Милано - 8

• 91 754
  • 753
  •   1
Отговори
# 540
Някой ходил ли е в Музея на Леонардо да Винчи(на техниката)? Гледах сайта, четох, но не мога да се ориентирам за някои неща. Например влизането в подводницата отделно ли се плаща, гидът на италиански ли е само? И има ли отстъпка с Милано кард, ако вземем такава?

# 541
  • Milano
Отделно се плащат подводницата и симулацията на летене с хеликоптер.

25% отстъпка за Музея с Миланокард.

За гида - незнам.

Единия ден смятаме да прекараме на някой от аутлетите. До Серавале видях,че се хваща  влак и от там някакъв шатъл. Те включват ли към транспорта,който можем да ползваме с тази карта? Извинявам се за глупавите въпроси,но ми е малко неясно...

Не. Включен е само транспорта на територията на града.
Аутлетите са на ок. 100км извън Милано.

Аутострадале съм ползвала веднъж до Серравалле.
Избираш си часа на връщане - в 16.30, в 18.30 или в 20 (или 20.30ч).

Чух от шофьора на автобуса за някои мизерии на Дзани Виаджи и затова предпочитам Аутострадале, въпреки че автобусите на първите са по-луксозни.

После съм ходила с колата, понеже не искам да съм обвързана с часове, а и не ми се мъкнат торби в метрото.

През януарските намаления вероятно ще посетя Виколунго.

За Фокстаун - трябва да си проверите пътя, къде може да се мине без винетка, че иначе глоба.

Здравейте ! Имаме билети за 29.01-02.02 , кацаме на Бергамо. Четири  дена гледам хотели и още не мога да избера , все нещо не ми харесва  ooooh! Чудя се за тези два хотела , като място са ок. но какво ли е положението вътре  newsm78 https://www.booking.com/hotel/it/demidoffhotel.bg.html?aid=32317 … 1&#map_closed       и този  https://www.booking.com/hotel/it/ih-hotels-milano-puccini.bg.htm … iw_btn#map_closed
  Трябва ли предварително да си купя трансфера от Бергамо  до Милано или може и на място? Дневната карта за Градския транспорт може ли да се ползва от двама човека? Някой има ли мнение за ресторант АТmosfera , струва ли си парите?

Трансфера на място, няма смисъл от предварително закупуване.
Дневният билет само от 1 човек.

За трамвая има само хубави отзиви, не съм го ползвала лично.

Аз съм за втория хотел.

# 542
regina di cuori Благодаря за отговора  bouquet Може ли да кажеш повече подробности за транспорта до  Фокстаун и Серравалле?

# 543
  • Пловдив
regina di cuori ,благодаря отново за отговора! А този мол Ил чентро не е толкова далече,ако правилно саъм разбрала...нали така. Заслужава ли си да се иде там вместо на някой от аутлетите? А цената от 20евро до тези аутлети за отиване и връщане ли е? Или само за едната посока?

Последна редакция: пт, 15 дек 2017, 19:54 от Seengirl

# 544
  • Milano
Какви подробности?

http://www.autostradaleviaggi.it/cms/home_it.html

В сайта на компанията под Tour е обяснено всичко.

За Фокстаун - също в сайта им е обяснено как да стигнеш дотам.

Ако не желаеш с Дзани Виаджи можеш да ползваш влак.

http://www.trenord.it/it/circolazione-e-linee/le-linee/linee-s/s11.aspx

Най-евтиният вариант с влака е от една от посочените гари в линка (да кажем Порта Гарибалди) до Киассо и оттам с швейцарските железници (Киассо-Мендризио Сан Мартино Chiasso - Mendrisio S.Martino).

Пак в сайта на аутлета под пътуването с влак има линк на швейцарските железници.

Ох, колко ми е кеф - успях да си купя билети за концерта в Торино, които свършиха за отрицателно време. Самопоздравявам се с моята любов от над четвърт век: newsm76

https://www.youtube.com/watch?v=xq_emihYjHA

# 545
 regina di cuori Благодаря  bouquet имах в предвид влака , за Фокстаун може да го ползваме. Един билет ли трябва да си купим до крайна точка? или Милано - Chiasso и Chiasso - Mendrisio S.Martino? Може би са доста глупави въпроси но като не ми е ясно , предпочитам да питам  Embarassed
За IL CENTRO сега разглеждах https://www.zaniviaggi.it/tour/escursioni/1167-arese-il-centro-n … ta-da-milano.html

# 546
  • Milano
Два различни билета - единият на Тренорд, а другият на швейцарските железници.

http://store.trenord.it/

https://www.sbb.ch/it/acquistare/pages/fahrplan/fahrplan.xhtml

За ''il Centro'' - прочетох, че не вървят всеки ден - сега преди Коледа вероятно да, като почнат намаленията - също, но в някакъв обикновен делничен ден след празниците - може и да не.

