С какво ви дразнят свекървите- 84

• 71 091
  • 749
  •   1
Отговори
# 375
  • София
И за мен брашнената каша е гнусна. Защото основното в нея НЕ е сирене и масло, а запържено брашно. Много полезно.

Защо запържено брашно, след като е просто запечено?
И като прибавиш сирене и масло, не виждам какво вредно има?
Нито едно "Е" за сметка на уж естествените такива в зрънчовците.

# 376
  • София
Просто свекървите най-често си го позволяват. Това не значи, че са само те, но определено водят първенството в това отношение.
Това е някакво ретроградно отношение, възникнало във времена, когато жените са живеели в дома на свекървата, с нейното семейство и инормално да е имало препирни. Но би трябвало да си наясно, че сега животът доста се е променил. И колкото и да се пише тук как не се влияете от майките си, в реала познавам достатъчно жени, които поне в началото на брака си снасят всичко на мама и се влияят от нея. Лесно е да се каже, че си независима след 10+ години брак, но винаги ли е било така?

Но като чета какви групи има във ФБ - теб човек с мед да те намаже. Разни снахички просто не могат да търпят свеки, но защо живеят при нея - не се знае.

# 377
  • София
Само да не се окаже, че "маслото" всъщност е маргарин или масло с нисък % и много примеси, а сиренето "млечен продукт" или както там ги водеха изкуствените подобия на млечни продукти, та накрая само брашното да е истинско. И то една закуска от запържено брашно, вода, маргарин и нещо си подобно на сирене .. мммм чудна Mr. Green. То в нескуика сигурно ще има по-малко вредни неща, нищо, че е бъкан с какво ли не Simple Smile.

# 378
Kriss и аз не бих си дала детето, моето е на 3 г. и половина. При описаната обстановка няма да го пусна без мен даже и за 15 минути, докато не е на 12-13.
И при нас не можеха да разберат защо на терасата на втори етаж трябва да се сложи парапет, ако искат детето да излиза там, като ходим на гости. Даже свекърът гордо обясняваше как като дете бил падал от терсата, ама нищо му няма ! Laughing
В посочения от Крис случай мисля че хората искат да помогнат може би, но изобщо не се замислят, че там където искат да идат, не е подходящо за малко дете. Т.е. те искат да го гледат, но както на тях им е най-добре. Най-вероятно са излезли с аргумента, че август е много по-хубаво на село, какво да се завират по апартамент с детето. На нас са ни правили такива разяснения оттам правя това предположение.

# 379
  • София
Само да не се окаже, че "маслото" всъщност е маргарин или масло с нисък % и много примеси, а сиренето "млечен продукт" или както там ги водеха изкуствените подобия на млечни продукти, та накрая само брашното да е истинско. И то една закуска от запържено брашно, вода, маргарин и нещо си подобно на сирене .. мммм чудна Mr. Green. То в нескуика сигурно ще има по-малко вредни неща, нищо, че е бъкан с какво ли не Simple Smile.

Как да се окаже изброеното от теб, като ще се направи вкъщи с купени от баба- мама, продукти? newsm78
В нескуика на Нестле пише:
380.00
калории
7.20
протеин
79.10
въглехидрати
3.90
мазнини

Кратко и неясно, а като добавим и факта, че е изтеглен от пазара в САЩ през 2012г., можем да предположим колко е полезен..........

# 380
  • София
Е, как, нали Нестле се рекламират "Добра храна - добър живот" и явно "съвременните и образовани" майки им вярват, колкото и да се пише  иговори друго
Защо пък някоя снаха не предположи, че за внука си ще купят хубаво сирене и масло или пък че по принцип си ядат качествени неща? Защо винаги очакванията към свекървите са отрицателни?

# 381
Това обаче не значи, че нямам мнение за храните, съдържанието им и опциите здравословно хранене.    Peace
Малко встрани от темата, но ти ми припомни нещо. И аз като теб съм леко (май не леко, а сериозно) лудичка на тема здравословно хранене. Докарах го до там, че преди няколко месеца 11-годишната ми дъщеря ми изпрати по вайбър следното съобщение, докато беше на училище:"Мамо, може ли да си купя пица от лавката? Знам, че ти си против да ям такива неща, но никога не съм опитвала, всички ядат и на мен много ми се яде," Като прочетох това имах едно-единствено желание- да се обърна и да се ритна отзад. От тогава въведох един ден в седмицата "Боклукфест"- в петък послучай уикенда може да яде каквито боклуци ѝ иска душата. Та, така и за Нескуика на 4-годишното...

# 382
Защо не им купиш ти продуктите, с които да готвят? Или просто да им кажеш кое какво, точно с марка и вид.
Ако не ти харесва кашата, предложи нещо друго, ама по-добре не пържено, пр. печено, макарони на фурна, палачинки, такива неща.

