С какво ви дразнят свекървите- 84

• 71 079
  • 749
  •   1
Отговори
# 390
  • Пловдив
Мислиш ли, че вярвам в реклами? Просто децата ми харесват топчета Нескуик и от време на време получават. И Макдоналдс е доказано вреден, но от време на време и такова ядем. И пърженото е вредно - и пържени картофи ядем. Но поне ни е вкусно, а брашнената каша е с неясна здравословност и гаден вкус - моите деца не я близват.
И аз така. Но майката изкарва кашата вредна само защото свеки я е предложила, а насреща дава нещо също толкова нездравословно.
Апропо, вкусово аз харесвам натриевия глутамат, но също така зная, че е вреден и го избягвам, без да се вманиачавам. Брашнената каша може да стане доста вкусна с малко подправки, всъщност това е сос бешамел.
Неслучайно има поговорка - Гъз глава затрива
Не, майката казва, че нейното дете това не го яде. За което и вярвам, моите не искат и да го опитат даже. Казва, че свеки го намира точно това за здравословно, само защото е домашно сготвено.

# 391
  • София
Правилно си ме разбрала - дадено му е да опита, не му хареса. Ако му харесваше сигурно щях да си затворя очите да го яде веднъж месечно. И точно, защото тя си мисли, че е приготвено от нея е по-добре за детето. Като цяло той на закуски е труден, обича тестени неща, не обича каша, елда, овесени ядки...за сметка на киселото мляко с плодове или бисквити.

# 392
Не, не съм готова....казала съм на синовете, че докато не стана поне на 60, не ща и да чувам за внуци.    Laughing   МОже да почакат и докъм 65 .....
А защо смяташ, че някой ще те пита Grinning моята майка ми казваше същото. 
И предполагам, не смяташ, че е длъжна да помага за детето ТИ/децата ТИ?    Laughing
Няма проблем, ако щат и утре да се сдобият с деца, достатъчно големи са.ВАжното е да не очакват постоянна и целодневна помощ.    Grinning
Не е длъжна, разбира се. То ще й бъде и трудно, тъй като не живеем в един и също град. И аз не очаквам постоянна и целодневна помощ нито от майка ми, нито от свекърва ми. Нямам още деца, но не смятам, когато проимам, да ги давам за постоянно отглеждане при баби.

# 393
  • Стара Загора
Какви са тези запържени брашна и Нескуици при баба? Бляк...
Моята баба я свързвам с месеници, баници, мекици, палачинки, домашно сладко...
 Laughing

# 394
  • София
Разбрах, че не обича. За елдата не бих го обвинила, не е за всеки вкус.
На мен съвсем не ми звучи зле тази каша с масло, сирене и червен пипер, но моите вкусове за закуска се простират отвъд баничките и донътите.
Въобще не съм маниачка на здравословното хранене, за някои неща ме мързи и му отпускам края, за други - не.

# 395
  • София
 Laughing

Мекиците не и се отдават, стават като подметки. Палачинки (по-точно катми) рядко. Прави много хубави сиренки и баници, това е. Другото са...

# 396
Kriss. P,
като не можете дори за храненето да се разберете, какви са тези напразни надежди да ви гледат детето? Хем си познавате родителите. Искат възрастните да ви помогнат, да погледат детето, ама не могат като вас, ми не се настройвайте и не обещавайте, че ще им го оставите. Първо се оплака, че искали да водят детето в стара къща на село, съчувствах ти, защото понякога хората не се доразбират и се получава недоразумение. Сега пък ти не харесваш как и с какво готви, тя не харесва твоите идеи за закуска на детето, тогава как точно сте се разбрали да се гледа детето? Явно не става и това вие си го знаете. Откажете се от тази идея и повече не дразнете детето с напразни надежди.

# 397
  • София
Те го гледат прекрасно, играят, забавляват се. Просто има неща, за които имаме различни представи и разбирания. Знам, че каквото напазарувам тя с това ще готви. Тя знае кои нейни ястия той харесва и това и ще му приготвя, сигурна съм. Не е имало недоразбиране, никога не е ставало на въпрос да го гледат там. Сега тя обяснява как там и е по-спокойно и как било по-добре. Те искат да го взимат, не го бутам аз. Когато сме го оставяли винаги е оставал цял хахахах, просто с нея имаме различни разбирания за нещата и това е нормално - аз съм на 28, тя е на 59... в крайна сметка си познавам и детето - като не му харесват нещата, които му готви ще кара на филии цяла седмица... а и той ще стои с почивки - седмица там, 2-3 дни тук и поне такава беше идеята, защото малко или много тя се изморява.

# 398
Като си отстоявате решението да не ходи детето на село, ще се съгласят да го гледат в апартамента, тази година или догодина, ще им домъчнее. Ако пък не, здраве да е, вие ще си го гледате.
И ако ходите да го виждате през няколко дена пък, вие му носете на детето нещо сготвено, което ще си хапва, да не стои само на филии де.

# 399
Те го гледат прекрасно, играят, забавляват се...
Тя знае кои нейни ястия той харесва и това и ще му приготвя, сигурна съм...
... като не му харесват нещата, които му готви ще кара на филии цяла седмица... 
Последно кое е вярно Laughing

# 400
  • София
Написах, че някои неща готви страхотно, той обича част от нейните ястия и предполагам, че тя ще заложи на сигурното. Ако сготви нещо различно, което да не му хареса ще кара на сандвичи, това е. А за гледането - като изключим разсеяността тя се справя супер, забавлява го, занимава го, излизат навън.

# 401
Крисс, щом е такова чак нетърпимо положението с условията и храната си го пускайте на градина и при баба през някой уикенд само и дотам.
 Laughing
Всичко изброено свързвам с бабите ни.
 Обожавахме бяла каша с масло, мляко, сирене и малко шарена сол.

Последна редакция: вт, 25 юли 2017, 21:32 от Анонимен

# 402
  • Стара Загора
Ако бабата прави хубави каши и закуски на детето няма да му пука за Нескуик докато е там.
Аз за такива неща при баба си не съм се сещала изобщо.

# 403
  • София
Не зная дали забелязахте, че съфорумката с детето е само на 28. Т.е. едва ли е яла такива "селски" храни като каша.
А Нескуикът е старателно овкусен, едва ли има човек, комуто да не харесва. На мен също, но съвсем съзнателно не го купувам. Същото е със сладоледите.

# 404
И аз не ям и не давам на детето сладолед и неща като Нескуик. Но съм  на доста повече от 28 също така.

Общи условия

Активация на акаунт