Пародонтоза

• 150 705
  • 744
  •   1
Отговори
# 570
Здравейте!
Имам Болест на Бехтерев и той предизвиква проблеми със зъбите. Както повечето съм с пародонтоза. Тъй като болестта прогресира, промени в положителна посока не могат да се очакват.
В момента положението ми се струва тревожно. Венеца над  горните два предни зъба непрекъснато кърви. Не ме боли, няма изменения, но чак изпитвам страх от миенето на зъби. Четката и пастата стават червени. Долните 2 предни зъба са много зле също. При тях вече има промени, единия хлътна надолу и се клати.
Проблемът е, че антибиотици, каквито дават зъболекарите не мога да пия, имам несъвместими с тях заболявания. Искам някак да поддържам зъбите още 2-3 години поне, да спра кървенето на венците най-вече, пък после ще мисля за изкуствени. Приемам всякакви съвети. Благодаря!

# 571
Моят съвет е първо да намериш добър специалист парадонтолог. Обиновените зъболекари масово не разбират. Казвам го от опит. Споменаваш антибиотици, но има много други неща, които могат да се направят - дълбоко почистване, лазер терапия. Само специалист може да назначи точното лечение. За Варна мога да препоръчам такъв. [/b]
Здравейте!
Имам Болест на Бехтерев и той предизвиква проблеми със зъбите. Както повечето съм с пародонтоза. Тъй като болестта прогресира, промени в положителна посока не могат да се очакват.
В момента положението ми се струва тревожно. Венеца над  горните два предни зъба непрекъснато кърви. Не ме боли, няма изменения, но чак изпитвам страх от миенето на зъби. Четката и пастата стават червени. Долните 2 предни зъба са много зле също. При тях вече има промени, единия хлътна надолу и се клати.
Проблемът е, че антибиотици, каквито дават зъболекарите не мога да пия, имам несъвместими с тях заболявания. Искам някак да поддържам зъбите още 2-3 години поне, да спра кървенето на венците най-вече, пък после ще мисля за изкуствени. Приемам всякакви съвети. Благодаря!

# 572
  • оттам, откъдето започва България
Ще се радвам да споделиш името на специалиста, тъй като на всички четящи ще ни е от полза.

# 573
Д-р Ирена Георгиева в УМДЦ, гр. Варна.
Ще се радвам да споделиш името на специалиста, тъй като на всички четящи ще ни е от полза.

# 574
Благодаря ти! Не знам дали за мен вече не е късно, но нека да имам информацията, че то по-добре няма да става.

# 575
А аз да питам за добър парадонтолог в Пловдив?

# 576
Много съм чела за жабурене със зехтин. Ето един линк, където има доста полезни съвети

http://naturalnakuhnia.blogspot.com/2016/04/blog-post_8.html

# 577
Аз също съм в Пловдив и специалист във Варна не ми върши работа.
Благодаря за жабуренето със зехтин! Не пречи да опитам. В момента всяка сутрин се жабуря със Сандрин, понякога и вечер, но не виждам полза.

# 578
За съжаление при мен жабуренето със зехтин (аз го правех с шарлан) не ми помогна. Може би много късно съм започнала да го правя - не знам.

# 579
Аз също съм в Пловдив и специалист във Варна не ми върши работа.
Благодаря за жабуренето със зехтин! Не пречи да опитам. В момента всяка сутрин се жабуря със Сандрин, понякога и вечер, но не виждам полза.
Ън,за жабурене мога да кажа,дафинов лист и карамфил.Вари се,като се охлади малко се слага щипка сол и капки оцет.Действа стягащо.Но не лекува,само облекчава.
Тръгнало ли е клатенето,няма спасение.Могат временно да се шинират и прикрепят кътниците един за друг.
За София мога да дам координати на добър стоматолог.За Варна парадонтолози клиника Златеви.

# 580
Здравейте,
имам нужда от съвет и препоръки за лечение на парадонтоза  с лазер (т. нар. кюретаж)
Изчетох доста инфромация в интернет,
но ще е радвам на препоръки за зъболекар (пародонтолог) и отзиви от ваши посещения.
Проблемът се появи след раждане, оголени корени и страхотна болка от сладко, студено или топло.
Скоро посетих зъболекър и след почистване, следващата стъпка която ми предлагат е хирургическа намеса чрез пришиване на тъкан.
Разбира се опитвайките се всячески да не стигна до там, търся алтернативни методи. Ще се радвам на всяко споделено мнение по въпроса с лазерните процедури. Има ли повдигане на венеца, след процедурите, болезнено ли е ? Колко излиза като сума?

Последна редакция: пн, 01 фев 2021, 21:31 от Seveva

# 581
Гаранция, че ще се оправят нещата , няма.
Всичко е индивидуално....и според мен-отчаяни опити нещо да се подобри, но дори да има подобрение, то е нетрайно и общо взето е бошлаф работа.

# 582
Гаранция, че ще се оправят нещата , няма.
Всичко е индивидуално....и според мен-отчаяни опити нещо да се подобри, но дори да има подобрение, то е нетрайно и общо взето е бошлаф работа.
Добро утро, Снощи четох твои мнения, за лазера от по рано. Можеш ли да споделиш, как е положението при теб в момента, имаш ли влошаване, задържане на нещата? Честно казано не се трае при мен, ужасно е! Мислиш ли, че тази процедура е била полезна лично за теб?
Имам едно мнение от приятелка, която имаше подобен проблем, пак след раждане. При нея нещата са се подобрили само след една процедура и ми даде малко надежда. Разбира се консултацията ще бъде задължителна след като открия подходящ специалист, но внаги е хубаво да имаш още едно мнение преди да се решиш да се подложиш на подобна процедура.

# 583
Не съм правила лазер.
А хирургични интервенции - умъртвяване + премахване на единия от корените на шести зъби.

# 584
 "Дълбоко почистване" не винаги е полезно и често не води до подобряване на състоянието на венците и до възстановяване на връзката между венеца и зъбите. Процедурите с лазер са качествено ново ниво на лечение, което води до много добри резултати. Безболезнено е, не се налага поставяне на упойка, стационира се процеса на разрушение на костта за продължителен период. Лазерът редуцира бактериите, които най-често са в основата на проблема. Има и биостимулиращо действие, което помага за възстановяването на тъканите. След щателен преглед се преценяват броя процедури и етапите на лечение. Стоматологът трябва да има нужната апаратура и подготовка за това. Не е добре да се бави решаването на проблема, защото той се задълбочава. Не е добре и да се сравнява с други случаи, защото всеки статус е индивидуален, както и стадия, причините , а оттам и лечението. Това, което при друг не е работило, може да е най-добро за Вас и обратно.

Общи условия

Активация на акаунт