Студенти в UK - 8

• 94 985
  • 759
  •   1
Отговори
# 390
...И аз съм ужасена от новината на Wizz. Как ще се прибират децата сега от Бирмингам!?...
Това е ужасен ужас! Как ще се живее без Уиз!?
Аз просто не знам как пътуват хората, които живетя в градове, до които няма директни полети или още по-лошо - няма летища. Как се прибират тези хора...

cool_witch, точно това и аз щях да кажа... Предполагам не са малко децата които не пътуват директно до България. А за цените да не говорим... През изминалата една година няколко варианта пробва дъщеря ми, в Нюкасъл е. Единия път Нюкасъл - Станстед с влак и от там до Букурещ. После Букурещ-Нюкасъл с прекачване, друг път през Лутън и после пак влак до Нюкасъл...Ама като не сме си избрали Лондон така ще е ....

# 391
Това е и причината да се направи табличка с плюсове и минуси когато се избира университет. Решавате кои минуси ще имате сили да преодолеете и кои ще са ви много трудни.
Децата трябва да са с ясното съзнание какво може да ги очаква.
При нас тази дилема не стоеше на дневен ред /искаше Манчестър/. Но ако ако трябваше да записва в Йорк както аз предпочитах, щеше да пътува със самолети, автобуси и влакове.
Изборът сами си го правим.

# 392
  • Варна
И до Глазгоу нямаше директни полети , още по-малко от Варна. За 4 години обиколихме де що имаше летище в радиус от 400-500 км. Летял е от Варна, Бургас, Букурещ, Констанца и София. И съответно често с прекачвания. Не е болка за умиране, млади са 13-14 часа път не им се опират и грам.

И още нещо , на първа страница от темата има много информация за почти всичко, четете и скритото в спойлерите , това относно куриерите  Peace

# 393
Да бе, светът ще свърши, защото на мамините златни не им е удобно да пътуват.
Даже, когато те самите не подозират колко не им е удобно  Rolling Eyes
Много важно, че пътуват с часове и няма директен полет - важни са ни университетите, желанията, престижа им.  Въпрос на приоритети.

# 394
Да бе, светът ще свърши, защото на мамините златни не им е удобно да пътуват.
Даже, когато те самите не подозират колко не им е удобно  Rolling Eyes
Много важно, че пътуват с часове и няма директен полет - важни са ни университетите, желанията, престижа им.  Въпрос на приоритети.
Напълно подкрепям това мнение!
Както писах по-горе, всеки сам прави своя избор.

# 395
Последното нещо, с което се е съобразявала щерката при избор на университет, е било как ще пътува до уни. Предполагам, че с повечето е така, но пък както казва cool_whitch, наистина е въпрос на приоритети.
Сега пътува до Лондон ( с прехвърляне някъде), а оттам около час-два с автобус до Саутхемптън. Обикновено си резервира билет за автобуса доста по-рано и ѝ излиза малко по-евтино. Е, вярно, че час-два са нищо, но тя така или иначе от 14-годишна почти всяка седмица пътуваше, така че има тренинг Grinning)

Пък и що ми се струва, че това колко и как пътуват е повече проблем за майките, отколкото за децата Wink

Последна редакция: пн, 25 сеп 2017, 22:50 от duNdence

# 396
Цитат
Пък и що ми се струва, че това колко и как пътуват е повече проблем за майките, отколкото за децата
Така е , щот майките сме по логистиката....
Определено за мен има значение дали ще пътува 14 часа или само 3 и после бързичко с автобус - това е и време и пари.Няма как да се водиш при избор на университет от транспорта точно, но си е за табличката с +/-  (много се зарадвах като го приеха в желания университет и той е близо до Лондон). Съчувствам за полетите през Бристол, предполагам че са били в графата + и сега си е проблем, но децата ще се справят:).

*За колет съм ползвала Арамекс и съм доволна, познати ползваха Спиди и нямаха проблеми също.

# 397
Нещо май погрешно бях разбрана?! Информативно писах, че спират линиите до трите града, защото знам, че има доста деца от форума, които учат там или в близост. А дискусията стигна чак до избор на университет според полетите?!  Hushed
Две години преди да пуснат тези линии изкарахме без Wizz, ще продължи да учи и живее пак без тях. Целата ми беше да знаете като планирате коледните прибирания.

