С какво ви дразнят свекървите- 84

• 71 183
  • 749
  •   1
Отговори
# 225
Знам, че е дреболия, но да се оплача 😂
Седим вчера в едно училище до нас със свекървата и малката(11м). Две баби питат дъщеря ми на колко е и тя отговаря " На 9месеца" 😂

# 226
  • при късмета
Пак се връщаме на това, че има въпроси по които родители не трябва да си дават мнението, защото не е тяхна работа. Финансовите въпроси за някои сигурно не са от тях, но остават доста по-важни теми в които изобщо нямат работа, камо ли мнение да дават

А как научават за тези въпроси?  Ако младите не си говорят пред свекървата за тези техни си неща. 
Ами те ако си говорят и го обсъждат с тях, то тогава съветите не са непоискане, казах го вече.
Иначе не е изключение, особено за свекърва да търси проблем където го няма, само защото на нея нещо ѝ вади очите, а за младите изобщо не е проблем. И започва да дълбае. Ако погледне например, че снахата не е наредила простора като нея.

Имаш младо семейство, което се състои от двама, всеки от тях има родители.
Най- нормалното нещо е да имат еднакво отношение и към двете страни, а не снахата да търси вечно под вола- теле, като теб- нищо, че не си имала свекърва.
А , ако телето го търси свекървата, като в горния пример?
Първо отношението не е нещо, което се изисква. Второ, ако и двамата искат от другия отношение, като неговото към родителя му, то тогава те самите трябва да озаптяват собствения си родител, когато прекрачва границите. Иначе просто не виждам начин да се получи. Или би се получило, но в тези отношения някай трябва да направи голям компромис. А вече говорихме многократно за големите компромиси, след време тежат, пък и не биха били искрени тези отношения. Неискрени отношения с родители след време развалят отношенията и му/ младите, именно при такива, които мерят с кантара кой какво направил и какво не са направили за него

# 227
  • София

Иначе не е изключение, особено за свекърва да търси проблем където го няма, само защото на нея нещо ѝ вади очите, а за младите изобщо не е проблем. И започва да дълбае. Ако погледне например, че снахата не е наредила простора като нея.
......................

А , ако телето го търси свекървата, като в горния пример?

С много ограничени хора си заобиколена, с много ограничени поддържаш връзка и затова все тъпи примери даваш.
Започвам да разбирам защо все намилаш едно и също- ами, смени квартала, смени градчето, ако трябва или поне тръгни на работа, че така няма скоро да излезеш от 19- и век.

# 228
  • при късмета
В тема за оплакване от свекърви, това обсъждаме. Казвала съм многократно, че около мен има и хора прекратили отношения с родителите си. Но тогава се изкарват неблагодарни, непрокопсаници и т.н., без да се обръща внимание на дребната подробност, че си заслужават да са зарязани.
Нали тук говорим как да се решат проблемите със свекървата? Основните изводи от темата са 2. Първия е, че в повечето случаи е виновен мамин льольо, а не свекървата и той е проблема. Втория, когато от началото младите наложат тяхното си, без да се съобразяват с никого и не допуснат да им се качат на главата, нататък хем за тях е по-лесно, хем бабите има все повече до младото семейство, когато вече са научени да не се месят.
Иначе всеки е свободен само да се оплаква и после да не прави нищо да промени положението и да си търпи колкото иска. А най-лесния начин да не търпиш нещо, е просто да не го допускаш да стане, че после да го променяш

# 229
Моята свекърва искаше много внучета. Сега има четири броя внуци и бърка имената на децата непрекъснато. Ужасно ми е дразнещо. Децата дори я майтапят вече.

# 230
Моята свекърва искаше много внучета. Сега има четири броя внуци и бърка имената на децата непрекъснато. Ужасно ми е дразнещо. Децата дори я майтапят вече.
Понякога, обръщайки се към единия си син, го наричам с името на брат му... и обратно. Simple Smile

# 231
Да, случва се на всички понякога, но при нас дори към внука жената да се обръща с името на голямата внучка....колкото и да е неволно, го прави доста често и на децата им прави впечатление вече.

# 232
Любимата ми баба никога не е нацелвала от първия път имената на майка ми, леля ми, моето и на братовчедка ми. Свикнали сме и всяка от нас се обръща, на което и да е име. На ММ му беше много смешно първоначално, вече и той свикна, че мога да отговарям на още 2-3 имена. Grin

# 233
Как да не ти стане смешно - едната се дразни, че свекървата сбъркала с 2 мес. възрастта на детето, другата, че бърка имената.

# 234
  • при късмета
Сестра ми си идва 2-3 пъти в годината. Разликата при децата е голяма, като моя е най-голям. Уж аз съм пословична с незапомнянето на имена, а тя последния път като ни бяха на гости, сто пъти викна нейния големия като казваше името но моя. Майка ми също ги бърка.
Имената и на тримата завършват сходно, но не започват еднакво.
Аз имам проблем със запомнянето на имена открай време, но с тези на деца някак ми е по-лесно да ги помня.
Но пък разбирам, че за някой може да е много дразнещо, ако не му се случва на него самия.

# 235
Как да не ти стане смешно - едната се дразни, че свекървата сбъркала с 2 мес. възрастта на детето, другата, че бърка имената.
Не се дразня, просто ми стана малко неприятно. Вече казах, че е дреболия. Иначе й е единствена внучка.

# 236
Собствената ми майка бърка имената на дъщерите ми и моето име, докато свекърва ми досега нито веднъж не е сбъркала. Не знам дали има значение това, че е по-далече и по-рядко ги вижда, или си е до човека.

# 237
И майка ми ме нарича с името на брат ми от време на време. Само че неговото никога не го бърка, когато трябва да му говори.

# 238
Аз съм бъркала името на детето и кучето Simple Smile.

# 239
Аз съм бъркала името на детето и кучето Simple Smile.

Нищо не е. Непростимо ще е ако сбъркаш имената на внучето и кучето. Grinning

Общи условия

Активация на акаунт