С какво ви дразнят свекървите- 84

• 71 130
  • 749
  •   1
Отговори
# 270
  • София
щом е свекърва е проста и ''не й стига акъла''

Е, което си е право, право си е. Ако имаше акъл, нямаше да ражда момче (и да става свекърва), а само момичета. Така правят умните жени.  Wink

Ох, ще ме уморите! hahaha
Ма ко не само няма свекърва, ами има момче.............

# 271
  • при късмета
Което показва, че бъдещите свекърви няма да са като сегашните. Темата обаче съществува, защото настоящите, претендирайки да са модерни хора, не са мръднали ни на йота от нагласите на баба си

# 272
Ех, като дойде твоят ред, ще настъпи светла ера.

# 273
  • Пловдив

Е, което си е право, право си е. Ако имаше акъл, нямаше да ражда момче (и да става свекърва), а само момичета. Така правят умните жени.  Wink
Тъй, точно тъй си е какич, умните жени раждат момичета за да не стават свекърви Sweat Smile

# 274
  • София
Темата обаче съществува, защото настоящите, претендирайки да са модерни хора, не са мръднали ни на йота от нагласите на баба си
Ти не си мръднала и на йота от нагласата на баба си.
Затова всички ти се виждат като нея.
Всъщност, разбирам защо си заседнала в 19- и век- това е около теб, с това сравняваш и ти е трудно да повярваш, че светът извън твоето местообитание, е минал в 21- и век.

# 275
  • Наблизо
Което показва, че бъдещите свекърви няма да са като сегашните.
Според мен дори още по-зле.Ако говорим за България,едва ли ще има пенсии с този огромен външен дълг,ако има ще стигат за още по-малко.Родителите ще имат нужда от децата си за оцеляването си,както и масово всеки има по едно дете.На една двойка ще падат на плещите им 4ма + това,че все по-късно се ражда,този момент ще идва по-рано.
Отделно,че и репродуктивните проблеми са много повече,много хора или не искат или не могат да имат повече от едно дете...върху което се проектира всичко.Според теб как такива хора се откъсват от толкова работеното върху и чакано дете?

# 276
  • при късмета
Точно заради положението в страната, е много по-вероятно нашите деца да учат и работят навън. Съответно шанса снахата да е чужденка нараства значително. Отиде ли навън детето, щеш не щеш откъсваш се. То би трябвало и тук да се откъсваш от контрола над детето си и с порастването да го оставяш да взима все повече самостоятелни решения и да му вярваш на избора. И в един момент като преценил, че е намерил жената за себе си, да нямаш очаквания към нея. Важното е, че той неговите очаквания ги е покрил доколкото е възможно. Елементарно е.
Не може родителите създавайки дете да мислят за своето оцеляване, против природата е. Трябва да мислят за детето, това е нормалното.

Темата обаче съществува, защото настоящите, претендирайки да са модерни хора, не са мръднали ни на йота от нагласите на баба си
Ти не си мръднала и на йота от нагласата на баба си.
Затова всички ти се виждат като нея.
Всъщност, разбирам защо си заседнала в 19- и век- това е около теб, с това сравняваш и ти е трудно да повярваш, че светът извън твоето местообитание, е минал в 21- и век.
Аха и затова ги оспорвам непрекъснато, защото съм ги приела за свои Joy Осъзнаваш ли колко е противоположно. Смешно е чак

# 277

,
Как, Сийке!!! Смея се с глас! 

Последна редакция: сб, 22 юли 2017, 16:30 от K.A.G.

# 278
  • София

Аха и затова ги оспорвам непрекъснато, защото съм ги приела за свои Joy Осъзнаваш ли колко е противоположно. Смешно е чак

Хайде, пак да ти обясня- то се е видяло, че четенето с разбиране не е като писането.
Оспорваш ги, разбира се, защото все пак имаш интернет и схващаш, че не бива да бъде като по времето на баба ти.

