С какво ви дразнят свекървите- 84

• 71 067
  • 749
  •   1
Отговори
# 405
Cuckoo,
вярвай ми, аз не обичам Нескуик, нито неговите производни, също и всякакви видове мюсли с плодове и т.н. Обожавам да си правя овесена каша със сирене или сол, както и всякакви други каши. Въпрос на вкус.
Въпросът за мен не е в това, а да се знае предварително кой какво може да готви и кой какво яде. Сега, ако се разбира с баба си детето, това че няма да се яде Нескуик 1 месец, въобще не е въпрос. Може пък наистина жената да му готви каквото той обича. По-голям проблем в очите на родителите виждам в мястото на живеене, старата къща на село. Ами, о'кей, не искате там, няма да водите детето при бабата и дядото да го гледат. Случват се такива недоразумения. Ама сега да се натяква и как свекървата не иска да дава Нескуик, ми се вижда дребнаво.

# 406
  • София
Някои от вас ме разбраха погрешно. Не е въпроса в Нескуика, а в константното оспорване на мои виждания, разбирания и решения за моето дете и опитите за налагане и оборване. Това беше просто пример, не знам защо така се хванахте за него. В сладоледа посред лято не виждам нищо лошо, особено като е домашен (а и в купешкия, някак е тъпо детето да гледа как другите ядат, а то не...) Както и да е, ясно е че няма да водим детето там, където смятаме, че няма да е ОК. Исках по този въпрос да разбера дали съм в грешка, като гледам мненията - не съм. Благодаря на всички.

# 407
Там дето не е Ок може да ходите заедно.Да  видите как стоят нещата.Но  това едва ли е  за тази възраст.По-нататък може би да стане.
Доколкото разбирам,никой  не живее  постоянно там .И той(тя) ще се нагажда в обстановката,няма да е рутинно присъствие.Та  се учудвам на експеримента.Всички,подкрепящи ходенето там вероятно не са с малки деца,забравили са как  е.За  храната за кратко може всичко според мен,при здраво дете,да не почнем пак с алергии  и др.Спомена се липса на течаща вода,не  от авторката на питането,та ако е така и там-не е  безопасно от кладенец,неизползван дълго време.Имахме на моето родно място и сме ползвали водата за всичко,но помпа източва редовно за поливане,закрит и обезопасен беше,и  чист.
И нека имаме доверие  на който е запознат изцяло с нещата,поне малко.Като се знам как се изразявам и  как съм разбирана-допускам,че и друг не е написал важното да изпъкне.

# 408
Питам сериозно какви закуски правите вие на децата си.
Изчерпаха ми се идеите и  може би ще науча нещо ново и полезно.

# 409
От банална по-банална- плод или зеленчук задължително, малка филийка, намазана с масло и парче сирене. Само че плодовете и зеленчуците са от градината на майка ми, сиренето и маслото- домашни, а хляба го меся аз. Вече не помня от колко години не съм купувала хляб. Може и филийка с пастет, но пастетът е направен от мен. Най-вкусен е от заешки дробчета.

# 410
Изчерпаха ми се идеите и  може би ще науча нещо ново и полезно.

Колко е голямо детето. Че аз имам 2 на различна възраст и закуските са им различни.
За големия като се почнат филийките с масло, сирене, може със сладко, с лютеница, с кашкавал и краставица, домат и т.н. Към филийките спадат и принцесите (кашкавал, сирене с яйце, кайма). Разбира се макарони със сирене. Минавам през попара с прясно мляко и бисквитки или мляко със зърнените закуски. Правя също гофрети с  мед или сладко, банички, а когато имам повече време и палачинки.

# 411
  • София
Ами закуските варират...макарони или кус кус, филийка с масло и домашна чубрица или сирене, сандвич с кашкавал и краставичка, попара (обича я от бебе и си я търси), кисело мляко с банани или бисквити, от време на време и прословутия Нескуик. Уикендите, когато имам повече време правя палачинки, банички, мекици, бухти... много обича домашна юфка, запечена с яйце и сирене, както и топли сандвичи с яйце и сирене.

