С какво ви дразнят свекървите- 84

• 70 806
  • 749
  •   1
Отговори
# 555
Скрит текст:
Не се учудвам, че сами си създавате затруднения при отглеждането на 1 (едно) дете.
Тук пишещите са гледани И на село с месеци, с външни тоалетни, нека споделят, ако познават някой, умрял или тежко повреден от това. Аз нямам впечатления, нямала съм село, може би затова не парадирам излишно каква съм чистница и в кой век живея.
Ох, ами аз карах по 1-2 месеца лятото при баба ми по бащина линия на село. На теория имаше течаща вода, но редовно спираше и на практика може да се каже, че по-скоро няма. Ами редовно карах егати стомашните вируси, изразяващи се в остър пик с температура първите дни и после разстройство по цял месец. Не, че е била мърлячка, просто условията в стара, неремонтирана къща могат да бъдат кофти за малко дете. Да не говорим за алергичните реакции - всякакви познати и непознати видове влизаха в тая къща - будила съм се с паяци, скорпиончета, щипалки, щурци, стоножки и какво ли още не в леглото/на стената над леглото. Детския страх от такива неща иди дойди, но като те ухапе паяк, после подуването е брутално и хем боли, защото си с двоен пръст (примерно), хем сърби нечовешки, докато се лекува.

Прозореца на спалнята на втори етаж (където спях аз) беше над подстъпа към мазето, т.е точно над едни каменни стълби, които слизат под къщата. Един път си седях на перваза, нещо се заблеях и се изтърсих на стълбите директно. Слава богу имах някакъв щур късмет и не се раних фатално.  

От едната страна на къщата нямахме прилична ограда и човек можеше спокойно да си заобиколи едни стълбички и да тръгне из Балкана. Аз на няколко пъти го правих, докато баба ми спи следобеден сън. Така видях първия ми и засега единствен вълк в живота. Беше магично преживяване - вероятно, защото животното не реши да ме яде. Ако беше решило, сега този мъдър пост нямаше да го има. Grinning

Оцеляла съм някак, било ми е забавно и интересно, но разбирам напълно страховете на майка да пусне детето си някъде, където редовно се забравят на достъпни места остри предмети, няма парапети на балконите, има отворени кладенци и какво беше още.
Има разлика между това да живееш в апартамент и да отидеш на гости без условия, тогава стомашни неразположения няма да ти се разминат.
И за това и разбирам авторката.
Аз съм израстнала при баба и дядо на село, в къща с много животни, но съм била там от самото раждане и пиех дори мляко прясно издоено от крава или коза, още топло без варене. И проблеми със стомаха никога не съм имала, защото от самото раждане съм калена с бактериите на животните. Но понякога, когато ни идваха гости, направо им ставаше лошо от миризмата на тор. Ама така е, който произвежда пържолите е различно, като се купуват от магазина е друго.
И до сега съм много здрава и издържам на всячески тежки условия.

# 556
Madam_Butterfly,
често здравето е въпрос и на генетика. Аз съм израсла в апартамент в столицата. Нямам село и не съм имала баби. Много рядко страдам от стомашни вируси. Пия вода от чешмата навсякъде, където отида. Понякога ям немити плодове и т.н. Мъжът ми и децата са от същия тип. Явно някои хора са с по-здрави стомаси от другите и смяната на местоживеене и средата не им влияе. При други е обратното.

# 557
Свекърва ми принципно е доста разбрана жена, но въпреки това има моменти, в които много ме дразни.... Постоянно прави коментари около произхода на семейството ми, баща ми е украинец, а майка ми е бесарабска българка и това и е постоянно в устата, на моменти ми става много криво от това, дразнят ме и коментарите от рода на: И сега ще ми кажеш, че между руски и украински има разлика ли Оле? Или пък - Само говорите колко е хубаво в Украйна с вашите, ама са те довели тука на седем още, нищо че било хубаво там.  Подмятания на тема история, език, принадлежност също ме дразнят. С годините намаляват, но има няма се изцепи някоя простащина дето......