Аз просто ти обяснявам, че то и вече не е така, няма го по другите краища на България- дори в Рибново го няма.
Това, че е останало там, където живееш и си обкръжена от безпросветно изостанали хора, е жалко.
Ама и ти си безкрайно досадна в нежеланието си да разбереш, че по белия свят, тия свекърви вече не съществуват.

# 279
  • при късмета
Ама разбира се, че го няма. То и от темата се вижда Satisfied

# 280
  • Наблизо
Точно заради положението в страната, е много по-вероятно нашите деца да учат и работят навън. Съответно шанса снахата да е чужденка нараства значително. Отиде ли навън детето, щеш не щеш откъсваш се. То би трябвало и тук да се откъсваш от контрола над детето си и с порастването да го оставяш да взима все повече самостоятелни решения и да му вярваш на избора. И в един момент като преценил, че е намерил жената за себе си, да нямаш очаквания към нея. Важното е, че той неговите очаквания ги е покрил доколкото е възможно. Елементарно е.
Не може родителите създавайки дете да мислят за своето оцеляване, против природата е. Трябва да мислят за детето, това е нормалното.

Написано така е супер,но на практика не е масовото.Първо особено българските момчета,които отиват да живеят в чужбина все пак се обзавеждат с българки.Много малко успяват да свалят западнячки(нали,не говорим за славянки-украинки и т.н.)..
Второ не е задължително всички да заминат в чужбина,а и доста напоследък се връщат,дори и завършили.Кой защото не е успял да се адаптира,кой защото не може да си намери работа,кой защото си е намерил по-хубава в България.Та не лежи ти на тая кълка.
Плюс бъдещите свкърви,които сега пишат,все едно са едно цяло с детето ''напикахме се,на**ахме се,изприщихме се''няма да са като старата партида,и аз така мисля.Може би няма да искат толкова да командват,колкото да са навряни и те в живота на младите и да не ги оставят на мира.
Иначе не разбрах последната ти фраза - ''Не може родителите създавайки дете да мислят за своето оцеляване, против природата е. Трябва да мислят за детето, това е нормалното. ''.Ако имаш предвид,че децата не трябва да гледат родителите си,а обратното...вярвам ,че много от родителите и не биха искали да е така.Цял живот градиш,работиш,плащаш си осигуровките и при пенсионирането се надяваш на пенсия,която да ти стига да живееш.Аз не вярвам да стане.Няма да стига за нищо.да не говорим за лекарствата.Моите баби и дядовци се опитват да се справят сами,но имат болести за които са нужни много скъпи лекарства,плащаме ги ние.И пак те имат високи пенсии,спрямо другите.
Аз не бих си оставила родителите,като виждам,че мизерстват и се лишават от жизненоважни лекарства.

# 281
Моят до сега нито едно гадже източноевропейка не е имал, но той е малък и срамежлив.

# 282
  • Наблизо
Моят до сега нито едно гадже източноевропейка не е имал, но той е малък и срамежлив.

Имах предвид заминали студенти по Европата,до колкото знам вие сте заминали когато той е бил малък и е, така да се каже ,интегриран.

# 283
Тенденцията да си взимат жени от БГ е характерна за една не много привлекателна за мен прослойка, а именно тази, в която царят драми между снахи и свекърви.
В 21 век ми е странно да се дъвчат още неща като осоляване, хранене, изискване за помагане и пр.

# 284
  • Наблизо
Тенденцията да си взимат жени от БГ е характерна за една не много привлекателна за мен прослойка, а именно тази, в която царят драми между снахи и свекърви.
В 21 век ми е странно да се дъвчат още неща като осоляване, хранене, изискване за помагане и пр.

Ах да,но това не пречи ако момчето е свясно и нормално ,да си намери такова момиче,''макар'' и българка.
Пък ако самият той не е цвете,ми някой муньо,как да докара свясна.

Просто нашите момчета не се котират толкова сред европейките.Не мога да кажа защо точно,но им е трудно да бъдат харесани.Има и такива които успяват,обикновено доста по-красиви от средното и по-отворени.
Иначе пък повечето българки-студентки в чужбина се обзаведоха със западняк.

Общи условия

Активация на акаунт