С какво ви дразнят свекървите- 84

• 70 806
  • 749
  •   1
Отговори
# 570
Моята свекърва е страхлива на тема хранене, ако не е питала не дава нищо, малкия е вече на 4г. и 6м почти, няма никакви алергии, но тя ми звъни за всичко - често се оплаквам, но май това е по-добрия вариант....

Ако някой ден в училище го наричат така и на него му харесва, няма да имам проблем с това, но за сега е така, на мен не ми харесва и ще се опитам да го изкореня колкото мога.

# 571
  • до едно тепе
При бабата е от несъобразяване, а лелята от проклетия. Предполагам е искала да подразни брат си. Аз не бях там. Не е на нейната глава да лекува после обриви и разстройство. Сякаш не вярва на това,че детето е алергично. А не е като да не сме правили тестове и то няколко вида.

# 572
Какво значи да дразни брат си когато става въпрос за здравето на дете и то на нейния племенник. Тя има ли деца?

# 573
  • Варна
Аз пък мисля, че туй с имената и умалителните е излишна битка. Няма да се казва Станимир - точка. Ама пък после да не Владо, ами да е Владик... Бе радвайте се, че е здраво, обичайте си го. Толкова ли пък е важно как точно го наричат?
Е, сега ако е нещо грозно или съвсем няма връзка с името - да се дразниш. Ама за такива дреболии... Нашата Кумица, като се роди сина им, предупреди, че не бил Сашо, а Алекс. Ок, Алекс му викаме, ама познайте в градината дали не е Сашо.
Сега дъщеря й е с много красиво, но дълго име. Нямало било умалително. Ми има си, как да няма... Викам си й с умалителното име и толкоз. Аз съм й Кръстница, ще й викам както си искам...

# 574
Направо си готова за свекърва Joy

# 575
Свекърите се обръщат към дъщеря ни като добавят едно К на последната сричка. Все едно да е Христина, а да ѝ казват ХристинКа, ами, дразнят ме, много при това. Знаят мнението ми, продължават да се обръщат така към нея.

# 576
  • Варна
Лято, възрастните хора по принцип смятат, че е по-добре на дете да се говори умалително. И аз мразя да ме наричат Калинка и то не за друго, а защото изцяло се променя смисълът на името ми. Казвам, че мразя и поправям хора, които ме наричат така. Но баба и дядо ми викаха така, баща ми също понякога. И през ум не ми е минало, че го правят, за да ме дразнят. Баба и дядо ги няма вече, а как ми се иска да чуя познатото: "Калинка, гладна ли си, бабе?"

# 577
Едно време грам не обичах да ме наричат с умалителни. Името ми е късо и ясно - Лора. Цялата рода ме наричаше Лорка, а нашите отиваха и по-далеч Grinning покрай приятелите и свекърите започнаха да ми викат Лорчо - вече не се дразня изобщо, даже ми е забавно.

# 578
  • Варна
Оф, за умалителни не ми се говори. Моето име е доста дълго и има много производни. Какво ли не съм чувала...

# 579
  • София
Влад/и и Владек са начина, по който ние го наричаме с мъжа ми, Владо ми е изключително неприятно, не сме я задължили да му казва Владек, само да не е Владо...

То е ясно, че откъдето е жената оттам е и родата и предполагам, че детето е кръстено на баща ти, ама дори да не даваш да му казват на галено на български, е малко в повече.
За което таткото е виновен, ама явно добре си го дресирала. Mr. Green

# 580
Редактирам се.

Последна редакция: вт, 01 авг 2017, 11:36 от Лятo

# 581
Всеки с лудостите си.Smile 

# 582
Споко, и моя колежка нарича 25-годишния си син "Криси" (Кристиян). А за родителите си, моят мъж е Аси. Някак си ги разбирам родителите, в крайна сметка те са отгледали децата си от вързопчета. Трябва да ви кажа, че и аз не мога да се отчупя да нарека брат си на цялото му име и го наричам с умалителни. Гледала съм го откакто беше 60-сантиметрова мръвка, а аз на 16 - няма как да го нарека с цялото му име Grinning

# 583
Детето не е кръстено на баща ми, името избра мъжа ми, а и на мен ми беше в листа на имената, които обмислях. Баща ми носи типично украинско име, което тук няма да се приеме добре и да кръстим детето на него никога и не сме обмисляли. Живеем в България от вече 20 години и почти никой не казва и изписва името му както трябва...

Колкото до съкратеното - просто, не мога да приема ВладО, звучи ми грубо, оттам натам е свободна да го нарича както желае...

# 584
Детето не е кръстено на баща ми, името избра мъжа ми, а и на мен ми беше в листа на имената, които обмислях. Баща ми носи типично украинско име, което тук няма да се приеме добре и да кръстим детето на него никога и не сме обмисляли. Живеем в България от вече 20 години и почти никой не казва и изписва името му както трябва...

Колкото до съкратеното - просто, не мога да приема ВладО, звучи ми грубо, оттам натам е свободна да го нарича както желае...

Ти и мъжът ти сте си избрали името и вие решавате, как да е галеното му име. Свекърва ти нарочно те дразни.
Казваш и директно, че изрично забраняваш, така да казва на детето си и и казваш как да се обръща към детето.
Тия свекърви за какви се мислят, само напрежение създават.

Общи условия

Активация на акаунт