С какво ви дразнят свекървите- 84

• 70 828
  • 749
  •   1
Отговори
# 495
  • Blondeville
Аз не съм гледана в къща с външна тоалетна при баба и дядо, нито пък без топла вода. Има си всички удобства, и тия дни даже с бебето се засилваме натам цялото семейство. Те живеят в къща с дворче в малко градче.

Не съм чистница, и както казах, аз живея в село. Но за мен това да можеш да си измиеш ръцете след тоалетна и преди ядене, да можеш да се изкъпеш и да си измиеш съдовете с топла вода, а не с канчета, не се нареждат в графа "маниакална чистота"  Wink

Cuckoo, , тежко повреден не знам, но за съжаление има доста тежки инциденти с малки деца, и то при секунда невнимание само, та камо ли цял месец в необезопасена среда. Колко ми се е късало сърцето в новините като чуя за някой такъв случай, да не дава Господ! За 4 годишно говорим, не за 10 годишно, което знае, че не може да лети все пак...И трябва ли някой да е тежко повреден от външна тоалетна за да не иска да ползва такава? В 21 век? Аз лично не искам да ползвам такава, и съответно би ми било неприятно детето ми да ползва.

А защо бабата се е отметнала от първоначалната уговорка за гледане на детето, непосредствено преди настъпването на въпросния месец? На село повече ли ще му се радва?

# 496
  • София
blondie_anna - нямам обснение. Както го обсъждахме през м. Юни, преди лятната ни почивка, така се обади в неделя вечер и заяви, че искала да го гледа там, защото там се чувствала по - добре и и било по - хубаво. Друго обяснение ММ не получи. Иначе - вилата в която живеят моята баба и дядо откакто се изнесоха от СФ след пенсионирането има абсолютно всички удобства, още докато аз бях дете на 4. Там ходим редовно, 2 пъти месечно за по 2 дни и той обожава да ходи там. Но двете места нямат база за сравнение, там той си обикаля по двора, по къщата. Къщата свети от чистота (баба ми е педант), има перила, парапети, всичко опасно за деца е прибрано, заключено...

# 497
Крис , а след справедливата негативна реакция на мъжа ти , няма ли още продължение ? Бабата , все пак , да е размислила ?
СТранно би било , ако наистина милее за внука си , да не отстъпи при такива сериозни аргументи  Confused

# 498
  • София
Не се е обаждала от тогава. Яд ме е, че и той много се напрегна, като цяло той и се връзва много повече от мен, но си е такъв, какво да го правя. Дори по телефона тя заяви, че щом не искаме едва ли не заради нас и ние сме виновни, че детето ще трбва да ходи на ДГ. Мислехме този уикенд да ходим при тях, но като гледам ММ колко е мрачен още, вероятно ще пропуснем. А иначе преди това, Юни месец бяха едни обснения, беше доволна как свекъра ще е отпуска и той ще ходи там да се занимава с градината..не знам какво прищрака.

# 499
Абсурт, ти пък как разбра, че е кочина! Изненадваш ме! Особено пък ти, която по съвсем обективни причини със сигурност не си се плискала в перлена вана цял живот...
Спомням си също така как точно тук във форума една претенциозна дама ме срази преди време - като дете нямали баня вкъщи и ходели в градската! Родена през 80те и кореняк софиянка!!! На нея, разбира се, соца й беше виновен, аз си мисля, че е било родителското безхаберие, но фактът си е факт - до 80-90те години на миналия век не всяко домакинство, дори и софийско, е имало течаща топла вода и баня. За провинцията пък да не говорим.

Всъщност Криси има пълно право да решава къде и дали ще си праща детето Peace Но не защото е наистина опасно, а защото тя се притеснява. Ако ще трепери майката цял месец да не се случи нещо с детето й, по-добре е то да си седи при нея в София, независимо колко мръсно, прашно и гадно е тук през август.
Аз обаче се изненадвам, че и таткото споделя нейните страхове. Със сигурност той е изкарал не малко лета в това село при същите, ако не и по-лоши условия.

Последна редакция: ср, 26 юли 2017, 16:41 от птица

# 500
Птица ,
Той е изкарал / вероятно /. Но тогава отговорността е била на родителите му за неговата безопасност.
В случая , при вариант-добри условия и баба, и лоши условия и същата тази баба, много правилно се е солидаризирал.
И според мен реакцията му е заради промяната на плана.
Тези неща се съгласуват предварително.
И аз напълно споделям това , че Крис се тревожи, и в такъв случай, е по-добре детето да си е в София. Щом и свеката е разсеяна...

# 501
  • София
Абсурт, ти пък как разбра, че е кочина! Изненадваш ме! Особено пък ти, която по съвсем обективни причини със сигурност не си се плискала в перлена вана цял живот...
Спомням си също така как точно тук във форума една претенциозна дама ме срази преди време - като дете нямали баня вкъщи и ходели в градската! Родена през 80те и кореняк софиянка!!! На нея, разбира се, соца й беше виновен, аз си мисля, че е било родителското безхаберие, но фактът си е факт - до 80-90те години на миналия век не всяко домакинство, дори и софийско, е имало течаща топла вода и баня. За провинцията пък да не говорим.

