С какво ви дразнят свекървите- 84

• 70 802
  • 749
  •   1
Отговори
# 615
Да  бе,някога ходили  по седенки и си пускали кълбото под леглото,да видят чисто ли е ,да се заврат да го търсят .
Не може ли да си културен малко и да пипаш само което е  нужно?Кочината си  е тяхна.Да  пуска прахосмукачката ,в гардероба и шкафа какво търси?

# 616
Различно е всеки път, понякога тя идва, понякога го водим там, малчо предпочита тя да идва, заради играчките му...

# 617
Нейната подредба на нещата толкова шубе зле. Приеми го че ти помага да подреди. Или ако толкова скучае другия път нарочно и остави бъркотия във вас и я помоли да почисти :0)

# 618
  • Стара Загора
Абе какви са тези съвети- "Приеми го, че ти помага" това само някой, на който не му е ровено в шкафовете може да го каже.
Не й живее в къщата, че да се съобразява с някаква неписана йерархия. Което между другото пак не го разбирам, ама нали някои хора още си живеят с тези разбирания.
Разбира се, гледайте всичко да е с някакъв приличен тон, не си разваляйте отношенията. Вечния проблем е не само, че свекървите са настъпателни, ами и това как снахите им се ежат.
Относно името Владимир, за мен правилното съкращение е Вова, много ми е странно Владо. Винаги тукашните са си били Вова, и в училище, и сред приятели, и вкъщи. Владо наричаме едно момче само, което си се казва така.
Иначе предполагам и Бор_яна примерно е имала известни дразги с нейната свекърва, но винаги ми прави впечатление с какво голямо уважение говори за нея.

# 619

Относно името Владимир, за мен правилното съкращение е Вова, много ми е странно Владо. Винаги тукашните са си били Вова, и в училище, и сред приятели, и вкъщи. Владо наричаме едно момче само, което си се казва така.

Явно са руснаците.

# 620
Абе какви са тези съвети- "Приеми го, че ти помага" това само някой, на който не му е ровено в шкафовете може да го каже.
Не й живее в къщата, че да се съобразява с някаква неписана йерархия. Което между другото пак не го разбирам, ама нали някои хора още си живеят с тези разбирания.
Разбира се, гледайте всичко да е с някакъв приличен тон, не си разваляйте отношенията. Вечния проблем е не само, че свекървите са настъпателни, ами и това как снахите им се ежат.
Иначе предполагам и Бор_яна примерно е имала известни дразги с нейната свекърва, но винаги ми прави впечатление с какво голямо уважение говори за нея.
За мен си е съвет като съвет. Това, че ти не го приемаш е отделен въпрос. А за съкращението Вова аз за първи път го чувам. И с цялото ми уважение ама ако в училище каже на галено да му викат Вода ще го спукат от смях.

# 621
Подредила малко жената, кой знае каква кочина е било.
Чужда кочина.

# 622

crossfade   да не забравяме,че съм стара вече ,от разстояние  говоря  и от опита  и не я вече я няма.
Иначе сме се надвиквали в края доста,че откачи  малко,но съседката ни подслушвала и каза,чудя ви се ,карате се ,карате и  накрая те гледам  и носиш пак храната.Не  е кавга,за момента  е  било.Правила е обидни неща, имало е напрежение ,но откривам сега ,че на фона на другите е  имало култура в семейството.не  сме били  някакви "чудеса" като прочетените тук.Но  тогава ми е изглеждало дразнещо и гадно.Както може би ще е с времето на оплакващите се сега-дразнещо ,после смешно или тъжно,но през друг поглед,отминал.

# 623
Като идва да гледа детето свекървата, може да се оставя нещо да сготви -има хора, които не могат да стоят мирно, все нещо да правят.
Е, после може да се оплаква, че снахата я кара да готви Simple Smile Но по-добре, отколкото да оставя след себе си преподредени шкафове.

# 624
Това с преподреждането на шкафовете е скандално.
Тя как го обяснява  #Crazy

# 625
Оля, след като продължава с преподреждането при вече направена забележка, спри да правиш забележки. Когато отидете у тях, ти ѝ преподреди всички шкафове и вещи, а след това с мила усмивка ѝ обясни, че си искала да ѝ се отблагодариш за подреждането, което е направила у вас.

# 626
За помощта с подреждането го казах на шега защото умът ми не го побира да дойде някой в нас и да почне да рови в нещата ми и още по-малко да почне да вади, да реди. Каква е изобщо идеята?

# 627
  • Северозапада
Е как каква? Оля не знае как да си подреди така, че да и е удобно 😂 Свекърва ми е стигала само до съвети, но свекървата и зълвата на сестра ми са и пренареждали кухнята.
Свекърва ми обича всичко да и е прибрано, подредено. Аз нямам такива мераци, разхвърляна съм, затова предпочитам да водя детето при нея, отколкото да я гледа вкъщи. Хем на нея и е по-комфортно и удобно да си е вкъщи, хем на мен ми е спокойно, че не подрежда, хем е разнообразие за детето.
Вова казваше една колежка на сина си, но тя го е родила и гледала първите години в Русия и, предполагам, е възприела тяхното умалетелно.

# 628
Не дава никакви обяснение, само се извинява и до следващия път... Туй то.  Не го прави само при мен, а и при другата снаха. Даже с нея се шегуваме, че някой път когато отсъстват и дадат ключ, за да се поливат цветята и да се храни котката ще подредим... Едва ли ще го направим обаче, имаме си друга работа. За мен го прави от скука, млада пенсионерка е, всичките и приятелки все още работят, свекъра също работи 

Когато ми помага, помага наистина, но да подрежда по тоя начин хич не ми е от помощ....

# 629
Чувала съм за случай в който след "подредба" на кухненски шкафове от свекърва, два дена търсиха буркана с кафето. Накрая го намериха в хладилника. Да не изветрява.

Общи условия

Активация на акаунт