Студенти в UK - 8

• 94 987
  • 759
  •   1
Отговори
# 315
  • София
Благодаря, Sause baus! за уточнението.

# 316
  • Попово
Здравейте, търся начин да преведа известна сума от БГ сметка в лв към сметка в TSBank в pounds.
Търсих коментари в темата, но търсачката не ми намира коментари в тази тема. Намерих само това, но със стари коментари. Някой ползвал ли ги е скоро? Или да ми предложите друг вариант?
https://transferwise.com/

Ние така превеждаме. Курсът е много изгоден, бързо, лесно и удобно. Проверен метод.
Правя регистрация, но ми иска снимка на лична карта. Това нормално и безопастно ли е?
Благодаря

# 317
Подмини тази стъпка - лична карта се иска задължително само при превод на големи суми, мисля че над 1000 евро.
Ако не я въведеш при регистрацията, ще я иска, когато превеждаш такива големи суми.
За да го избегна, аз преведох парите за общежитието на няколко пъти миналата година.

Колкото до безопасността - да, безопасно е. Гаранция е.

# 318
От много години не съм влизала в този форум, но отново съм изненадана колко много полезна информация има тук.
Моето момче ще учи първа година в Лийдс и сме на финалната права от приготовленията - платихме депозит за общежитие, самолетните билети са купени, получихме и писмо, че парите за финансиране са преведени на университета... остават дребните покупки около заминаването.  Има още много въпроси и неизвестни, но смятам да оставя сина ми да намира отговорите и решенията сам.
Благодаря на всички, които споделят информация и помагат с опита си на останалите като мен.

Здравей и моя син ще е първа година в Лийдс.Какво ще учите там ?

Много се радвам, че има и други деца в Лийдс.
Моят син ще учи мениджмънт и втора специалност софтуерно инженерство, а общежитието му е Devonshire hall.

Последна редакция: ср, 06 сеп 2017, 17:31 от stes

# 319
И ние превеждаме с transferwise. Досега не е имало никакъв проблем. Курсът е добър, таксите са минимални и обикновено преводът стига след един работен ден.
Мъжът ми каза, че няма спомен да е прикачвал снимка на лична карта, но така или иначе не сме пращали кой знае колко големи суми.

# 320
  • Стрелбище-в пряк и преносен см
Благодаря на всички за бързата реакция. Преведох парите вчера вечерта, но не се виждат още при нея, вероятно защото при нас е празник днес. Утре ще разбера дали всичко е наред. На мен не ми е искало лична карта нито при регистрацията, нито при превода. Но пък ми събра такса към 8лв, независимо, че е първи превод. Все пак, много по- добре от другите варианти.

# 321
Дано не ви подвеждам ,но и при мен удържаха такса при първия превод,но след няколко дни я върнаха.

# 322
Благодаря на всички за бързата реакция. Преведох парите вчера вечерта, но не се виждат още при нея, вероятно защото при нас е празник днес. Утре ще разбера дали всичко е наред. На мен не ми е искало лична карта нито при регистрацията, нито при превода. Но пък ми събра такса към 8лв, независимо, че е първи превод. Все пак, много по- добре от другите варианти.
Таксата е калкулирана в курса. Утре по обяд парите ще са в английската сметка. По принцип при нас са стигали в ранните на 1 работен ден. Ако ги пусна сутринта до 10-11 часа пристигат към 16, ако ги пусна следобед, на следващия ден към 12-13 часа са там.

# 323
  • София
Моля, да ме извините, че пак мрънкам и търся съвет за пустия заем, но май изчерпах всички известни ми варианти. Отново да благодаря на cool witch, без която вероятно още щяхме да звъним като гламави на SLC без никакъв резултат. Изпратихме попълнен формуляр за смяна на университета за един ден, от миналия четвъртък сутринта е получен. Звъняхме, казаха, че им трябвали 4 работни дни, за да свържат документа с онлайн профила (което обаче и на петия работен не се случи) и още 21 работни, за да приключил процесът (под което предполагам имат предвид да получим писмата за втория уни), само че младежът на 18 септември трябва да ги представи в университета. Което явно няма как да стане. Исках да попитам дали някой се е сблъсквал с подобен проблем (бавно прехвърляне от Firm към insurance университета на заема) и как е процедирал? Платил си е първата вноска или?
Благодаря предварително!

# 324
Milenita, извинявай ако си писала назад, но защо трябва да представя такива писма?
От момента, в който се получи апликацията, вашата работа е свършена - процедурата е задвижена и е в ръцете на SF, които осъществяват връзка с университета за доказателства че студентът е приет.
Не се притеснявай. Време има, а от вас е направено каквото трябва.
И все пак - за твое успокоение - с университета имате имейл връзка. Да им пише детето, да обясни ситуацията, да пише че се притеснява и да пита има ли проблем.
Ще отговорят. Те не допускат студентите им да се притесняват Wink

# 325
  • София
Направи го (писа, пита, два пъти, че и оттам нямаше отговор). Точно от университета отговориха, че в деня на регистрация (18 септември) трябва наред с другите документи да носи evidence, че заемът му е отпуснат. Затова подскачам и кърша пръсти и се чудя като какъв е вариантът, ако дотогава продължава в профила му в SLC да седи като бенефициент на таксата първия университет, както е сега, при все че вече колко дни след 17ти август мина (когато излязоха резултатите и се разбра, че не е приет там)...

# 326
Само дето не е негова работа да доказва, след като докуметите за заема са изпратени и получени  Rolling Eyes
А и срока да си получат парите е 9 месеца след началото на учебната година.
Не знам какво да ти кажа, освен да не спира да ги засипва с имейли, докато не получи някакъв удовлетворяващ отговор.
Няма да го върнат на 18-ти ако не носи писмата, не се тревожи.
Ами ако писмото изобщо не е пристигнало?

Я виж тук т. 9 https://www.ucademics.com/faq/common-student-finance-application-questions
Може би това е начинът - уведомява ги за закъснението.

Последна редакция: чт, 07 сеп 2017, 14:48 от cool_witch

# 327
  • някъде из облаците
Milenita,
както ти е писала  cool_witch - не спирайте да им пишете, търсете съдействие и от университета. Тромави са, когато се касае за някакъв проблем, макар и по тяхна вина.
На голямата щерка ѝ отне повече от 3 месеца, за да оправят тяхна грешка. Беше 3-та година, края на октомври университета нададе вой, че не са получили парите, иначе ние нямаше да разберем. Звънна, намериха я в системата, оказа се че са вкарали документите с нов акаунт и съответно отказ на стария. Уж всичко наред, ще го оправят и чак февруари приключи цялата сага, като през цялото време постоянно им е звъняла, да пита защо още не е оправен проблема. Отначало университета каза, че ще изчака месец, нямало проблем, разбирали. Да, ама след като през декември все още нямаше плащане, наложи се ние да платим за 2 месеца, след като и през януари не оправиха проблема, внесохме още една такса, щом си получиха парите, веднага ни върнаха всичко до стотинка.
Да пише на университета, ако трябва и  на място ще им обясни за проблема, спокойно, няма да го върнат, те може да да му съдействат, но след като няма промяна, продължавайте да пишете, звъните докато не оправят проблема.

# 328
Почерпете се за здравето на щерката. Днес става на 22 години. Да ни е здрава, весела и щастлива! А също така днес и е първия работен ден от placement.

# 329
  • София

Mimito_75 , честит рожден ден на детенцето! Да е жива, здрава и щастлива! Да достигне целите си, да сбъдне мечтите си! И успех на работното място!!!

Общи условия

Активация на акаунт