Великобритания - Тема 70 Юбилейна

• 68 847
  • 733
  •   1
Отговори
# 360
Понякога, честита ви госпожица Рада ! Да е жива и здрава и послушна ! Много е хубаво името й.  Поне англичаните няма да го бъркат. На моите и на двете им бъркат имената. Със зор ги научих в училище,че са Мира и Ния, а не Майра и Ная, направо ми бъркат в здравето,като им кажат така.

Нашият гостенин англичанин си замина днес. Заведохме го до чифлика на минералните басейни,на връщане минахме през Рибарица и Тетевен, качихме се до Гложенския манастир. Вчера ходихме до Панорамата в Плевен,много се впечатли. Обаче жегата го умори  Simple Smile Ние имаме още 9 дена в България и се прибираме,а на мен така не ми се тръгва,въобще не ми пречи жегата.

# 361
  • UK
На мен ми викат Джения и затова се представям като Джена или Джени. Джения-та ме дразни ужасно.

Още ме боли гърбът но поотминава малко по малко, утре съм на работа. Първата нощ обаче беше кошмарна, събудих се и не можех да мръдна, исках просто да се обърна на другата страна, но болката беше ужасна, направо парализираща. Буквално се смъкнах на пода и на четири крака, и няма мърдане. Лежах на леглото така, на колене на земята и само горната част на тялото на леглото, след около 30-40 минути успях пак на четири крака да се довлача до шкафа с лекарствата и да пия Аулин. Sad

# 362
  • Истински се вижда само със сърцето.
Аз си казвам името и натъртвам неколкократно как се произнася правилно за тези които по инерция предпочитат да е Илейна или подобни. Но повечето хора старателно си произнасят името, само сменят ударението, но това не е проблем Simple Smile

МГМ бързо да се оправяш  Hug

# 363
  • UK
Аз моето не го харесвам така или иначе, на тях им е интересно и екзотично, на мен ми е руско и мъжко, затова не настоявам да го произнасят правилно. Simple Smile

Благодаря ти и на всички за съветите. Simple Smile

# 364
  • Bristol
Мира, взехте ли бележка от Пирогов, кога е гипсирана ръката и къде е счупването? Ако може и снимката да я вземете, още по-добре. Бележката на нас ни трябваше и за авиолинията, защото първите ден или два бяха, след гипсирането, не може да се качваш на самолет. От смяната на налягането се получавало по-голамо подуване на счупеното и затова не било желателно. Снимка от Пирогов не ни дадоха, отказаха, сега може да са сменили правилата. Иначе отивате в спешното във вашата болница и те там ще ви запишат и следят. Нас личният ни препрати към спешното на болницата. На синът ми му правиха там пак снимка. Беше голям екшън, защото не видяха счупено. Решиха, че е заради наслояването на гипс в района на счупването, нашите си ползваха истински гипс тогава, не знам сега каква е практиката. С триста зора махнаха гипса в спешното, защото в Англия отдавна не се ползвал този материал и едвам намериха подходящи инструменти. Пак снимка и потвърдиха, че кракът е здрав. Аз бях шокирана, но английските колеги казаха, че детските кости не са плътни и понякога на снимката може да не се види счупено или пък да ти се стори, че е счупено. Не знам до колко е истина това. Така че с проследяване на счупено нямам опит.

# 365
  • Bristol
Миа, взехте ли бележка от Пирогов, кога е гипсирана ръката и къде е счупването? Ако може и снимката да я вземете, още по-добре. Бележката на нас ни трябваше и за авиолинията, защото първите ден или два бяха, след гипсирането, не може да се качваш на самолет. От смяната на налягането се получавало по-голамо подуване на счупеното и затова не било желателно. Снимка от Пирогов не ни дадоха, отказаха, сега може да са сменили правилата. Иначе отивате в спешното във вашата болница и те там ще ви запишат и следят. Нас личният ни препрати към спешното на болницата. На синът ми му правиха там пак снимка. Беше голям екшън, защото не видяха счупено. Решиха, че е заради наслояването на гипс в района на счупването, нашите си ползваха истински гипс тогава, не знам сега каква е практиката. С триста зора махнаха гипса в спешното, защото в Англия отдавна не се ползвал този материал и едвам намериха подходящи инструменти. Пак снимка и потвърдиха, че кракът е здрав. Аз бях шокирана, но английските колеги казаха, че детските кости не са плътни и понякога на снимката може да не се види счупено или пък да ти се стори, че е счупено. Не знам до колко е истина това. Така че с проследяване на счупено нямам опит.

