С какво ви дразнят свекървите- 84

• 70 823
  • 749
  •   1
Отговори
# 465
Е, на 30 + градуса да ходи обуто не е ли безумно.

# 466
  • София
Е, на 30 + градуса да ходи обуто не е ли безумно.

Не знам. Вкъщи си ходи бос с едни много отворени сандали, не с пантофи. Като чета явно съм била безумна досега.  Wink

# 467
Безумна не, но малко прекаляваш с протекцията Peace
След 30 години ще те одумват снахите във форума Grinning

# 468
  • София
Безумна не, но малко прекаляваш с протекцията Peace
След 30 години ще те одумват снахите във форума Grinning

Може, може. Да доживеем до там...  Laughing Между другото - баща му е по - тежък случай от мен. Той милия пък все му трепери да не настине, да се разкашля...

# 469
Kriss.P, там, където не ми е било спокойно да го оставя на други, без мен не е оставал нито единият, нито другият ми син. Там, където съм ги оставяла, е било, защото съм имала пълно доверие на човека/хората. По-натоварващо беше, но не можех да изисквам някой друг да се промени заради собствените ми разбирания и страхове. Така че ти разбирам страховете и притесненията. 
Въобще не е нужно да влизаш в обяснителен режим.   И не се ядосвай за глупости. Simple Smile

П.П. Моите деца ядат и боклуци, и качествена храна. Е, не живеем във времена, в които да няма хранително-вкусова ПРОМИШЛЕНОСТ и не са в клетка и без контакт с външния свят, та да не знаят, да не са видели или да не им се прияде..., но каквото зависи от мен да го има постоянно в къщи, защото е полезно, е налице.
Всеки се справя според себе си, но и според вкусовите особености на децата.

# 470
  • София
Криси, нормално е да имаш предпочитания. Не би било нормално, ако ти настояваше свекърва ти да ти гледа детето и ѝ тупваше претенциите си. Но при условие, че ти не си поискала тя да гледа детето, не ѝ го натрисаш, можеш да имаш колкото си искаш, каквито си искаш и ако изобщо искаш предпочитания.
Съгласна, като към това добавям и че въобще не е необходимо да влиза в обяснителен режим относно претенциите си, особено след като съвсем нормални като нейните.

# 471
  • София
Amour, всичко това е вярно и за децата наистина е добре, но трябва да се съгласиш, че има значение дали децата са ученици или 4 годишни. Разликата е основна
И двамата започнаха да ходят на "бабина ваканция" на година и половина.    Laughing
Големият дори по-малък, роден е през май, за първи път гостува лятото на баба си на следващата година, значи е бил на около година и два месеца.
Този път ще се съглася с теб, че сякаш едно време не всичко се въртеше около 1 дете. Може би защото нямаше бг-мамма. И прекалено обгрижваните деца бяха иронизирани.
Външната тоалетна не е краят на света.

# 472
Цитат
До момента, в който детето не започне да се стиска, и да не иска да ходи по голяма нужда в тази тоалетна. Не си докара хроничен запек, с който лесно оправяне няма. И уж само за месец-два годишно, но пораженията си остават и след това.

# 473
  • Стара Загора
А колко точно трябва да се пази едно момче на 4 години? Обяснете ми и на мен като бъдеща мъжка майка, аз все си мисля, че авторката изобщо не прекалява в защитата си. На тази възраст не са ли точно повече диви и по- малко предпазливи?

# 474
А колко точно трябва да се пази едно момче на 4 години? Обяснете ми и на мен като бъдеща мъжка майка, аз все си мисля, че авторката изобщо не прекалява в защитата си. На тази възраст не са ли точно повече диви и по- малко предпазливи?

На тази възраст, особено и ако е по-буйно, не се пази и от много потенциални опасности няма страх. Нормално. Ей затова сме ние.Simple Smile

# 475
Може би си зависи от самото дете. Брат ми на 4 години беше голям бъзльо и супер предпазлив. Това все пак е индикация за някакъв инстинкт за самосъхранение. Ако трябва да бъда честна, и мен би ме било страх да си пусна детето там, където терасата е без парапет. За другото - външна тоалетна и ходене бос - не виждам проблем. Ходенето на бос крак е полезно за хлапетата, а сега и времето го позволява.

# 476
  • София
Цитат
До момента, в който детето не започне да се стиска, и да не иска да ходи по голяма нужда в тази тоалетна. Не си докара хроничен запек, с който лесно оправяне няма. И уж само за месец-два годишно, но пораженията си остават и след това.
Ами точно затова нека свикне с нея, докато е по-малко. А за екстрени случаи - има гърнета.
Нито особено обичам, нито съм свикнала с външните тоалетни, но тук вече малко ми намирисва на приказката за нероден Петко. Нали свекървата и свекъра ще са там, ще го пазят и забавляват, майката сама казва, че детето харесва компанията на баба си.

# 477
Цитат
Ами точно затова нека свикне с нея, докато е по-малко. А за екстрени случаи - има гърнета.
Нито особено обичам, нито съм свикнала с външните тоалетни, но тук вече малко ми намирисва на приказката за нероден Петко. Нали свекървата и свекъра ще са там, ще го пазят и забавляват, майката сама казва, че детето харесва компанията на баба си.
Да, ама в първия пост пише, че бабата е много разсеяна и оставя ножици и ножове на една ръка разстояние, а на детето сега точно му били интересни мечовете и т. н.

# 478
  • София
Не разбрах, голяма гордост и пример за подражание ли трябва да бъде споделянето, че сте си пращали децата от година и половина за цяло лято при бабите. 🙁 Та те на година и половина са още бебета!

# 479
Детето може да харесва компанията на баба си, но това не променя факта, че нито хигиената в къщата, нито условията за безопасност са на приемливо ниво.

Общи условия

Активация на акаунт