Всъщност Криси има пълно право да решава къде и дали ще си праща детето Peace Но не защото е наистина опасно, а защото тя се притеснява. Ако ще трепери майката цял месец да не се случи нещо с детето й, по-добре е то да си седи при нея в София, независимо колко мръсно, прашно и гадно е тук през август.
Аз обаче се изненадвам, че и таткото споделя нейните страхове. Със сигурност той е изкарал не малко лета в това село при същите, ако не и по-лоши условия.

Таткото е живял там до 5тата си година, както и брат му, до третата. Не знам как се е оправяла в тези условия с тях (при все, че в момента поне вътре е що-годе съвременно). Мъжа ми познава родителите си, знае нейната разсеяност, знае характера и и се ядосва именно, защото според него тя просто иска да си извърти нещата така, че да надделее и да е по - угодно за нея. Той и прави забележки за много дребни неща, които аз като майка понякога не отразявам...

# 502
  • София
Е, Cuckoo, то едно време хората са били маймуни и са скачали по клоните, ама това не е аргумент да зарежем цивилизованото житие-битие.
Аз не помня това време, не съм чак толкова стара Laughing

Честно казано, и аз съм против да се оставят децата по 2 месеца на село, но 1-2 седмици е приемливо.
Ох, като ви чета - ще ми се падне някой претенциозен зет/сватя, та дано се изтърпим някак  Laughing
И после ми говорете как една суперобгрижваща майка неусетно се превръща в суперразбираща и толерантна свекърва. Това за мен е фентъзи от класа

# 503
Аз бих пуснала и съм пускала децата кат малки при подобни условия, но с отговорен човек до тях. И не беше свекърва ми, нито беше за месец. Намирам го за леко романтично и полезно, но съм параноичка и не смятам че двор, стълби без парапет, външна тоалетна и прочие са подходящи места за малко дете и небрежна баба. Ако има човек, с който да изследват този интересн свят, да берат къпини, да зяпат флора и фауна, да се плиска в леген на двора и т.н. , като възратсният постоянно държи детето под око- да, с две ръце съм. Но познавам небрежни баби, и не желая децата ми да бъдат гледани от тях. Не защото съм капризна и имам изисквания, а защото има достатъчно данни за удавени, паднали, сгазени и прочие малки деца, оставени без надзор. Simple Smile
Смятам също, че ако човек няма избор или е роден там и е свикнал, е донякъде по-различно

# 504
И после ми говорете как една суперобгрижваща майка неусетно се превръща в суперразбираща и толерантна свекърва. Това за мен е фентъзи от класа
Joy Аз ще съм много толерантна свекърва, защото съм на принципа "Мъж ли е, не го жалИ", обаче каква тъща ще съм, майко милааааа! Само някой да е посмял да пипне с пръст милото ми момиченце! Веднага ще загине от удар с чугунен тиган!

# 505
Благодаря за споделените идеи за закуски! И моите са такива, с изключение на попарите. Като съвсем малки ги ядяха, но сега не ги искат. Също и  любимите им макарони сега не са желани.

За гледането на вилата  липсата на парапет е сериозно нещо.
За тоалетната може да се приспособи кофа и отгоре детска седалка  за тоалетна. Нашата сладурка е на 3 г. и 3 м. и въпреки модерната ми тоалетна, пак слагам седалка за по-удобно и по-сигурно.

# 506
  • София
А такава кофа как лесно се обръща...

# 507
Може би е решила, че за детето ще е по-добре на село, на чист въздух.  Като е немарлива и в града ще е същата.

А пък какъв ентеровирус ме награби тези дни - в София с топла вода и вътрешна тоалетна.

# 508
Крис, моите са същите, още като го написа, разбрах за какво става въпрос. Те искат да гледат детето, добре го забавляват, но искат на тях да им е добре и забавно. Също са разсеяни, не се замислят често че това е дете на 3 г., а не голямо.
Ето и твоята свекърва е казала, че иска а вилата защото там й е по-добре.
Просто са си такива, имай си едно наум за в бъдеще.

# 509
  • София

Ами, кочина е, какво друго да кажеш за къща без баня и тоалетна- пригодени поне за лятото в 21- ви век?
И със стар диван изтикан на терасата, за да служи за парапет и разбира се, в " чудесен вид"- валян от дъжд и и сняг.

Да, до първи клас се къпехме в Централна баня- тази, която съсипаха, до ЦУМ.
После тръгнах на плуване и проблемът се реши.

Нека бъдем коректни- не бъркай централното топлоснабдяване с наличието на топла вода от бойлер.
Бойлери имаше навсякъде- в планинските махали дори.
С тоалетните беше по- сложно,вярно, но е срамно днес да не си си направил.

Общи условия

Активация на акаунт