# 383
  • Пловдив
Е, как, нали Нестле се рекламират "Добра храна - добър живот" и явно "съвременните и образовани" майки им вярват, колкото и да се пише  иговори друго
Защо пък някоя снаха не предположи, че за внука си ще купят хубаво сирене и масло или пък че по принцип си ядат качествени неща? Защо винаги очакванията към свекървите са отрицателни?
Мислиш ли, че вярвам в реклами? Просто децата ми харесват топчета Нескуик и от време на време получават. И Макдоналдс е доказано вреден, но от време на време и такова ядем. И пърженото е вредно - и пържени картофи ядем. Но поне ни е вкусно, а брашнената каша е с неясна здравословност и гаден вкус - моите деца не я близват.

# 384
  • София
Факт, че те двамата имат по-ограничени финанси и не се купуват продукти с добро качество. Когато ходим на гости винаги отиваме с поне две торби с пресни зеленчуци, плодове, млечни продукти, месо. Гледаме да е в повече, за да им остава. Нейното готвене като цяло не е добро, но има някои неща, които готви супер и малкия много обича. Супите и куцат много обаче, тя примерно не вижда проблем да сложи в манджата за детето тръгнал да се разваля домат, лук или морков...нещо, което мен ме втрещява и се караме. Не виждам нищо нередно в порция Нескуик от време на време, а и в нещата, които Янтра е описала. Той и пържени филии обича, но яде веднъж-два пъти месечно. Аз разбирам, искат да го гледат, толкова се радвах, че и малкия е готов да остане при тях и сега с това село, просто...не съм молила никой да ми гледа детето, но и няма да го заведа някъде, където няма да имам доверие и постоянно ще го мисля през деня дали не се е пребил по стълбите, или е взел брадвата.

# 385
  • София
Защо не им купиш ти продуктите, с които да готвят? Или просто да им кажеш кое какво, точно с марка и вид.
Ако не ти харесва кашата, предложи нещо друго, ама по-добре не пържено, пр. печено, макарони на фурна, палачинки, такива неща.
И как точно да купи сирене за 1 месец напред, така че да е годно/ Или как да обясни, че ше не ехубаво да се яде пържено брашно с вода?
----------------

Как да се окаже изброеното от теб, като ще се направи вкъщи с купени от баба- мама, продукти? newsm78
В нескуика на Нестле пише:
380.00
калории
7.20
протеин
79.10
въглехидрати
3.90
мазнини

Кратко и неясно, а като добавим и факта, че е изтеглен от пазара в САЩ през 2012г., можем да предположим колко е полезен..........
Даденото от теб е за 100 гр. , а една порция съдържа  30гр. и е от сайт в който няма инфо за всичките му съставки - защо ли? Никъде не пише, че е направен с 44,6% пълнозърнесто пшенично брашно и че съдържа калци и желязо, а грамажа на захарта в 1 порция е 10% от максималния прием за деня и т.н.
 Не казвам, че е най-полезното нещо, ама от време на време не е болка за умиране.

Айде не ми се спори кое е по-полезно между нескуйк и пържено брашно с вода.

# 386
  • София
Мислиш ли, че вярвам в реклами? Просто децата ми харесват топчета Нескуик и от време на време получават. И Макдоналдс е доказано вреден, но от време на време и такова ядем. И пърженото е вредно - и пържени картофи ядем. Но поне ни е вкусно, а брашнената каша е с неясна здравословност и гаден вкус - моите деца не я близват.
И аз така. Но майката изкарва кашата вредна само защото свеки я е предложила, а насреща дава нещо също толкова нездравословно.
Апропо, вкусово аз харесвам натриевия глутамат, но също така зная, че е вреден и го избягвам, без да се вманиачавам. Брашнената каша може да стане доста вкусна с малко подправки, всъщност това е сос бешамел.
Неслучайно има поговорка - Гъз глава затрива

# 387
  • София

Айде не ми се спори кое е по-полезно между нескуйк и пържено брашно с вода.

Само кръгъл идиот може да направи каша от пържено брашно с вода.
Явно, идея нямаш как въобще се прави каша- " пиле каша/ фрикасе", " гъбена каша" " каша със сирене".

Ми, образовайте се, нета е пълен с рецепти и обяснения.
То, бива мързел........ Mr. Green

# 388
  • София
Cuckoo, не е така. И моята майка да беше опитала да я пробута пак нямаше да му давам. За нея е по-полезно да изяде сандвич с кремвирш или салам, отколкото 30гр. Нескуик. Да не споменавам предложението и от миналата седмица да му дам консерва боб с кюфтета..Tired Face
Точно така я прави - запържва брашното в олио, слага вода, оставя да кипне и слага сиренето. Че отгоре и масло с червен пипер...Еми някак не ми е ОК като за закуска.

# 389
Ми явно няма да се ходи за един месец, но иначе има много хубави сирена в тенекия от производител. А и те щяха да ходят през няколко дена, та могат да носят продуктите с тях.

Общи условия

Активация на акаунт