# 366
  • Cambridge, UK
на мен преди 2 години ми се наложи да правя скенер на главата на малката в Пирогов и си купихме снимката/дисковете без проблем, най-добре да се обадите и проверите

# 367
  • GB->BG
Моето име и без това е трудно за произнасяне , чиста буква Х англичаните трудно произнасят и в повечето случаи съм Кристина Simple Smile А с името на детето изобщо нямаме проблеми , само понякога някой я нарича Джоана Simple Smile

# 368
# 369
  • На острова
Merry, да, взехме бележка с дата кога е станало и кога да се маха и си взехме снимките на хартия и диск, преди и след. 

В деня на счупването си ни сложиха стандартния, истински гипс, но майките на площадката вечерта ми казаха да ида след няколко дена и да помоля да ни го сменят с пластмасов, срещу доплащане. Та на третия ден се кукнахме там и го смениха с този с ватата и синьото нещо отгоре, не знам как се казва, но е като тукашните. 

Мерси за споделеното, значи има и други като нас с премеждия в игрите 😊, утре ще отида до джи пи-то да видим.

# 370
  • UK
Имам въпрос за тукашните проверки при започване на работа, по сериозните, кредитна история и тн. Днес ми дадоха employee screening application от работата и не искам да объркам нещо, нямам от какво да се притеснявам, разбира се, но исках да попитам тези, които са имали такива проверки, как се процедира? Предложиха ми да работя в кеш офиса на магазина и ще е супер ако стане, но трябва да мина тоя скрийнинг и искам да знам подробности. Simple Smile Проблем ли ще е, че нямам гражданство и тн?

# 371
Здравейте!
Извинете,че нахлувам така,но имам нужда от Вашето съдействие. Ние сме семейство с две деца и си търсим спешно жилище. Моля някой ако може и иска, да помогне. Благодаря. Flowers Hibiscus

Последна редакция: чт, 10 авг 2017, 23:39 от Nelkata76

# 372
  • някъде в орбита...
Първо, честито на Понякога за малката Рада. Да ти е жива и здрава, и да живее пълен с красоти живот Flowers Hibiscus

Относно боледуванията - редовно следене да няма скрита инфекция, парацетамол редовно, и много почивка. Скоро установих, че при 41 градуса никой не му мигва окото, ако няма други симптоми. Един допълнителен симптом да има дребоса обаче, почват да хвърчат линейки (няма майтап). Та малко ме успокои това, явно наистина температурата сама по себе си не е страшна, ако се влияе от температуро-понижаващите.

МГМ, гражданството не е проблем, освен ако изрично не е упоменато като изискване за дадената позиция.

# 373
Имам въпрос за тукашните проверки при започване на работа, по сериозните, кредитна история и тн. Днес ми дадоха employee screening application от работата и не искам да объркам нещо, нямам от какво да се притеснявам, разбира се, но исках да попитам тези, които са имали такива проверки, как се процедира? Предложиха ми да работя в кеш офиса на магазина и ще е супер ако стане, но трябва да мина тоя скрийнинг и искам да знам подробности. Simple Smile Проблем ли ще е, че нямам гражданство и тн?

МГМ, обикновено сверяват инфото предоставено от теб с фактите. Ако не си предоставила невярно инфо за нещо, всичко ще е ок. Аз навремето минах под много строг сек/рити скрийнинг, където ми проверяваха имплоймент хистори в България 10г. назад. В един момент се чудех дали съм дала точните дати или съм объркала нещо, но всичко мина ок. В магазините скрийнингите не са толкова сериозни.

# 374
  • UK
Здравейте!
Извинете,че нахлувам така,но имам нужда от Вашето съдействие. Ние сме семейство с две деца и си търсим спешно жилище. Моля някой ако може и иска, да помогне. Благодаря. Flowers Hibiscus

Едва ли, някой може да помогне с жилище, специално.  Наемането е трудно и процеса, не е в нашите възможности. Ние, лично ползвахме агенция. После я прескочихме и директно с ландлорда си подписахме.  По-точно, той се отказа от агенцията и подписа с нас договор, без нея. Но за целта първо, агенцията ни извърши проверка (струва пари) и платихме наем за 6 месеца напред , плюс 1 наем, като сепозит.
Имайте го впредвид
 Сэщо, може да следите за подходящи обяви в Gumtre.
Успех!

Общи условия

Активация на акаунт