Великобритания - Тема 70 Юбилейна

• 68 843
  • 733
  •   1
Отговори
# 375
  • варна
А докъде се простира проверката за наем? Ние сме в процес на такава, леко ме тревожи кредит чек, заради едни лоши финансови решения на мм в миналото (в България) . Нещата отдавна са овладяни, но предвид трудностите през които минахме,  вече се чудя откъде още може да излезе пречка.

# 376
  • Bristol
Аз security check не успях да мина, въпреки че бях и британски гражданин Confounded Трябваше за един военен проект с клиент американското правителство и точно това беше проблема. Европейските партньори нямаха проблем с мен, но американското правителство не допускаше никой, който е от бившия източен блок да има достъп до проекта, независимо дали си или не си британски гражданин. Шефовете ми тогава бяха много шокирани, как може британски граждани да бъдат третирани по този начин. Интересното беше, че ако бях български и американски гражданин, нямаше проблеми. Но при security check всякакви изненади може да очакваш. Знаех, че определени нива на тази проверка не мога да ги мина, защото съм първо поколение британка, примерно, но баш за този проект никой не мислеше, че ще имам проблем.

# 377
Всичко зависи и от работата, за която е сек/рити чека. Моята работа е свързана със сигурност и охрана, ежедневно се срещам с корпорации като Сити ъф Лондон, още нямах британско гражданство (само резидънс), когато бях в процес на чек. Отговорни сме за сигурността в множество сгради на големи клиенти, вкл/чително американски застрахователи. Компанията, за която работя е американска, охранителната фирма са подизпълнител, ние сме им клиенти. Паснах безусловно и сек/рити и кредит чек (99%) (опит с купуване на имоти), въпреки, че в един момент се водех в майчинство в България и паралелно работех вече емплойи тук. Звъняха ми случайно по различно време и ми задаваха въпроси от попълнения апликейшън форм ... като си на среща и напрегнат не винаги можеш да дадеш "правилния" отговор и съм се питала след това, дали тогава работех еди къде си или обърках месеците ?!

Американското правителство/президенство/тайни служби е друго нещо, там нивото е съвсем различно.

МГМ, бъди позитивна, за каш офис в магазин би трябвало да си ок.

# 378
Благодаря.
Зная много добре как стоят нещата,но ние търсим вече няколко месеца и изобщо не стигаме до оглед (освен веднъж) и проверка на документите. Явно нещо не правим " както трябва".....   Sad
За това помолих,ако някой може ,да помогне.

Последна редакция: пт, 11 авг 2017, 16:13 от Nelkata76

# 379
  • България моята родина
Здравейте момичета,забелязах,че обсъждате наемането на квартири и исках да ви попитам,тей като съм в процес на търсене,какви са таксите,които взимат агенциите?Когато разглеждам обяви,почти всичко е качено от агенции и да речем ако отида да разгледам дадено жилище и го харесам не съм на ясно с процедурите по нататък.Някой на кратко ако може да ми обясни,ще съм благодарна.
Хубав ден на всички ви.

# 380
  • Истински се вижда само със сърцето.
Ако лендлорда утвърди кандидатурата ви, попълвате молби, които ще ви дадат от агенцията и заплащате съответната такса, която те са обявили. Предоставяте изискуемите референции - работодател, предишен наемодател или ако преценят че имате нужда от гарант.
Когато минете проверката, обикновенно при подписване на договора плащате един наем (освен ако не ви искат предплатени наеми за някакъв период от време) и депозит, който отива в защитена сметка.

