С какво ви дразнят свекървите- 84

• 71 169
  • 749
  •   1
Отговори
# 255
  • Бургас
Може пък да осъзнае, че нещото не е причина за сърдене и не е проблем.
Хората са различни. Едни ги дразни едно, за други същото не е повод за дразнене и обратно. Не може да се категоризира така обобщаващо за всички. Щом авторката я дразни нещо, ако ще и целия форум да й каже обратното, няма да спре да я дразни нещото.
Да не говорим, че понякога не става въпрос за дразнене, а за споделяне на нещо, което просто ни е направило лошо впечатление за момента. Аз нямам лоши чувства към свекърва ми, смятам я за добър човек, но на моменти е несъобразителна и си споделям /понякога споделям и с цел темата да продължи по същество, че понякога настава голям спам/. Честно казано преди ми беше любима тема, но напоследък доста ми омръзна да я следя. Нищо ново и само драчене 😐

# 256
  • София
То и свкървата можеше да има акъл и да си направи труда да запомни имената на собствените си внуци, които не са 100 бр. все пак, ама то т'ва са дреболии Simple Smile. Важното е снахата да се усмихва и да мълчи Simple Smile, ми тъй де - трябва да се потуши огъня Simple Smile.

# 257
Разбира се, че точно това е тотална дреболия. Много е глупаво човек да не си пази нервите и да не си подбира битките.

# 258
  • Наблизо
То и свкървата можеше да има акъл и да си направи труда да запомни имената на собствените си внуци, които не са 100 бр. все пак, ама то т'ва са дреболии Simple Smile. Важното е снахата да се усмихва и да мълчи Simple Smile, ми тъй де - трябва да се потуши огъня Simple Smile.
Ти с ма ко отборът на ''щом е свекърва винаги е гадна,тъпа и просто коза,която иска да причинява зло на всеки,който види и основно на снахата''ли си?
Какво значи ''труда''?Моята собствена баба(майка на майка ми,да не кажете че е от свекървенския ген) ми забравя името и ме нарича с името на майка ми или на братовчедите ми,както прави и с тях.Значи баба ми акъл няма.
Просто не знам как живееш с тази злоба.

# 259
  • при късмета
Ти с ма ко отборът на ''щом е свекърва винаги е гадна,тъпа и просто коза,която иска да причинява зло на всеки,който види и основно на снахата''ли си?
Вече затвърди, че си предубедена и не четеш или отчиташ само каквото ти е изгодно. Единствено аз написах, че въпреки, че самата аз бъркам имена постоянно, разбирам раздразнението от това, за някой, който няма такъв проблем.
Щом сме тръгнали на определения, значи ти са от отбора на щом мама ми е казала безпреколсловно да се подчинявам на свекървата и баба ми е правела така преди век, значи така трябва да правя и аз. Не отива на млади хора да мислят като баба си, нали си наясно?

# 260
  • Наблизо
Вече затвърди, че си предубедена и не четеш или отчиташ само каквото ти е изгодно. Единствено аз написах, че въпреки, че самата аз бъркам имена постоянно, разбирам раздразнението от това, за някой, който няма такъв проблем.
Щом сме тръгнали на определения, значи ти са от отбора на щом мама ми е казала безпреколсловно да се подчинявам на свекървата и баба ми е правела така преди век, значи така трябва да правя и аз. Не отива на млади хора да мислят като баба си, нали си наясно?
Аз не съм предубедена към свекървата.Всеки има трески за дялане и щом от сега нататък ще сме семейство,опитваме да намерим път една към друга.За мен това да се дразниш и да определяш някого,дори и свекърва да е,че в даден момент не се сеща или бърка име на внук,син и т.н. е равностойно на това да се смяташ за безгрешен и перфектен или да търсиш под вола теле и да си изначално предубеден ,че щом е свекърва е проста и ''не й стига акъла''.Отвратително.

# 261
  • София

Няма вече, отдавна, млади хора, които да мислят така!
Просто няма.
Излез от 19- ти век и се огледай, дори в Рибново не са останали от любимите ти персонажи. Mr. Green

# 262
Типична българска черта: един се оплаче от нещо, в случая в правилната тема даже и 20 човека след него тръгват да му обясняват как той е "кривия" и че нещото не е причина за сърдене и не е пробем Crazy.
Е, що пък?! Smiley Аз споделих чистосърдечно, че извършвам абсолютно същото, и то спрямо собствените си деца.  Като гледам, всички последващи включвания са все в този дух. Без помен от упрек към момичето, което сподели...

