С какво ви дразнят свекървите- 84

• 70 830
  • 749
  •   1
Отговори
# 450
  • Пловдив
И аз правя домашен пастет. Купувам едно цяло пиле. Сварявам го докато вземе да се разпада (сол, черен пипер), по някое време когато пилето е горе-долу сварено добавям и килограм пилешки дробчета - на тях им трябва по-малко време. Отделно задушавам лук, моркови и малко целина - парче от корен (тук понякога слагам и малко вино). Оставям пилето да изстине, обезкостявам го. Обезкостеното пиле, дробчетата и лука ги слагам в кухненския робот и го пускам да мели. Понякога слагам и сок от лимон. Добавям по малко от бульона до достигане на желаната консистенция - после в хладилника то се стяга още. Насипвам в бурканчета, заливам със разтопено краве масло за консервация. И ги държа в хладилника. Не е голяма философия. За гости не го правя, това е за домашно свинстване на моите прасенца. Излиза голямо количество, но у нас има кой да го яде.

# 451
Да ти кажа в тези свекървенски теми сме го срещали и този вид, реват за внуци, тръшкат се едва ли не те да ги отглеждат, и после се чудят какви причини да измислят, че да се скрият.  Rolling Eyes

След като майките предявят хиляда претенции.

# 452

При липсата на бойлер, къпането е най-малкият пробем. Мога да си представя хигиената на съдове и прибори измити с топла вода от тенджерката на котлона. По тях сигурно има стълпотворение от чума, холера и петнист тиф едновременно. Sick
Е, летата съм ги карала в стара къща, строена по турско време. Имаше само електричество. Нищо ни няма, оцелели сме и имаме прекрасни спомени. Да не мислите, че едно дете ще умре без баня всеки ден? Даже напротив. Laughing Къпехме се със събрана дъждовна вода, стоплена на слънце и съдовете миехме със слънчева вода. Поддържахме хигиена, хем бяхме момичета с дълги коси.

# 453
Янтра, незабавно ще освиня домочадието с твоята рецепта. Мням!

# 454
  • Пловдив
Янтра, незабавно ще освиня домочадието с твоята рецепта. Мням!
За по-малка доза свари 1-2-3 пилешки бутчета. И така съм правила. И дробчетата на око да са двойно повече от месото.

Сол и черен пипер на вкус се добавят на всяка операция.

# 455
  • Стара Загора
Големите претенции и те, една елементарна безопасност да има осигурена.

# 456
  • София
Да ти кажа в тези свекървенски теми сме го срещали и този вид, реват за внуци, тръшкат се едва ли не те да ги отглеждат, и после се чудят какви причини да измислят, че да се скрият.  Rolling Eyes

Ако искате ми вярвайте - аз към нея претенции не предявявам. Винаги се държа учтиво и отправям молба да не се дава за ядене това или онова - например престоял цял ден на масата в чаша айрян, който се е пекъл на слънце.  Whistling Иначе - да яде малкия каквото иска и му е вкусно от нещата, които тя му предлага. Нито за възпитание споря с нея, нито нищо. Тя например може да го остави цял ден да ходи бос (без чорапки) по студения под и не вижда проблем в това. Та, аз за такива неща правя коментари.  Wink Когато трябва да се скарам и възпитавам просто не я слушам и действам както е най - добре според мен. Така е и с храненето, обличането... Пускам си я покрай ушите.
птица - да, в апартамента си имат абсолютно всички удобства, бойлер, който е постоянно включен, локално парно и т.н., там си е супер.

# 457
Крис, извинявай, ама твоята свекърва все повече ми харесва Laughing И от здравословно хранене разбира и следи, и от закаляване Joy

# 458
Wish, моля те, дай ми рецептата на домашния пастет!  Simple Smile

И на мен, и на мен, моля! newsm17
Готово. Чака те на лични. И на теб бон апети!

Е стига де, това си е подло. Така или иначе се флуди, спами и троли, та една рецепта няма да промени пейзажа. Вземи я пусни за всички Simple Smile.

# 459
  • София
Крис, извинявай, ама твоята свекърва все повече ми харесва Joy И от здравословно ядене разбира и следи, и от закаляване Joy

Е, сигурно е полезно 4 годишно да ходи босо цял ден върху леден теракот и паркет. Не съм осъзнавала каква късметлийка съм...  Wink