# 398
Добре е да има информация, аз лично направих доста справки във форума, когато сина ми кандидастваше.

# 399
  • Варна
Mimito_75, не мисля, че постовете бяха към теб. По-скоро към поста на Dobche как щели да се прибират децата . Добре че писа да информираш , че на Уиз още им стоят полетите в сайта и хората се чудят защо не могат да резервират  Peace

И аз им се дразня на нискотарифните, пуснат някое хубаво ново направление, хората тъкмо свикнат , правят планове и хоп,  след няколко месеца ,максимум година и го спират  Twisted Evil

# 400
Mimito_75, не мисля, че постовете бяха към теб. По-скоро към поста на Dobche как щели да се прибират децата . Добре че писа да информираш , че на Уиз още им стоят полетите в сайта и хората се чудят защо не могат да резервират  Peace

И аз им се дразня на нискотарифните, пуснат някое хубаво ново направление, хората тъкмо свикнат , правят планове и хоп,  след няколко месеца ,максимум година и го спират  Twisted Evil
Много ме е яд, защото 3 дни преди това взех билет, съобразен с възможността и да отсъства от работа и ангажираността в университета. И в събота получаваме мейл, че се спират и я пренасочват от Лондон. Това е 6-7 часа излишно губене на време в едната посока в най-добрия случай . Защо продават билети след като са решили да спират полетите?!  До сега празен самолет не съм видяла. Последният път нямаше нито едно свободно място. Полетът, за който са я пренасочили, е на цена 380 паунда в едната посока. Това е безумие за нискотарифна компания. Ще се нагаждаме според ситуацията, но е неприятно.

# 401
  • някъде из облаците
Ние по Коледа сме при децата, бая чудене му ударих  дали да се прибираме от Бирмингам с Уиз или от Ливърпул с Райън.
На отиване сме Изи джет до Манчестър, много си ги харесвам, никога до сега не е имало проблем с тях, ръчния багаж им е добри размери, не е необходимо да си купуваш място, но понякога са много скъпи. За връщане обаче билета ми струваше  #2gunfire над 150 паунда,  за това доста се чудихме с кои да се се прибираме. От Лондон имаше евтини билети, но пък сме за малко и не ни се губи време в път.
Добре, че взех на Райън, колкото и да им няма доверие щерката, че и ние щяхме да сме закупили билети и накрая без билети. Ама като гледам и Райън тези дни все отменят полети, еми каквото дойде,  hahaha накрая може и  новогодишно да си го откараме при децата.

Не го разбирам, при вече закупени билети да отменят полети и то точно преди Коледа.

Mimito_75
,  как са девойките? Чакам си аз да споделиш впечатления.

А билетът не е ли за тяхна сметка или ще трябва да доплащате?

# 402
А билетът не е ли за тяхна сметка или ще трябва да доплащате?
Да , за тяхна сметка е, само се наложи да променим с един ден полета, защото вече си е планирала отсъствието от работа за определени дни и няма как да стигне до летището във времето, което те и предложиха. По принцип си расзсъждавам за цените. Намерих вариант с Луфтханза, но вече бяхме потвърдили промяната на билета. За следващи полети ще ги пробваме тях. За девойките ще ти пиша на лични Simple Smile

# 403
  • Варна
Права си , Mimito_75, най-вече ви провалят плановете, че и когато трябва да се съобразяваш с броени дни отпуска  Peace

valha, не знам, да ти съчувствам ли ,че може да останете още 10-тина дни на гости  Grinning

Ние пък точно поради ангажименти , недоуточняване на почивни дни и прочие, на два пъти се наложи да купуваме по два пъти билети с близки дати . Опитвам се да изчаквам до последно ,но особено около празници билетите поскъпват четворно и купувам на своя глава и после айде втори път. Абе , какво да се оплаквам.

# 404
  • някъде из облаците
Mimito_75, съчувствам ти, при нас така всяко идване около празниците е планирано с възможно най-малко дни отпуска.
Би трябвало компенсации да плащат, няма значение, че ви предлагат друг маршрут, то е свързано с време, допълнителни разходи, още повече за Коледа, ама ... Най-лошото е когато дните са ти преброени, отпуски ограничени, времето е планирано до секунда и цените на билетите са вече толкова високи, че нямаш избор.
Миналата година голямата с 5 часа закъснение излетя от София преди Нова година, заради мъгла в Лондон. Гадното беше, че ги чекираха, ние си тръгнахме и чак тогава обявиха закъснение за неизвестно време. По същото време сестра й пътуваше към нея и каза, че около Лондон има много гъста мъгла.

Сребърна паричка и аз това се питам Joy, те ни предлагаха да останем за Нова година, ама ние отказахме. Мъжът ми хич не го харесва Манчестър, особено зимно време  Wink, а сега ще му се наложи Laughingза Коледа да е там.

Общи условия

Активация на акаунт