С какво ви дразнят свекървите- 84

• 70 832
  • 749
  •   1
Отговори
# 480
  • София
Цитат
Външната тоалетна не е краят на света.
До момента, в който детето не започне да се стиска, и да не иска да ходи по голяма нужда в тази тоалетна. Не си докара хроничен запек, с който лесно оправяне няма. И уж само за месец-два годишно, но пораженията си остават и след това.
Ами точно затова нека свикне с нея, докато е по-малко. А за екстрени случаи - има гърнета.
Нито особено обичам, нито съм свикнала с външните тоалетни, но тук вече малко ми намирисва на приказката за нероден Петко. Нали свекървата и свекъра ще са там, ще го пазят и забавляват, майката сама казва, че детето харесва компанията на баба си.

За свикването - само да вметна, че той дори навън никога не ми е давал да го "издържам" да пишка. Другата работа си я върши само и единствено вкъщи, т.е на седалката и на тоалетна. Ако му се допишка докато е на площадката просто ме хваща за ръка и ме води вкъщи да се изпишка и после пак слизаме долу. wishmaster и за мен, за дете на 4, че и на 5 е точно така.

# 481
По-далече от площадката не ходите ли?

# 482
  • София
А ако сте някъде на разходка из парка или изобщо далеч от къщи?
Всъщност не се учудвам...

# 483
Детето може да харесва компанията на баба си, но това не променя факта, че нито хигиената в къщата, нито условията за безопасност са на приемливо ниво.
Peace
И най-важното , че уговорката е била друга. Бабата сменя радикално плана.

# 484
  • София

Ходим. Просто не пишка. Така си е откакто му е махнат памперса, не знам защо. Ако е в заведение - да, няма проблеми, там където има тоалетна чиния е ОК, навън - не. Просто си е такъв.
Cuckoo не знам как да разбирам това, че не се учудваш, но не ме и интересува честно казано. Не знам какво толкова те радва да се заяждаш с хората, но както и да е. А и защо по дяволите е нужно дете на 4 години да "свиква" да ходи във външна тоалетна в 21 век!?!? Ти явно имаш някакви носталгични влечения към селските дупки. Явно е от изключителна важност и значение за едно дете да знае как се пишка в селска тоалетна.. Peace

# 485
  • Blondeville
При така описаните условия аз не бих отишла, камо ли да си пусна детето Simple Smile Един месец миене на съдове с канчета затоплена вода, къпане, което не си представям как се случва за възрастен, айде детето може в корито, амам нали и баба трябва да се позамива все пак. Необезопасени тераси, и разни други екстремности също ми се струват неподходящи за момче на 4, което още няма развит напълно инстинкт да се пази, а мй се лудее.

Аз съм карала цели лета при баба ми, но тоалетната и топлата вода не са били мираж, както и останалите условия в къщата.

Преди да кажете, че съм претенция, на село живея  Wink

На село сред природата обаче не е равнозначно на хигиена, граничеща с нулата Simple Smile Един летен ентероколит със сигурност не е най-желаният спомен от лятото с бабата  Wink Още повече, че реално бабата има къде да си гледа внучето, както е бил първоначалният план, и не виждам някакви безумни претенции от страна на Крис - само да е що годе чисто детето и да не полети от втория етаж  Simple Smile Не прочетох претенции за хранене, за игри, за занимания с детето и тн, Крис спомена, че бабата чудесно се справя с това. Така че не виждам какво толкова я емнахте, че се превзема, то пък човек като стане родител и сакън да не изяви някое друго условие, с което да скърши хатъра на някоя от бабите...

Последна редакция: ср, 26 юли 2017, 16:08 от blondie_anna

# 486

Тогава палят колата и се връщат вкъщи.

Оставете жената на мира, щом за нея е по-приемливо да прати детето в дежурна група на градина вместо с баба и дядо, нека го направи. Да се радва, че въобще има такъв резервен вариант, защото, докато все още имах градинско дете, при нас в градината се правеха списъци още май месец, кой кога през лятото ще бъде на градина и после, ако не си в списъка за този месец, не ти го приемаха. Чупи си главата.
Просто следващия път ще си знае Криси първо да попитат какви са плановете на баба и дядо за гледането и след това да обещават нещо.

# 487
  • София
Мацка, защо не четеш преди да пишеш? Плана беше един, по нейно желание...тя в последствие го промени. Еми сори - не ме устройва, отива на детска, не поддавам на манипулации и извиване на ръце. Заявленията си ги попълваме коректно, та нямам болка може или не може да ходи. Yum
А и не виждам нищо странно детето да има предпочитания къде да ходи до тоалетна... Аз самата не мога да ходя навсякъде. Не е учен от мен така, просто винаги си е бил такъв.

