С какво ви дразнят свекървите- 84

• 70 805
  • 749
  •   1
Отговори
# 585
  • Стара Загора
Неприятно е това с името... и аз цял живот съм наричана по начини, които мразя, и то от близките си.
Сега съм решила, че детето ми задължително ще е с име, което ще им е по- трудно да "оселенят".

Много се мешат в захранването на бебетата на сестрите ми, но те едни кротки и с наведена глава слушат и не могат да скръцнат със зъби. Мама развиваше теории на едната как трябвало да дава захар на детето, да не се криело после да яде тайно и такива. Аз като й казах "Ти на кучето си захар не даваш, на внучето си ще дадеш обаче" и млъкна. Изгледа ме родата странно, ама не знаят че от бг мамма се учим младите булки.  Joy

# 586
  • София

Ти и мъжът ти сте си избрали името и вие решавате, как да е галеното му име. Свекърва ти нарочно те дразни.
Казваш и директно, че изрично забраняваш, така да казва на детето си и и казваш как да се обръща към детето.
Тия свекърви за какви се мислят, само напрежение създават.

О, я стига плаши гаргите!
Защо пък да не забрани да го вижда въобще и така да си реши проблема? hahaha

# 587
Чак до там няма да стигнем, изключая тези няколко неща, които изброх по-нагоре свекърва ми е изключително отговорна към детето и много често разчитам на нея да го гледа, дето се чувства добре и я обича. 

# 588
Чак до там няма да стигнем, изключая тези няколко неща, които изброх по-нагоре свекърва ми е изключително отговорна към детето и много често разчитам на нея да го гледа, дето се чувства добре и я обича. 
След като ВладО не ти харесва, нормално е да се дразниш. Но предвид, цитираното от мен, съм сигурна, че и сама разбираш, че това е дреболия, заради която не си струва да се нервираш и да си разваляш добрите отношения с жената. А да тропнеш с крак и да забраниш е простащина, която в твоя случай е съвсем излишна. Майка ми също е избрала умалително име на дъщеря ми, което никак не ми харесва. Моето име, за съжаление, масово го умаляват на Мими. Лошо ми става като ме Мимосват, ама голяма работа.

# 589
  • София
Така или иначе след време децата, а и възрастните ще му викат Владо, в България е масово. Така че не си го слагай на сърцето.
Добре, че ако доживея да стана свеки, има още време и съвсем ще ми е все тая.

# 590
Ами разбирам я Оля. И на моят син ако някой казваше "Гошко" щях да се дразня. Слава богу, на никой не му хрумна подобно нещо.

Досадно е, аз така не си понасях умалителното име цял живот и едва, когато емигрирах, се зарадвах, че ми казват на името ми.

# 591
На моите деца съм им измислила имената така, че да няма гадни умалителни. Въпреки това моя роднина(не свекървата) успя да намери обидно умалително на сина ми. Така че няма спасение от хора които не мислят какво правят.

# 592
Така или иначе след време децата, а и възрастните ще му викат Владо, в България е масово. Така че не си го слагай на сърцето.
Добре, че ако доживея да стана свеки, има още време и съвсем ще ми е все тая.
Не е задължително да му казват ВладО, ще му казват както той се представи, ако се представи Влад, така и ще му викат.
Аз имам една братовчедка, нейният свекър за да я дразни постоянно нарича внучето с тъпи умалителни- Гошак, Гъзак, Клоун. И като му се направи забележка и е на 2 ракии още по-настървен става.

# 593
  • София
Голям въпрос се заформи с тия умилителни.........
И да се представи като Влад, я се опитай да го повикаш от няколко метра- ще звучи като лай на куче.
От друга страна, това е име с достатъчно възможности за съкращаване- Владе, Влади, Владко, Владо.

Гласната улеснява обръщението и е по- благозвучно, ама нали мрем да подражаваме, не само Сашко стана Алекс, ами вече сме на " Здрасти, Петър" и " Престани да говориш Петър". Mr. Green

# 594
Е, голям проблем с това Владо...
Не е нито селско, нито обидно, нито грубо, нито пренебрежително. Нито Клоун, или Гъзок или как там беше.
Става въпрос за съвсем нормално умалително на български език на името Владимир.

# 595
Момичета, съвсем добронамерено, не хабете излишна енергия по тез умалителни, едва ли го правят да ви дразнят, и на мен на Александър примерно ми идва да кажа Сашко. Моето име също е благодатно за всякакви съкращения, не ме кефят всичките, ама голяма работа, по - големи драми имам в живота.
И на мен ми забраниха на кръщелника ми да му викам Данчо или Дани, той бил Йордан. Емм сори ама е двегодишен, не върви да му кажа "Йордан, ела да си играем".

# 596
А защо да го викаш с "Йордан", "Драган" или "Петър", щом българският език си има звателен падеж. Добре е да си обичаме и уважаваме езика Peace
Същото е и за умалителните. Щом някой ползва умалително за някого, значи го обича и му се радва. Какво значение има какво точно име е избрал. Особено за дете. Аз за моите деца и тези на близките ми имам поне по 2-3 имена Laughing

# 597
Не е нито селско, нито обидно, нито грубо, нито пренебрежително. Нито Клоун, или Гъзок или как там беше.

На мен ми звучи селско и грубо, не ми харесва и не ми е приятно да ми наричат така детето. Дори и от любов да го правят.

# 598
На мен пък Владек ми звучи адски превзето.

# 599
  • София
Скрит текст:

На мен ми звучи селско и грубо, не ми харесва и не ми е приятно да ми наричат така детето. Дори и от любов да го правят.
На теб, ама ей сега 20-30 свкърви тук ще скокнат да ти обясняват как това са глупости и не си права  Laughing Mr. Green Laughing Peace!

Общи условия

Активация на акаунт