# 412
На закуска основно или палачинки, или макарони с мляко и яйца на фурна.

# 413

Филия с масло и върху нея настъргани едно сварено яйце и сирене. И върху филията краставички Simple Smile
И чаша мляко. напоследък това е хитът

# 414

Филия с масло и върху нея настъргани едно сварено яйце и сирене. И върху филията краставички Simple Smile
И чаша мляко. напоследък това е хитът

КАГ, сериозно ли питаш какви са алтернативите за закуска на "брашнена каша" и нескуик? Първото, никога не съм опитвала, освен под форма на сос бешамел, ама е по-различно, защото е добавка, а не основно, а второто е поне вкусно за някои деца.

В къщи се закусва с бъркани/варени/поршвани/на очи яйца, плодове, сандвич със сирене и домат/краставица/банички, муфини, палачинки и дори и вредните пържени филии. Детето яде овесени ядки с плодове и ядки, на мен не ми понасят на стомаха и ги избягвам, както и прясното мляко.
За дете под 3 години си има каши, а и домашно направени такива, пюрета, попари. Киселите и кашите поне не се запържват а и не се подпрявят със запържен червен пипер.

# 415
Някои от вас ме разбраха погрешно. Не е въпроса в Нескуика, а в константното оспорване на мои виждания, разбирания и решения за моето дете и опитите за налагане и оборване.

Ми като са глупави.

Правих една странна манджа - нещо като каша от чушки. За цялата работа отива 1 лъжица брашно.

# 416
Колкото и да не са полезни пържените филии, от вечерта в петък и в събота малката ме врънка за тях. Така, че в последно време при нас това е хитът. Маже ги обикновено с домашно сладко от френско грозде и малини. И чаша мляко с какао или айрян.

# 417
  • София
И ние всички вкъщи ги обичаме много. Малкия обаче ги яде или със сладко или без нищо. Ей така си ръфа. Не им правя всяка седмица, но 1-2 пъти месечно има за закуска. Както и мекици и бухти - тях ги обича много.

# 418
Изчерпаха ми се идеите и  може би ще науча нещо ново и полезно.

КАГ, сериозно ли питаш какви са алтернативите за закуска на "брашнена каша" и нескуик? Първото, никога не съм опитвала, освен под форма на сос бешамел, ама е по-различно, защото е добавка, а не основно, а второто е поне вкусно за някои деца.
Не, жената просто пита какви закуски правим, търси идеи Simple Smile

Аз видях при Джейми Оливър една закуска с яйце. От домашен хляб се маха средата и филията се слага в тиган с малко масълце да се зачерви от двете страни, след това в дупката на хляба се чуква едно яйце и вече нататък е ясно. Правих го няколко пъти, голям хит е при щерка ми. Наръсвам някой път сиренце или кашкавал, кой каквото си харесва. Става много хрупкаво и вкусно.

# 419
Закуските им бяха като повечето изброени.Обаче, когато малкия ми син беше някъде 4-5 клас, баща му започна да му прави за закуска бекон/филе/луканка на тиган+яйце на очи+лютеница/горчица.С добавена филийка хляб това е любимата му закуска до ден днешен, вече е на 20+.

Относно дете и баба:
Моите и двамата обичаха най-много летата и при двете си баби.И двете:на село (живеят в градове, селото е само "на вилата"), с външни тоалетни, само при едната + баня.И при двете имаше неща, които не ми допадаха, откъм избор на храна, начин на гледане, игра, почивка.....Никога не съм оспорвала методите и начините им.Преценили сме с баща им, че основното и най-важно е общуването между баба/дядо и внуци, то е незаменимо и малките несъответствия могат да се "преглътнат".
И никога не съм съжалявала за решението си.Децата ми никога не се разболяха при тях, не е имало инциденти, не са ми ги върнали дебели/недохранени, напротив, бяха жизнени, щастливи, почернели, весели и супер доволни от летните ваканции по селата.

Общи условия

Активация на акаунт