Милано - 8

• 91 762
  • 753
  •   1
Отговори
# 525
Привет! Да помоля за малко инфо, ако има запознати. Пътуваме до Милано след два дни. Бяхме планували до Комо да се разходим един ден, но на уеб камерите гледамe мъгла се стеле и се отказахме.  Решихме, че е по-добре да разглеждаме град отколкото езерото, в случай че времето не е за разходка по езеро. Спряхме се на Торино, с влак на малко повече от час път от Милано. Ще ни се да се качим на кулата Моле Антонелина. Интересува ме  по това време има ли опашки , трябва ли предварително да търсим билети онлайн. Там продават ли се билети? Питам защото във Флоренция за Санта Мария дел Фиоре  за купола искаха резервация , която само онлайн се прави. Имаше възможност в група да се включим на място, но на нас ни беше много скъпо за 4 човека. В Болоня също за наклонените кули се искаше билет, но на място каса нямаше , а се ходеше в тур. център или онлайн. Понеже ще се връщаме в Милано с вечерен влак и нямаме много време, какво можем и си струва за един ден да видим.  В Милано струва ли си по каналите Naviglio Grande и Naviglio Pavese да се разходим? Там ще имаме повече време.  За Дуомо препоръчително ли е онлайн да купим билети предварително. Благодаря предварително!

Последна редакция: вт, 12 дек 2017, 10:29 от Trol4eto

# 526
[video][/video]
Мога да пиша само за Дуомото-билети се продават на место, комбинирания билет струва мисля 16 или 18 евро. Като застанеш с лице към входа на Дуомото сградата вдясно от нея, там си купихме билетите.

# 527
  • In transit
За Торино...за Моле Антонелина не ви трябват предварително билети да купувате. Има опашка, но минава бързо. Разгледайте и музея на киното. Ходила съм 2 пъти. После ще ти кажа какво още си заслужава да се види за ден там.

# 528
  • In transit
Забравих, че обещах да пиша за Торино. Знам, че не е това темата, но пък ние ползвахме и двата пъти самолет до Бергамо, оттам до Милано и с влак до Торино.
За мен това е един много красив голям град, доста пренебрегван като дестинация. Първия път бяхме за ден и бяхме очаровани, почти нищо не успяхме да видим, затова решихме, че ще се върнем за по-дълго. Лятото бяхме там за 8 дни и пак мога да кажа, че не успяхме да видим всичко. Ще се опитам да бъда кратка какво си струва да се види в Торино...Моле Антонелиана + музея на киното, Египетския музей, Кралския дворец, Базиликата Суперга (оттам се открива и невероятна гледка към целия град), Парка Валентино, Националния автомобилен музей, Двореца Венария, Ловния дворец Ступиниджи, Ювентус арена ( има музей и голям МОЛ). На 40км от Торино до градчето Авильяна има един страхотен  манастир Sacra di San Michele.
https://www.google.bg/search?q=sacra+di+san+michele+piemonte& … c=BTYgGxbztUKHnM:
За един ден ние успяхме да видим Кралския дворец, Египетския музей и Моле-то. Имайте предвид, че градът е доста голям и за голяма част от забележителностите ще ви трябва транспорт. Иначе от гарата спокойно пеша може да стигнете до центъра.
Като заведение мога да препоръчам https://iltabisca.it/ Много атрактивна презентация на храната. Цените са нормални. Намира се в долния край на булевард Виторио Емануеле II към реката.

# 529
  • Milano
Eдин съвет - информирайте се за времето, за където сте се насочили.

Вчера в Пиемонте една магистрала беше затворена (Торино - Савона), поради лоши атмосферни условия.

Влаковете не вървяха в една отсечка (Ронко С. - Аркуата С.) пак в Пиемонте и т.н.

По Навильо Павезе няма нищо, заведенията денем са затворени.

По Навильо Гранде са отворени винаги.

Там се излиза за това. Grinning

пп. дано успея в четвъртък да купя билети за концерт в Торино през юни - ма много е малък тоя стадион да му се не видяло, но поне ни е най-близо.

# 530
Благодаря на Mikkey и regina  di cuori  за включването. Съветите ви са много полезни. Пътуваме със самолет до Милано , купихме билети за влак до Торино. Ако е затворена някоя отсечка или влакове не вървят, просто няма да отидем. За  Навильо гранде и павезе в Милано - само за  вечеря или обяд не бихме отишли. По-скоро заради гледки. Ще решим в движение.Благодаря отново!