# 488
...щом за нея е по-приемливо да прати детето в дежурна група на градина вместо с баба и дядо, нека го направи.
Няма по-върл противник на детските градини и ясли от мен. Децата ми не са помирисвали такива. Но, ако трябва да избирам между дежурна група и подобни условия с баба и дядо, без колебание ще избера групата.

# 489
  • София
Не се учудвам, че сами си създавате затруднения при отглеждането на 1 (едно) дете.
Тук пишещите са гледани И на село с месеци, с външни тоалетни, нека споделят, ако познават някой, умрял или тежко повреден от това. Аз нямам впечатления, нямала съм село, може би затова не парадирам излишно каква съм чистница и в кой век живея.

# 490
Криси,
внимателно те прочетох. Просто следващия път им напомни, че не искате детето да ходи с тях на "вилата" и това е предварителното условие. Така няма да могат да шикалкавят после като сега - обещали, ама решили друго. Аз, ако баба и дядо могат да ми гледат детето, няма да го пиша предварително в дежурна група. Отдавна съм се разбрала с всички роднини и им имам пълно доверие.

# 491
Извън конкретния казус, не смятам, че липсата на бойлер и течаща топла вода означават липса на хигиена. Има и други начини да се топли вода и някои от тях се практикуват дори от маниачки по отношение на чистотата като собствената ми леля например, която няма как да плаща с пенсията си тока на постоянно включен бойлер. Между другото, и по градовете далеч не всички по-възрастни (а вероятно и не само) хора могат да си позволят постоянно налична топла вода.
Миналата година десетгодишният ми син ходи за седмица с баба си у нейната 83-годишна майка, за да й помогнат. Оживели са с външна тоалетна и режим на водата, детето има хубави спомени.

Иначе липсата на парапет може да бъде много сериозен проблем дори когато детето е кротко.
Благодаря за рецептите за пастет, по-рано свекърва ми правеше и пращаше консервиран в малки бурканчета, в последните години не съм я занимавала. Сега мога сама да направя, макар че миризмата на дробчета ми е трудно поносима. Но пък децата харесват пастет.

Последна редакция: ср, 26 юли 2017, 16:21 от Румцайс

# 492
  • София
Мацка, защо не четеш преди да пишеш? Плана беше един, по нейно желание...тя в последствие го промени. Еми сори - не ме устройва, отива на детска, не поддавам на манипулации и извиване на ръце. Заявленията си ги попълваме коректно, та нямам болка може или не може да ходи. Yum
А и не виждам нищо странно детето да има предпочитания къде да ходи до тоалетна... Аз самата не мога да ходя навсякъде. Не е учен от мен така, просто винаги си е бил такъв.

За мен, в 2017 година, българин, средноинтелигентен и с основно образование дори, не би трябвало да си помисли да заведе дете в тази кочина.
Без извинение.

Преди 60 години на село тоалетните масово бяха външни, вярно, но за годините оттогава до днес, да сложиш поне една тоалетна чиния върху дупката, всеки може.
Един варел с вода и душче също лесно се монтира на слънчево място.
Така ни къпеха всеки обяд, преди да ни приберат по стаите да спим или четем.

Последна редакция: ср, 26 юли 2017, 16:22 от absurT

# 493
  • София
Не се учудвам, че сами си създавате затруднения при отглеждането на 1 (едно) дете.
Тук пишещите са гледани И на село с месеци, с външни тоалетни, нека споделят, ако познават някой, умрял или тежко повреден от това. Аз нямам впечатления, нямала съм село, може би затова не парадирам излишно каква съм чистница и в кой век живея.

Аз самата затруднения нямам. Аз не искам някой да ми гледа детето с месеци, изобщо даже. Искам 2-3 елементарни неща, от жената, която му е баба без да се оспорва гледната ми точка на родител.  Peace

Deni-meni - вече две години по заявление детето се пише, че ще посещава цяло лято. Сега тази година така или иначе късно разбрахме за нейното желание и заявлението беше подадено. Така или иначе аз няма как да разчитам по всяко време през лятото на тях, защото все пак и те са хора, имат си определени планове и т.н. С баща му сме свикнали да разчитаме на себе си.

absurT - да е по - голям (както е писала Румцайс, на 10 примерно) ще изкара 1 седмица, но не и 4 годишно. Сега не си представяй някоя барака, нормална къща на 3 етажа, на която обаче липсват някои доста елементарни неща, това е. Не гледат животни, имат си градина, двора е що - годе подреден (ако изключим инструментите, които са оставени в един ъгъл централно и той може да ги докопа във всеки един момент).

# 494
Е, Cuckoo, то едно време хората са били маймуни и са скачали по клоните, ама това не е аргумент да зарежем цивилизованото житие-битие.

Общи условия

Активация на акаунт