Това е когато сте през агнеция.
Подобно е през опен рент, но не плащате таксата.
През Гъмтри нямам представа как се случват нещата Simple Smile

# 381
  • варна
Nelkata76, а защо не стигате дори до оглед?
При нас нещата са малко оплетени. Мъжът ми е там, а аз съм тук в България. Той ходи на работа и същевременно запазва часове за огледи. Трудно е, той не може да си взема почивен ден всяка седмица, а не всички са съгласни на огледи в събота. Досега харесахме няколко къщи (може би 5-6), но нито един от ландлордовете не одобри кандидатурата ни:sad:
И както нямахме одобрение отникъде, в един момент се озовахме в размишления от три страни. Сега платихме таксите към една агенция (в нашия случай 360 паунда) и чакаме да минат проверките. Ландлордката се съгласи с нашата кандидатура при условие, че сключат договор с ММ, а веднага щом пристигнем сключим нов и с двама ни. Та...стискайте ни палци да се случат вече нещата, че ужасно ми липсва мъжа, на мен и на децата.

# 382
  • София
Здравейте, момичета! Четох мненията за наемите и искам да ви попитам как стоят нещата с новопристигналите семейства? За да се запишат децата в училище е нужен адрес, за банкова сметка също, но как като си новодошъл, как става щом  нямаш референции от работодател, предишен наемодател? Изобщо възможно ли е да се даде по-голяма сума като депозит или друго?

# 383
Много е трудно. Единят вариант е да сте в една къща с друго семейство докато си уредите документи и работа. Вторият -да търсите през собственик, но без гарантиран доход е минимален шансът да ви го отдадат, а и рискът да ви измамят така също е голям.

# 384
Primera, дано и ние имаме късмет. От април до края на май търсихме да наемем в един провинциален град,но винаги лендлорда избираше друг.
От юни до сега търсим в Лондон. ММ ходи на един оглед и днес е на още един. Два пъти не идва никой на срещата, за др.две къщи така и не се прибират собствениците от не знам къде и все се преместват срещите във времето.
Само да попитам, първо трябва да те одобри лендлорда и тогава ли плащате за проверка. Ние платихме на едно място и едва си върнахме парите и сега си ги чакаме от последната агенция(500£)

# 385
  • варна
Да, досега след огледа, ако е харесал къщата мъжът ми отива в агенцията или се свързва с агента, който е оржанизирал огледа и заявява интереса си към квартирата. След това чакаме решението на ландлорда и след него платихме таксите. Различните агенции имат различни такси, това също е от значение.

# 386
Здравейте! Ние пък не сме наемали през агенция. Само когато дойдохме, съквартиранта беше намерил апартамента през агенция, но никак не бяха услужливи. След това все сме били с  private landlord и не мога да се оплача, все пак е тяхна собственост и ако нещо не е ок, винаги се отзовават. В крайна сметка последния апартамент в който бяхме под наем си го купихме. Аз лично преперъчвам наем без посредник, ако не плащаш отлиташ и това е. Предполагам много зависи и от ерията.
Ей, за малко да забравя, да е здрава малката Рада и да ви носи много радост!

# 387
Скоро се коментираше тук за куриерски  фирми за транспорт на багаж от Лондон за БГ, но не мога да намеря нищо.(новата версия ме затрудни в търсене в темата) Някой може ли да ми помогне?
Фирмата, която ползвам, в момента е в летен отпуск, а ми се налага да изпратя багаж до София.

# 388
  • Оптимист по принуда
Да е жива и здрава малката Рада! Heart

Наемането от новодошли е доста трудно - тук се коментираше, че изискват 6м депозит, което е една огромна сума в повечето случаи.
Аз пък смятам, че през агенция наемателят е по-добре защитен законово, отколкото с частен ландлорд. Поне моят опит дотук е такъв.

За превози винаги ще препоръчам https://www.uktobg.com/

Получавали ли сте от банката писмо с форма да попълвате CRS form to determine where you are 'tax resident'. При нас дойде от HSBC. Ave, наясно ли си?

# 389
  • UK
Благодаря.
Зная много добре как стоят нещата,но ние търсим вече няколко месеца и изобщо не стигаме до оглед (освен веднъж) и проверка на документите. Явно нещо не правим " както трябва".....   Sad
За това помолих,ако някой може ,да помогне.

И аз неразбрах с какво точно да ви се помогне?
Обясних, как беше при нас, но щом сте наясно, ами ок Peace

Общи условия

Активация на акаунт