Последна редакция: ср, 13 дек 2017, 08:34 от Trol4eto

# 531
  • Milano
Би трябвало да нямате проблеми, лошото се измества на юг.

За Каналите - всеки човек си решава дали нещо си заслужава да се види, след като го посети.

За мен е хубаво, един от типичните стари квартали на града, когато е имало много канали, впоследствие затворени и са останали тези в момента.

# 532
  • Пловдив
Аз пак с въпросче  Blush Милано карт важи ли за автобусите,който трябва да хванем,за да идем до някой от аутлетите? Поне вече си букнахме хотел,сега ще си направим и програмка какво да посетим  Wink

# 533
  • Milano
Има такава възможност:

http://www.milanocard.it/ita/project/amanti-delle-opportunita-gr … ite-milano-gratis

Ако пътувате към Виколунго или Франчакорта и сте първите двама, закупили билет от офиса на Zani Viaggi на Largo Cairoli, 18 ще е безплатно (поне така пише).

В противен случай - 25% намаление.

# 534
Здравейте ! Имаме билети за 29.01-02.02 , кацаме на Бергамо. Четири  дена гледам хотели и още не мога да избера , все нещо не ми харесва  ooooh! Чудя се за тези два хотела , като място са ок. но какво ли е положението вътре  newsm78 https://www.booking.com/hotel/it/demidoffhotel.bg.html?aid=32317 … 1&#map_closed       и този  https://www.booking.com/hotel/it/ih-hotels-milano-puccini.bg.htm … iw_btn#map_closed
  Трябва ли предварително да си купя трансфера от Бергамо  до Милано или може и на място? Дневната карта за Градския транспорт може ли да се ползва от двама човека? Някой има ли мнение за ресторант АТmosfera , струва ли си парите?

# 535
  • Пловдив
Доколкото аз разбрах,не е нужно предварително да се купят билети за трансфера,може и на място. Ние си букнахме хотел 3 звезди,но по принцип не сме много притенциозни. Отиваме да се разхождаме,за едно спане в хотела... не държим на кой знае какво Wink
regina di cuori, благодаря за отговора! Все още не сме решили за Милан карт...ще си изготвим първо прогама къде ще ходим,да преценим колко често ще ползваме градския транспорт и дали ще си заслужава..и дали за 48или за72 часа. Единия ден смятаме да прекараме на някой от аутлетите. До Серавале видях,че се хваща  влак и от там някакъв шатъл. Те включват ли към транспорта,който можем да ползваме с тази карта? Извинявам се за глупавите въпроси,но ми е малко неясно...

# 536
  • София
Здравейте, бихте ли ми препоръчали аутлет или търговски център за шопинг в/около Милано. Ще пътуваме края на януари и предполагам ще има доста намаления. Разгледах тези на първа страница, но личен опит ще ми е полезен.

# 537
Здравейте, бихте ли ми препоръчали аутлет или търговски център за шопинг в/около Милано. Ще пътуваме края на януари и предполагам ще има доста намаления. Разгледах тези на първа страница, но личен опит ще ми е полезен.

Аз съм ходила преди 4 год. в Серавалле със zani viaggi но не останах доволна , тръгват от Милано  към 10:30 и от аутлета към 16:30 , аутлета е голям а времето малко. През януари съм планирала да отидем със тях до FOX TOWN , ако не намеря друга фирма до тогава,  а до Серавалле със тази фирмаhttp://www.autostradaleviaggi.it/travel/dettaglio/149-corso-buen … -shuttle-bus.html тръгват от три места в Милано и можеш да си избираш час на тръгване и час на връщане.

# 538
  • София
А  не може ли да се отиде с кола или обществен транспорт и да не си зависим от други? Има ли някакви изисквания при преминаването на границата?

# 539
Може предполагам , но на нас нито английския нито италианския ни е добър  Simple Smile С рента кар също не смея , имат на всякъде камери , ако направиш нещо грешно , глобата ти е в кърпа вързана , а те не са малко. Например , само влизане във грешен паркинг 80 евро глоба. И като не им знаеш добре правилата си е доста рисковано.

Общи условия

Активация на акаунт