С какво ви дразнят свекървите- 84

• 70 831
  • 749
  •   1
Отговори
# 435
Аз не мога да си представя детето ми да стои повече от няколко дена на село без баня и течаща топла вода. Както на 1 г. така и по-голямо. Малко повече "назад към природата " ми се вижда. Не вярвам възрастни хора бабата и дядото да имат сили всеки ден да топлят вода и да къпят в корито. Да не говорим пък и ако е опасно, т.е. липса на парапети и др.подобни.
В случая освен това хората си имат апартамент, където спокойно могат да си гледат внучето, ако имат желание де.

# 436
  • София
Тя винаги е ималал огроооомно желание, още от както той беше на 2 месеца. Точно това беше и нейното предложение преди месец - оставяме го при тях, щяла да си го води на площадката, на количките в центъра, на пазар, пред блока с другите деца. Звучи супер... уви.... Обясняваше как тъкмо дядото излиза в отпуск от 01.08 и щяла него да го праща през ден до селото да поливал градината, тя щяла да си е с детето. Не знам просто какво изщрака изведнъж...

# 437
На село е лесно, със сигурност имат някох "подвижен душ", а и корито се слага всеки ден,. Това е малък проблем. Големият е сигурността, която никога не е гарантирана, но пък може да се направят някакви стъпки в тази посока.

# 438
И моите свекъри, особено свекъра, вече са се наточили как ще взимат (още неродените) внучета лятото на село. В тяхната къща обаче условията са други и нямам никакви притеснения.

# 439
  • Стара Загора
Не знам просто какво изщрака изведнъж...
Ако е знаела предварително твоето мнение за къщата там, може просто да гледа да се отърве от обещанието си.  Wink

# 440
  • София
crossfade, съмнявам се. Знаят, че се дразня от липсата на парапети и т.н, но чак толкова... А и нали казах - тя се напъва да го гледа откакто беше бебе, едвам дочака момента, в който той с желание иска да остане при тях без нас и сега изведнъж и се промениха плановете. За мен няма значение, свикнала съм да нямам помощ от нея, а и не държа да ми гледа детето. Две години ходи на детска през лятото - оцелял е. Странно ми е именно, защото мрънка от супер много време как не го оставяме и т.н и колко искала да го гледа, а сега... Whistling

# 441
Wish, моля те, дай ми рецептата на домашния пастет!  

Чака те на лични. Бон апетито! Simple Smile

При липсата на бойлер, къпането е най-малкият пробем. Мога да си представя хигиената на съдове и прибори измити с топла вода от тенджерката на котлона. По тях сигурно има стълпотворение от чума, холера и петнист тиф едновременно. Sick

# 442
  • Стара Загора
crossfade, съмнявам се. Знаят, че се дразня от липсата на парапети и т.н, но чак толкова... А и нали казах - тя се напъва да го гледа откакто беше бебе, едвам дочака момента, в който той с желание иска да остане при тях без нас и сега изведнъж и се промениха плановете. За мен няма значение, свикнала съм да нямам помощ от нея, а и не държа да ми гледа детето. Две години ходи на детска през лятото - оцелял е. Странно ми е именно, защото мрънка от супер много време как не го оставяме и т.н и колко искала да го гледа, а сега... Whistling
Да ти кажа в тези свекървенски теми сме го срещали и този вид, реват за внуци, тръшкат се едва ли не те да ги отглеждат, и после се чудят какви причини да измислят, че да се скрият.  Rolling Eyes

# 443
  • София
Wish, моля те, дай ми рецептата на домашния пастет!  

Чака те на лични. Бон апетито! Simple Smile

При липсата на бойлер, къпането е най-малкият пробем. Мога да си представя хигиената на съдове и прибори измити с топла вода от тенджерката на котлона. По тях сигурно има стълпотворение от чума, холера и петнист тиф едновременно. Sick

Моите разсъждения са абсолютно същите по принцип....
crossfade - може пък и така да е. С времето ще се види.

# 444
  • София
Wish, моля те, дай ми рецептата на домашния пастет!  Simple Smile

И на мен, и на мен, моля! newsm17

# 445
Wish, моля те, дай ми рецептата на домашния пастет!  Simple Smile

И на мен, и на мен, моля! newsm17
Готово. Чака те на лични. И на теб бон апети!

# 446
  • I want it all and I want it now.
Wish, моля те, дай ми рецептата и на мен на домашния пастет bouquet
Благодаря.

# 447
Ех пък потайни Crossing Arms И ние го искаме Laughing

Стига сте се превземали! Цели поколения са израснали така и са оцелели без чума, холера и петнист тиф да ги мори! Да не говорим, че и сега колко са домакинствата с всички удобства, на които сме свикнали в големите градове и за които се претендира тук! Почти съм сигурна, че и в градския апартамент на свекърите няма топла вода от ТЕЦ, а се топли с бойлер евентуално и от време на време. Слага се чайникът на печката и всичко се мие с него.
Между задушен апартамент с мъкнене по кучешко-котешки градинки и вила, определено бих предпочела вилата! Ако е толкова необезопасено, ще се завъртя там и ще накарам мъжа ми да измисли нещо - преграда пред стълбите, капак за кладенеца, ключалки за външни порти... Ще взема един проточен бойлер за кухнята и нещата ще се наместят. Няма по-хубаво нещо за едно дете от това веднага след ставане и закуска да излезе в градината. По цял ден си намират занимания там. А и той няма да е оставен на самотек, все пак - двама възрастни са, ще го наглеждат! Нали и в апартамента, и на детската площадка все някой е с него и до него.

# 448
  • Бургас
Wish, пиши я направо тук, че няма да смогнеш. Simple Smile

# 449
ОК, ето го пастета:
Една тарелка пилешки дробчета или същото количество заешки или телешки дроб се накисва за около час във вода с оцет. Заешките дробчета ги събирам във фризера като купя заек и отделя в пликче. Разтопявам около 200 грама масло и в него задушавам дробчетата. Нека да останат леко розови, иначе стават сухи като трици. Добавям сол, понякога розмарин, черен пипер, може и гъби. Пасирам цялото това нещо. Ако има нужда от разреждане, добавам малко прясно мляко или животинска сметана, може и бяло вино. Като е топла сместа трябва да е по-рядка, горе-долу като тесто за кекс, защото при изстиването се стяга доста. От тук нататък процедирам по два начина. Ако е за обикновено мазане на филии, докато е гореща сместа, наливам в бурканчета от бебешки пюрета, затварям и обръщам върху капачката. Така се вакуумира и може да издържи с месеци в хладилника. Ако е за гости, наливам в малки стъклени купички, правя желе от портокалов сок или сок от мандарини, или от френско грозде през лятото, заливам с него и поднасям с препечени филийки. Много ефектно се получава.

Общи условия

Активация на акаунт