С какво ви дразнят свекървите- 84

• 70 812
  • 749
  •   1
Отговори
# 630
На мен това с подреждането ми го правеха няколко роднини, вкл свеки, и са много бързи, да Simple Smile
Обаче го правеха, докато се ядосвах
Сега се моля някой да дойде да реди, карт бланш- ако ще обувките в кухнята да реди...нъцки, няма Simple Smile

Свеки дълги години предлагаше посуда. Преместихме се, казах й че искам всичко- имам нужда и от вилици, и от чинии, и от чаши, супници, чайници- каквото и да е Simple Smile Донесе два комплекта чаши за ракия и 2 чинии- да, две чинии. Две бройки. Уж за мостра. Уверихме я, че ни харесват Simple Smile Не даде останалото обаче
Та така

Не се разправяй Joy Като децата са, като видят че не обръщаш внимание на нещо, спира да го правят

# 631
  • Стара Загора
Бор_яна, да, но много, на които свекървите им не са сред тях вече, пак не могат да си изкривят езика да кажат добра дума за тях, просто са събрали прекалено много горчивина. Това, което ти каза е много важно- че сте запазили културата в семейството си.
Чочита, това не е съвет за решаване на проблема, а съвет за примиряване с проблема. Което ще е добре, ако проблема е само това, ще се преглътне, ама има някои бутат да видят до колко далече им е позволено да стигнат. Иначе имах Вова и в класа си, после и бяхме в една компания, да ти кажа Вода никой не го е наричал, ама може и да не са смеели, че то не самото руското име, ами и руския нрав си е фактор, и не му трябваше много да остави някой без някой зъб до колкото помня. Да е жив и здрав Вовата, що хулигани плашех с него, винаги с добро ще го споменавам. Grinning
Относно възрастните хора като цяло, не само свекървите, обикновено правят нещо от незнание или несъобразителност. Така че, ако без да им се каже се тръшкат младите, не е правилно. Но да му казваш, повтаряш и потретваш, а то да си знае неговата си е чиста проклетия.
Simple Smile

Последна редакция: ср, 02 авг 2017, 12:45 от crossfade

# 632
Чувала съм за случай в който след "подредба" на кухненски шкафове от свекърва, два дена търсиха буркана с кафето. Накрая го намериха в хладилника. Да не изветрява.
Не, че одобрявам "подреждането" на чужда къща, но и тези уж търсилите, 2 дни не са ли отваряли храдилника си Simple Smile

# 633
И не могат ли да се обадят и да питат - мамо, свеки, чудовище, къде ни е кафето.

# 634
Охх да имаше и у нас някой да дойде да подреди ...че и детето да погледа Heart Eyes
Няма да го върна, ако ще и прането да сложи в хладилника.

# 635
И да сготви една мазна манджичка Wink

# 636
И не могат ли да се обадят и да питат - мамо, свеки, чудовище, къде ни е кафето.
Явно е имало скандал след случката и не са се обадили. Но аз се посмях доста за тяхна сметка.

# 637
  • Стара Загора
Че защо трябва да се налага да звъниш на човек, който не живее у Вас, за да ти обяснява кое къде ти е?

Почвайте да слагате разни изненади в шкафовете, поне да се забавлявате, разни еротични играчки и списания, да видим тях къде ще сортират.  Laughing Или пък произволно заключете един шкаф, да видите как ще е червена като раче, защото не знае какво е скрито там.  Mr. Green

# 638
О, моля те, това не спира бабчето ми...чете ни и договорите, душицата, и други неща ни гледа по шкафовете Astonished...мани мани...да е жива и здрава, ама голямо любопитство бре...нищо не я спира
Ако заключа някъде, ще се пребие, ама ще разбере какво има вътре...не смея просто ... GrinningGrinningGrinning

# 639
  • Стара Загора
О, моля те, това не спира бабчето ми...чете ни и договорите, душицата, и други неща ни гледа по шкафовете Astonished...мани мани...да е жива и здрава, ама голямо любопитство бре...нищо не я спира
Ако заключа някъде, ще се пребие, ама ще разбере какво има вътре...не смея просто ... GrinningGrinningGrinning
А иначе не го правят от любопитство, само искат да помогнат жените с подредбата, а тез снахи лоши си въобразяват тука.  Joy

# 640
  • София
Как така ще преподреждат и ще тършуват във вас? Тези истории ми звучат като виц.

# 641
До тип човек е Simple Smile Ти не можеш да си представиш, и аз не можех Simple Smile Ама на...
Аз за тях съм студена и темерут, защото в чужда къща най-много да питам дали мога да помогна, не отварям сама шкафове и хладилници и не ровя...

# 642
  • София
Сто пъти предпочитам студен и темерут, в истинския смисъл на понятието, пред това. Казвам го без абсолютно никаква ирония. Съвсем отделен въпрос е, че тяхното понятие за "студен и темерут", за мен е "възпитан".

# 643
  • София
Селско е, ако в езика си нямаш звателен падеж. Въпреки, че моето име с него завършва на "о" и става доста грубо, но така ме нарича само майка ми когато е ядосана или (в детството ми) някой, с когото съм се карала.
Съответно и аз не наричам жените с име, завършващо на "о", намирам си подходящо умалително.
Селското е да го нарекат в 21 век Грую, само за да е на дядото (предварително се извинявам, ако засягам нечий роднина, има и други имена, които за мен са архаични.

Изненадах се, че едни бегли познати преди 3-4 години кръстиха детето си Игнат, защото се роди на Игнажден. Чак пък толкова...

Човек може да е студен и пак да се държи нормално. Но точно толкова чести са и случаите, в които темерут=невъзпитан

# 644
На мен Игнат ми харесва. Не ми звучи като Грую Simple Smile

Звателната форма при жените на -о отдавна не е в употреба. Тази на -е си се използва, както и различните съкращения, които също обичайно имат вариант със завършек на гласна.
При мъжките имена ми е смешна модата, която се въведе чрез медиите, да се използва звателна форма с възходяща интонация от типа на "Пе-тър?", "Юк-сел?". Не е естествено за езика ни при обръщение името да завършва на съгласна. Но ще стане естествено. Колкото повече се употребява, толкова по-малко прави впечатление на останалите.

Общи условия

Активация на акаунт