# 460
Ех пък потайни Crossing Arms И ние го искаме Laughing

Стига сте се превземали! Цели поколения са израснали така и са оцелели без чума, холера и петнист тиф да ги мори! Да не говорим, че и сега колко са домакинствата с всички удобства, на които сме свикнали в големите градове и за които се претендира тук! Почти съм сигурна, че и в градския апартамент на свекърите няма топла вода от ТЕЦ, а се топли с бойлер евентуално и от време на време. Слага се чайникът на печката и всичко се мие с него.
Между задушен апартамент с мъкнене по кучешко-котешки градинки и вила, определено бих предпочела вилата! Ако е толкова необезопасено, ще се завъртя там и ще накарам мъжа ми да измисли нещо - преграда пред стълбите, капак за кладенеца, ключалки за външни порти... Ще взема един проточен бойлер за кухнята и нещата ще се наместят. Няма по-хубаво нещо за едно дете от това веднага след ставане и закуска да излезе в градината. По цял ден си намират занимания там. А и той няма да е оставен на самотек, все пак - двама възрастни са, ще го наглеждат! Нали и в апартамента, и на детската площадка все някой е с него и до него.
Peace

Крис, извинявай, ама твоята свекърва все повече ми харесва Joy И от здравословно ядене разбира и следи, и от закаляване Joy

Е, сигурно е полезно 4 годишно да ходи босо цял ден върху леден теракот и паркет. Не съм осъзнавала каква късметлийка съм...  Wink
Навън  е 30+ градуса, какво точно може да му стане?Освен да се кали?   

Апропо, отдолу на стъпалата има точки на всеки орган.И препоръката е да се ходи бос при ВСЯКА възможност.    Peace

# 461

Е, сигурно е полезно 4 годишно да ходи босо цял ден върху леден теракот и паркет. Не съм осъзнавала каква късметлийка съм...  Wink
Вече много станаха нещата, които свекървата си позволява май - къде го тоя леден теракот и паркет? Аз у нас съм с такова покритие - говоря за къща, пък като съм боса не мога да кажа, че съм замръзнала. То вярно, че е въпрос на възприятие. Като не одобряваш кое как се случва, гледай си детето и си свиркай. Казваш, че нямаш претенции, ама май не е точно така.  

Не знам калява ли се така, но дъщеря ми постоянно ходи боса от малка. Свекърва ми примираше малката като беше 3-4-годишна, само я обуваше, а онова се скрие, събуе се и си шляпа. Ако на детето не му е студено, не виждам проблем, достатъчно голямо е да каже, ако не му е гот.

# 462
  • София
Ами и аз имам вкъщи стаи и с теракот и с паркет, пък повече от 15-20 минути боса не мога да издържа и ми е студено. Като по - малка можех и само така ходех лятото. Важи и за него - крачетата са лед. Добре, явно тук сигурно съм в грешка, щом толкова наскачахте, че това е нормално. Amour - най - малкото не е работа на мен и мъжа ми да оправяме и стягаме тяхната къща. Да не говорим, че свекър ми не дава дума да се издума по въпроса, защото той когато се бил пенсионирал щял да си я направи така както си го бил замислил. Ок, цяло поколение е отраснало така, но защо в 21 век, при все всички налични удобства и моето дете да прекарва времето си така? И не, в основата на проблема ми не е това, че аз имам някакви велики изиксвания към нея, а в това, че се правят постоянни опити за налагане и незачитане мнението на мен и баща му като родители, това е. За мен знак на взаимно уважение би било двете страни да се изслушват с правилните аргументи и да се стигне до най - доброто решение. Но когато едната страна не изслушва и отказва да чува - това е липса на уважение и комуникация. Явно не съм само аз с претенциите към нея и с това усещане, защото и етърва ми не оставя племенницата ни при нея (тя е малко маниачка на тема чистота) и е заявила, че няма и да я остави. Вие никога не сте имали предпочитания и изисквания от свекървите или майките си?

# 463
Криси, нормално е да имаш предпочитания. Не би било нормално, ако ти настояваше свекърва ти да ти гледа детето и ѝ тупваше претенциите си. Но при условие, че ти не си поискала тя да гледа детето, не ѝ го натрисаш, можеш да имаш колкото си искаш, каквито си искаш и ако изобщо искаш предпочитания.

# 464
  • София
Криси, нормално е да имаш предпочитания. Не би било нормално, ако ти настояваше свекърва ти да ти гледа детето и ѝ тупваше претенциите си. Но при условие, че ти не си поискала тя да гледа детето, не ѝ го натрисаш, можеш да имаш колкото си искаш, каквито си искаш и ако изобщо искаш предпочитания.

Това исках да кажа. Аз не врънкам тя да го гледа и да и тупна 2 листа А4 изписани с правила и забрани. Просто искам, когато толкова държи да се грижи за него просто да спази 2-3 елементарни неща, нищо повече. И след като тооооолкова иска да го гледа, не би следвало да е проблем да се съобрази с тези 2-3 неща, които майката на това дете е поискала да бъдат съобразени. Аз не съм от майките орлици, детето яде и опитва каквото иска, не е ограничен от към храни и т.н., здрав и прав е. Просто е нормално като различни хора, ние и тя да имаме различни виждания, но все си мисля, че е по - редно да се съобрази с нашите. А и те не са някакви безумни неща.

Общи условия

Активация на акаунт