Милано - 8

• 91 766
  • 753
  •   1
Отговори
# 555
Върнахме се от Милано, но все не ми оставаше време да се отчета. С моята половинка изкарахме 4 прекрасни дни и се заредихме с коледно настроение. И Торино и Милано са разкошно празнично украсени. Нямахме строга програма какво да видим. И двата града видяхме от високо. Торино от Моле-то , а Милано - от Дуомо. Шопингът не ни е приоритет, но си взехме туй-онуй. Имаме колекция от снимки на различни коледни елхи. Времето беше добро за декември - нямаше нито сняг, нито дъжд, но беше доста студено. Добре направихме,че оставихме езерата за друг сезон. Сега не е подходящо. На всички  пожелавам весели празници и още веднъж благодаря на включилите се със съвети по моите питания.

# 556
  • Milano
Здравейте, аз пак съм с питане Blush
Вече купих билети за 20.04. и обратно за 22.04. и реших да прекараме тази кратка почивка за рождения ми ден на езерото Комо. Заслужава ли си да си закупим билети "аз пътувам навсякъде в Ломбардия"? От сайта разбрах, че не важат за влака от/до летище Малпенса. Предполагам, че и за корабчета по езерото не важат...

Не важат за корабчетата по Комо, но важат за фуникуляра до Брунате.

Дали си заслужава трябва да си направите сметка в зависимост от това откъде ще пътувате и къде сте отседнали.

Например влак Милано - Комо 9.60 евро (отиване и връщане), фуникуляр в Комо (5.50 отиване и връщане), ако се ползва и градски транспорт в Милано от-до хотел (3 евро) - в този случай си заслужава еднодневната карта.

Тролче, благодаря за разказа.

За тези които са в града на Коледа - градският транспорт се движи до към 19.30 - 20ч.

Весели празници на всички!

пп. не може вече да се влиза през старата версия и е доста неприятно да минавам през кирилизатори, за да мога да пиша тук, мрън.

# 557
  • София
Regi, aз си ползвам старата и в момента без проблем. http://old.bg-mamma.com;indexfeedtype=2#indexfeed  Rolling Eyes

# 558
Благодаря ти много, Regina Flowers Rose

# 559
  • Milano
Regi, aз си ползвам старата и в момента без проблем. http://old.bg-mamma.com;indexfeedtype=2#indexfeed  Rolling Eyes

Сега успях да влезна през старата версия, но сутринта не успявах, благодаря!

Но този линк не ми го отваря.

# 560
Здравейте! Имам нужда от Ваша информация относно Милано.Съпругът ми и синът ни са запалени футболисти.Любимият ни отбор играе мач от лига Европа в Милано на стадион Джузепе Меаца.Ние сме семейство,което никога не е напускало Бг. За да организирам пътуването им ми се иска да знам някои неща.Какъв полет да търся,т.е. на кое летище трябва да каца самолета, има ли хотел в близост до този стадион и в същото време в близост може би метро до някои от забележителностите на града? Ще се опитам през почивните дни да прочета цялата тема за Милано, но Вашите насоки биха били изключително ценни. Ще се радвам да ми пишете за всичко, което се сетите ,за да организирам престоя им.Предварително благодаря и Весели празници!

# 561
Здравейте! Имам нужда от Ваша информация относно Милано.Съпругът ми и синът ни са запалени футболисти.Любимият ни отбор играе мач от лига Европа в Милано на стадион Джузепе Меаца.Ние сме семейство,което никога не е напускало Бг. За да организирам пътуването им ми се иска да знам някои неща.Какъв полет да търся,т.е. на кое летище трябва да каца самолета, има ли хотел в близост до този стадион и в същото време в близост може би метро до някои от забележителностите на града? Ще се опитам през почивните дни да прочета цялата тема за Милано, но Вашите насоки биха били изключително ценни. Ще се радвам да ми пишете за всичко, което се сетите ,за да организирам престоя им.Предварително благодаря и Весели празници!
Прочетете и самолетните теми,ще ви е от полза.Всичко е писано

# 562
  • Вестерос
За самолетните билети зависи от възможностите ви и от кой град сте.
В момента има от София и от Варна до Милано от по-евтините авиолинии- уиз еър и раян еър. Мисля, че и от Пловдив и Бургас има, но не съм сигурна. Кажи откъде сте, за да се ориентираме.

# 563
От Разград съм и най-удачен вариант е от Варна или Букурещ.

# 564
От Разград съм и най-удачен вариант е от Варна или Букурещ.

И двете летища имат трансфер до централна жп гара Милано. Най близкия хотел до стадиона е този https://www.booking.com/hotel/it/b-amp-b-milano-san-siro.bg.html … =1&#hotelTmpl  от централна гара се хваща метрото на зелената линия Centrale fs до Garibaldi , от там се прекачвате на лилавата линия до SAN SIRO STADIO . Има доста карти в нета на Миланското метро , потърси за да добиеш представа.

# 565
  • София/Хамбург
Здравейте, ще посетя Милано за пръв път в края на месец Януари. Имам въпрос относно придвижването от летище Бергамо до Милано. Видях, че има няколко автобусни компании като Теравижън и Аутострадале, които предлагат шатъли от по 5 Евро в посока. Искам да попитам, ако запазя билет онлайн, обвързан ли е с точен час - например за шатъл от 9 00, 10 00 или 10 30, или е като еднопосочен билет за дадената отсечка, независимо на кой автобус се кача? И също така дали има значение с коя от двете компании ще се придвижа до града?
Благодаря и Весели Празници Simple Smile

# 566
Няма никакъв смисъл от предварително купуване на билет за шатъл. Излизаш от летището и автобусите са наредени. Качваш се на първия за Стационе Чентрале и толкова.

# 567
  • София/Хамбург
Но все пак билетът трябва да се закупи от гише на съответната фирма в зоната за пристигащи, предполагам?

# 568
Билет направо от шофьора.
Не се притеснявайте. Летището е малко и няма никакъв шанс да се объркате. От който изход и да излезете извън сградата все на шатълите ще попаднете. Просто четете табелите им и това е.
Няма отстъпка за ритърн тикет, така че си вземете еднопосочен билет и същото на връщане. Където ви остави шатъла на централната гара - на същото място ще се качите и когато се връщате за Бергамо. Отново билетите на място. На вратата на шатъла има човек, който продава билетите.

# 569
Весели празници и от мен на всички пишещи тук, помагащи, пътуващи. Бъдете здрави!

Общи условия

Активация на акаунт