Имахме драма и около името на сина ни - още след като се разбра пола, тя си го кръсти Станимир (свекър ми се казва така) и въпреки че сигурно 1000 пъти и бяхме повтаряли, че няма да се казва така тя до последния ден го наричаше така, а когато видя, че наистина не сме го записали както тя иска - два месеца или три му викаше - бебе. Вече свикна, сега се боря да му казва Влад/и, Владек вместо Владо.... Надявам се някой ден да спечеля битката.

Обича да ми подрежда кухнята напълно обратно на моя начин... Дойде ли за  да гледа детето то със сигурност след това кухнята е разместена.... 

# 558
  • София
От какъв зор да му казва Владик? Прекаляваш.

# 559
Влад/и и Владек са начина, по който ние го наричаме с мъжа ми, Владо ми е изключително неприятно, не сме я задължили да му казва Владек, само да не е Владо...

# 560
  • до едно тепе
Ами може името да си му е Владек. Моя син се казва Слав и леко ме дразни като му викат Славчо.
Има ли смисъл да ви се оплаквам, че пак искаха да ми захранят щерката. Тоя път зълвата- да и дадяла да близне малко шоколадов бонбон. Какво толкова щяло да и стане. Предупредих мъжо,че ако след среща с баба си и леля си малката се обрине ще я виждат на снимка за един мнооого дълъг период от време. ooooh!

# 561
Поспаланчо  - Аз имах подобна драма, само че с майка ми, много държеше да му дава шоколад.... Така и не успях да я преборя, даде му когато беше на около 1г. и 7м.  От тогава често си похапва и нищо му няма, но тогава щях да и откъсна главата, нищо че ми е майка.

Колкото до цялото име - цялото име е Владимир, но от самото му раждане е Владек/Влад/и за мен и мъжа ми, както и за всички други роднини, само свеки му казва Владо....

Последна редакция: вт, 01 авг 2017, 00:13 от olya.sol

# 562
И аз имах проблеми с иманата на децата. И двата пъти искаха да ги кръстим на свекър ми, но ние си бяхме избрали други имана. За първото Александър аз мислих на галено да му викам Алекс, но те след като мина сръднята решиха да го наричат Сашо. В началото малко се дразних, но след това реших че не е кой знае какво и сега му викаме Сашко. За мен беше важно какво е цялото му име а не толкова как му викат на галено.

# 563
Ами у нас Влад и Владек са нетипични умалителни за Владимир и затова и е трудно на жената.

На Владимир у нас се казва Владо, Влади Владко...

# 564
Нито Влад, нито Владек са български съкращения на името Владимир. Според мен не е важно толкова, че свекървата казвала на внучето Владо, доста често срещано е.
Иначе на мен Влад ми харесва най-много.

# 565
Аха, Влад Дракула...

# 566
Влади е нормално да и нямам проблем с това, но не и с Владо, понякога имам чувството, че го нарича така само да ни дразни, в началото я поправяхме с мъжа ми всеки път, сега сме я оставили без да и обръщаме внимание, да видим дали като няма реакция, ще промени нарицателното, имам големи надежди за това.  

# 567
Много е вероятно и в училище да го наричат Владо, като стане по-големичък, ако учи в България, просто това е най-употребяваното съкращение на това име.

# 568
  • до едно тепе
olya.sol дъщеря ми е с алергия към мляко и вкъщи усърдно следим в храната и да няма дори следи от него. Едно близване на шоколадов бонбон може да има доста неприятни последици. Бабата и лелята(сестрата на мъжа ми) са предупредени от самото начало. Това обаче не им пречи периодично да ми вкарват нерви с опити за  даване на храна, която е забранена. Особено лелята ooooh!

# 569
То щом има алегрия те с какъв акъл му дават. Едно е просто така защото са си решили, но щом може да има сериозни последствия тогава ми е странно.

Общи условия

Активация на акаунт