Гледайте на сайта на Дзани виаджи за кои дати продават.

regina di cuori ,благодаря отново за отговора! А този мол Ил чентро не е толкова далече,ако правилно саъм разбрала...нали така. Заслужава ли си да се иде там вместо на някой от аутлетите? А цената от 20евро до тези аутлети за отиване и връщане ли е? Или само за едната посока?

20 евро отиване и връщане, да.

Дали ''il Centro'', дали мола на Бергамо, или магазините в Милано все тая.

В аутлетите спестяваш много, при намаления пък съвсем.

# 547
  • Варна
А мнение за заслужаващ си аутлет в самия град?
Извън Милано кой обект повече си заслужава- Виколунго или Серавале? Колко време предварително е добре да се резервира тур за януари?  bouquet

# 548
Реджи, много благодаря за помощта. Имам още много време до началото на февруари, ще изникнат още въпроси. Лека вечер.

# 549
  • Milano
За аутлетите - погледнете всеки един какви марки има, какво ви интересува и си прочетете мнения в трипадвайзър, ако ще ви помогне в избора.

Аз съм за Серравалле, чисто субективно мнение.
На други хора в темата не им беше харесало.

Един път можеш да намериш повече неща, които ти харесват, друг път - по малко.

1. Фокстаун - на закрито е. Цените му са по-високи от тези в Италия.
Паркинга е малък. Най-добре е плащане с карта. Приемат плащане в евро, но по много неизгоден курс, дават ресто във франкове. Някои от кафенетата не приемат монети в евро.

Храната е доста скъпа.

Но имат магазин на Хоган, който другите аутлети нямат.

2. Франчакорта - не съм била, не съм заинтересована - няма я една основна марка, от която пазарувам най-много.
Прочетох, че цените им в сравнение със Серравалле и Виколунго са по-високи, имат малък паркинг.

3. Виколунго е нов аутлет (разшириха го преди няколко години).
Неговият негатив са местата за хранене - на практика почти няма.
Мен лично ме интересува магазина на Колмар, който го няма в останалите.

4. Серравалле - има хубави магазини, добри цени, паркинга е ок, местата за хранене - също.
Не случайно има най-много автобуси за натам. Моят фаворит.

Аутлети в града няма, ако не считаме il Salvagente, който е един магазин, а не цяло градче за шопинг като останалите.
Билети за автобусите в самият ден - да кажем ок.30-40мин преди тръгването на автобуса.
Това за Аутострадале от Дуомо към Серравалле.

За Zani viaggi незнам, но бих направила същото.

Приятно пазаруване!

И после споделете мнение от кой аутлет сте доволни или не и защо. Wink

# 550
  • Варна
Аз наскоро посетих един аутлет в Тоскана,май се казваше The Mall,беше пълно с азиатци,които пазаруваха яко,но цените ,макар и намалени,не бяха по нашите джобове!Незнам за тези до Милано как ще са в намаленията.Аз смятам първо да разгледам мола до Бергамо.

# 551
  • Пловдив
regina di cuori, благодаря за изчерпателната информация! След посещенията,задължително ще дадем отзиви Wink

# 552
  • Варна
Regina, благодаря!
Беседата при посещението на Тайната вечеря с каква продължителност е? Къде е по-добре да се отседне- около спирка на Метрото Missori или по-на север в посока корсо Буенос Айрес?bouquet

# 553
  • Milano
Аз наскоро посетих един аутлет в Тоскана,май се казваше The Mall,беше пълно с азиатци,които пазаруваха яко,но цените ,макар и намалени,не бяха по нашите джобове!Незнам за тези до Милано как ще са в намаленията.Аз смятам първо да разгледам мола до Бергамо.

Затова съм написала по-горе да си погледнат какви марки има в съответният аутлет и дали ги интересува хората.

Ясно е, че яке на Монклер няма да се доближи като цена до H&M.

Съпоставям сравними неща - цените на съответната марка в града с тези в аутлета.

Напр. блуза на Напапири - нормалната цена беше 80 евро, цената в аутлета беше 50 евро, с намалението за Черният петък на 50% я купих за 25 евро.

Пуловери на Guess по време на януарските намаления - от над 100 евро нормална цена, бяха по 25-35 евро.

Regina, благодаря!
Беседата при посещението на Тайната вечеря с каква продължителност е? Къде е по-добре да се отседне- около спирка на Метрото Missori или по-на север в посока корсо Буенос Айрес?bouquet

15мин.

Миссори за мен. Там е пълно с офиси и обикновено вечер и уикендите няма хора в зоната.
За 2-3 мин. си на Дуомо.

# 554
Здравейте, аз пак съм с питане Blush
Вече купих билети за 20.04. и обратно за 22.04. и реших да прекараме тази кратка почивка за рождения ми ден на езерото Комо. Заслужава ли си да си закупим билети "аз пътувам навсякъде в Ломбардия"? От сайта разбрах, че не важат за влака от/до летище Малпенса. Предполагам, че и за корабчета по езерото не важат...

Общи условия

Активация на акаунт