# 263
  • при късмета
Към мен си предубедена, BeautifulM, не към свекърва ти. Отново не осмисляш елемнтарни неща. Определяш какво мисля аз, а ти самата две изречения не можеш да осмислиш. Обясни ми как аз да съм предубедената, като самата аз казах, че разбирам момичето и не съм окачествявала свекърва никак, дори като виновна.
Пък и не видях друг да я напада. С изключения на Трещерица и Абсурт, които заявих, че се ядосва за глупости и подигравателно ѝ обясниха, че трябвало да ѝ дойде акъла, друг в темата не се е държал подигравателно с оплакващата се. Както и не е обвинявал свекърва ѝ в нищо, даже повечето постове отидоха на забавни случки

# 264
Все ми се струва, че между "безпрекословното подчиняване като мама" и това да си все на нож с мъжовата майка има и много други възможности за взаимоотношения Peace
А и точно пък майките ви/ни да са се подчинявали безпрекословно Rolling Eyes Те повечето баби още 20годишни са заминавали на стотици километри от родната си къща и са живели само с мъж и деца, та какво остава за майките Laughing
Малко аритметика Grinning
 - днешните млади и непримирими снахи (най-първите боркини за снахинската еманципация според Мако Wink) на възраст 25-35 г. са родени някъде между 1980 и 1990 г.
 - следователно техните "подчинени" майки - 1950-1960
 - а бабите - 1920-1930г. Т.е., тези баби фосили Mr. Green са били на по 20-30 г. през 50те! Точно поколението, което след войната (особено у нас) масово се изнася да работи или учи към по-големите градове, завършват висше, работят мъжки професии, а често и заемат отговорни началнически постове.
Откъде ги вади Мако тези свои примери за подчиненост, послушание и стоене права, докато мъжете и свекървата се хранят, не знам 33uu

# 265
  • при късмета
Най-пресния пример е снахата с мъж турчин, дал къщата си на майка си и сестра си и сега се чуди къде да ходи с жена си, чакаща бебе, като се върнат от чужбина. Забравих ѝ ника и не ми се връща. Самата тя каза, че ще си седи и ще си се дразни на свекървата и зълвата, ще търпи да я наричат дебела и не знам каква и то пред мъжа ѝ, но възпитанието ѝ не позволявало да си каже, че свекървата била по-възрастна. Сама написа, че така е възпитана

# 266
щом е свекърва е проста и ''не й стига акъла''

Е, което си е право, право си е. Ако имаше акъл, нямаше да ражда момче (и да става свекърва), а само момичета. Така правят умните жени.  Wink

# 267
  • Наблизо
щом е свекърва е проста и ''не й стига акъла''

Е, което си е право, право си е. Ако имаше акъл, нямаше да ражда момче (и да става свекърва), а само момичета. Така правят умните жени.  Wink
Нали?Да пази Господ да родиш момче в България,че...ей на от умна изведнъж почва да не ти стига акъла.
Към мен си предубедена, BeautifulM, не към свекърва ти. Отново не осмисляш елемнтарни неща. Определяш какво мисля аз, а ти самата две изречения не можеш да осмислиш. Обясни ми как аз да съм предубедената, като самата аз казах, че разбирам момичето и не съм окачествявала свекърва никак, дори като виновна.

Втората част от последния ми пост не е бил конкретно за теб,а за всички мислещи като Афродита и тази с толкова тъпата свекърва,че не помнела и имена.

# 268
  • при късмета
Това не е предубеденост. Изхождам от факта, че отношенията снаха-свекърва не стартират равностойно и от там не са равнопоставени. Безспорен факт е, че свекървите влизат в тези отношения с очаквания, а снахата със страх как ще се развият и притеснение. Коя от вас не си е задавала въпроса как ще се получи със свекървата? А е идно от свекървите в темата какви са им очакванията.
И за да се промени това, свекървите трябва да си променят очакванията, а не снахата да си променя убежденията и вижданията. В крайна сметка говорим за семейния живот, лични отношения и децата на снахата, защо тя да е тази, която да се съобразява? Защото абсолютно чужда до скоро жена, пък била и майка на сина ѝ има очаквания да дирижира семейния живот на сина си?
Все по-трудно ще става, дори на тези, които го очакват

# 269
Освен да се посмея ,нищо друго не ми остава.
Случва се да сбъркаш име,на  езика ти  е  и ...
Подчинение  няма отдавна ,някои  млади още не са набрали смелости  рутина да дадат отпор на нежелани неща.Но  пак си правят каквото искат.Просто ги дразнят неща.И  траят докато наберат скорост.С годините това се оправя.

Свекървата си  е спечелила име от време оно-живяхме доскоро със свекърви.Повечето,особено по селата.Та  те наоколо и те си дават мнение.
Но  казвах вече ,ако пък мълчат има случаи:ти защо не каза?

И както да го мисля,каквото да говоря,знам,че не важи.От възпитание  може да ме изслушат и  нататък е  ясно-каквото са решили.
И съм съгласна,че има индивиди ,независимо свекърви ли са или други,дето са научени да властват.Да  си навират носа дълбоко. За  тях е темата.
Другите да не се засягат.

Общи условия

Активация на акаунт