С какво ви дразнят свекървите- 84

• 70 801
  • 749
  •   1
Отговори
# 600
На мен пък Владек ми звучи адски превзето.
На мен също Владей ми е ужасно странно. Влас по го приемам.
Незнам дали и те мислят че тези умилителни са нетипични за името Владимир и затова му викат Владо. Едва ли те дразнят нарочно защото ти самата каза че със свекърва ти се разбирате добре. Помоли ги наистина примерно да му викат Влади. Мен ми звучи много сладко.

# 601
Нека скачат Grinning Grinning Grinning няма да го харесвам повече.

Нещо от днес дойде да гледа детето, защото имах час за преглед, нямаше ни няколко часа, за това време беше успяла да преподреди всички гардероби, цялата кухня и всички малки  и големи шкафченца.  Сега не мога да намеря нищо... абсолютно нищо...

Чочита - До скоро го казвах ако не всеки ден, то почти всеки ден, сега се въздържам, детето също я поправя, но тя си знае нейното. Имам чувството, че го прави на инат, за дето някога не сме я послушали и за да ни дразни... Защото племенницата на мъжа ми е кръстена на нея - Маргарита, майка и (също снаха) държи да е Рита и свеки се съобразява, въпреки че не един път е казвала, че не и харесва.

# 602
Може наистина по този начин да ти "връща" за това че не кръстен както тя иска. Както казах и на мен ми е познато това. Пак казвам важното е че в кръщелното детето е записано както вие искате и най-важното е то да е живо и здраво а всичко останало са си просто приказки.

# 603
  • Стара Загора
Просто приказки или не, когато едни отношения са си обтегнати нещо такова е достатъчно за да създаде отрицателни емоции.
Разбира се, че ти прави на пук, от толкова опции, които си й дала, тя точно единственото, което си казала че не искаш, него използва. Grinning Grinning
Освен да пробваш с обратната психология- друго не виждам.
И при нас са замесени даже и различни религии, изобщо никой копче не ми казва, за това че детето ми ще е с българско име и че ще е християнин. И чак сега разбирам, че явно трябва да съм благодарна за това.
Simple Smile

# 604
На мен ми звучи селско и грубо, не ми харесва и не ми е приятно да ми наричат така детето. Дори и от любов да го правят.
На теб, ама ей сега 20-30 свкърви тук ще скокнат да ти обясняват как това са глупости и не си права  Laughing Mr. Green Laughing Peace!
Предполагам, пропуснала си да прочетеш, че повечето вече обясниха, че това не е голяма драма и не си струва хабенето на нервите.

# 605
  • София
На мен пък Владек ми звучи адски превзето.
Владек ми звучи на полско- украински.
Вярно че майката е чужденка и ѝ се иска родно звучене, но като е постигнала да е Владимир, би могла да остави умалителното да е българско. Peace

# 606
  • Варна
Днес дойде да гледа детето, защото имах час за преглед, нямаше ни няколко часа, за това време беше успяла да преподреди всички гардероби, цялата кухня и всички малки  и големи шкафченца.  Сега не мога да намеря нищо... абсолютно нищо...
Ей т'ва би ме ядосало истински, особено ако се повтаря системно. Ама за някакво си обръщение чак толкова да се наемам...

# 607
  • Наблизо
На мен ми звучи селско и грубо, не ми харесва и не ми е приятно да ми наричат така детето. Дори и от любов да го правят.
На теб, ама ей сега 20-30 свкърви тук ще скокнат да ти обясняват как това са глупости и не си права  Laughing Mr. Green Laughing Peace!
Предполагам, пропуснала си да прочетеш, че повечето вече обясниха, че това не е голяма драма и не си струва хабенето на нервите.
Тя е по-злобната и мразеща още повече свекървите от ма ко.Не се учудвай на коментара.
И на мен Владек ми звучи много префърцунено и изобщо не се вписва в българската действителност.А Вова да не би да звучи по-добре от Владо?Или Володя.
В крайна сметка е нещо незначително.Сигурно иска да го почувства като българче,щом ти толкова настояваш на украинските му корени.

# 608
  • София
Това не ми го побира ума!
Но, щом е станало традиция, не виждам как би се прекратило без убийство по особено мъчителен начин!? #Crazy

# 609
Аз не мога да повярвам,че някой  рови чужди неща,че и пренарежда.Дори свекърва ми не е правила това.Кое  където оставя си е там ,дори да се надявам да бъде прибрано,все пак с деца понякога пускаш всичко и тръгваш нанякъде.След деца.Мотиката ми е  оставала на място докато я прибера.
Веднъж бе търсила плетената ми блуза да даде за модел на нейна дружка.Дори не бях разбрала,докато я върна .И не беше от  свекървите,дето помагат и глезят.
Нито  даваше да и пипат нещо ,нито е пипала.Явно  имам за какво да съм благодарна.Понякога ми се  е искало да ми помогне,но май  това върви с другото,та  по-добре като нас.Чак толкова падение  не съм срещала.
Ако гледайки дете потърси дрешка  или паничка,разбирам.
Наистина някои  неща ме  замислят.

# 610
Подредила малко жената, кой знае каква кочина е било.

# 611
По никакъв начин не съм настоявала за украинско име, ако исках щях да съм кръстила дето си с такова, напротив избрахме типично славянско име, което да се възприема нормално и тук, и там.

Колкото до Володя или Вова, никой не нарича малчо така, с мъжа ми пак пиша сме се спрели на няколко умалителни, които харесват и на двама ни Влад, Влади, Владек, повечето ни близки се обръщат към него с Влади, което е сладко и подходящо за малко детенце, ние двамата към него у дома се обръщаме различно. Аз лично в повечето случаи се обръщам към него с Владек, личен избор, никой обаче не съм задължила да го нарича така, единственото неприятно обръщение ми е Владо, казала съм го от ден първи на всички, натам съм им дала свобода...

Днес дойде да гледа детето, защото имах час за преглед, нямаше ни няколко часа, за това време беше успяла да преподреди всички гардероби, цялата кухня и всички малки  и големи шкафченца.  Сега не мога да намеря нищо... абсолютно нищо...
Ей т'ва би ме ядосало истински, особено ако се повтаря системно. Ама за някакво си обръщение чак толкова да се наемам...

Ами честа практика е, обяснявам всеки път, че не ми е приятно но отговора винаги е един: добре извинявай и след седмица/две пак.
Интересно ми е друго, как нещо което аз после не мога да върна по местата му седмица, тя успява да го направи за 3/4 часа при това гледайки детето. 

# 612
  • Варна
Подредила малко жената, кой знае каква кочина е било.
Е, между подреждане и пренареждане има голяма разлика. Пък и да е кочина, в собствения си дом всеки ще си държи както иска..

# 613
  • Варна
Синът ми е Владислав и признавам да му кажат ВладО много ме дразни. Но за всички е Влади.
Случай от скоро, не с моя свекърва. Но останах потресена. Идва приятно изглеждаща дама да провери определена сметка дали е платена. Сметката изчистена, но тръгвайки дочувам разговор между нея и явно нейна позната "Дойдох да проверя дали оная на синът ми е платила. Ако не беше щях да я на*ера". Не знам на кой да благодаря, че не ми се е паднало таков злато.

# 614
И мен ме дразни пренареждане и ровене по шкафове. Не може ли да водиш детето да го гледа в тях, вместо тя да идва у вас?

Общи условия

Активация на акаунт