се посолява и се оставят поне 30мин.
като пуснат вода, се слагат между свежо фолио и внимателно с бутилка се разточват. после се панират в яйце и брашно.
става много вкусно.

иначе: ризото, пълнени гъби със сирена, киш, сметаново-гъбен сос, гъбена супа...

вчера салата Капрезе, кимчи, сирена
днес мъжете излезнаха и няма да готвя за обед.
за вечеря не съм решила. взела съм червено зеле и някакъв корен (май е захарно цвекло или нещо подобно), та може от тях да направя нещо.

мъжът ми иска ябълков мус и крем супа от смути миксера  ooooh!
аз обичам крем супи, ама чак пък толкова фино смляно.... Whistling

# 642
  • на острова на мечтите
  • Мнения: 6 365
Лют червен пипер, джинджифил, чесън, зелен лук и прясна зелена люта чушка слагам.

Моето става за 2 дни на кухненския плот и после отива в хладилника.

а,ето защо моето се мота все още! Аз го държа в хладилника. Ама пак ще стане. Спиред мен солта беше недостатъчна. Благодаря!!!!
Ако сварите за около 5/6 минути гъбите на пара,стават едни такива мекички и много лесно се обработват. Стават като пържолки.
Бианка,благодаря за смутито! Точно на време.

Последна редакция: сб, 03 фев 2018, 20:52 от danilu

# 643
  • Мнения: 1 642
Danilu Heart
Аз тези бисквити направих, нагости съм. http://vkusnosbety.blogspot.bg/2014/01/walnut-espresso-cookies.html?m=1

# 644
  • The QC to be!!!
  • Мнения: 5 345
Ася, благодаря. Значи то изобщо не е втасало. Просто си е пуснало сока и е станало люто. За преварен грах, правиш го на бургери, освен ако не е много рядка кашата. Иначе досипваш вряла вода (ако е гъста, но е по гъста от крем супа), кипва, и става крем супа.

За днес и утре, боб супа, хумус със сушени мариновани домати, и сокове.

Последния път като правих сокове, понеже смлях цели 4 кг ябълки, ми се свидеше да изхвърля остатъците, взех, че ги смесих с канела, малко мед, малко брашно, направих ги на топки и ги опекох. Изядоха се.

Общи условия

Активация на акаунт