Великобритания - Тема 70 Юбилейна

• 68 855
  • 733
  •   1
Отговори
# 345
  • GB->BG
hirisuchina добре дошла  bouquet
И аз не използвам хомеопатия  Crazy но момичетата са ти дали линк. Може би, няма да е лошо ,все пак, да си вземеш на първо време някои неща и от бг, поне ще имат и разлики в цените Wink
Аз, все още, си нося някои лекарства от бг или ни носят, като ни идват на гости  Mr. Green

Преди да тръгна се запасих с доста неща , но все някой ден ще свършат , исках да се подсигуря Simple Smile Разлика в цените има , разбира се , но пълно щастие няма Simple Smile

# 346
Добре е за краен случай да си имаш антибиотици, колкото и драстично да ти звучи (извинявай за директността ми), защото понякога е трудно да стигнеш до адекватен доктор през NHS. Първите години, когато дойдох тук ме докараха до припадъци и нисък хемоглобин от обикновен грип. Приятелка българка ми услужи с антибиотик (до ден днешен я благославям) и скочих на крака за 2 дни, Като най-накрая стигнах до болницата се оказа, че съм си изкарала пневмония без да ме приемат за преглед първоначално.
Хомеопатията съм я пробвала и е мое мнение, че е плацебо и не лекува сериозни заболявания и болести като сепсис, диабет, рак, бъбречна недостатъчност, Алцхаймер и т.н. Дори бронхопневмония, бронхит , алергии т.н.

# 347
  • GB->BG
Добре е за краен случай да си имаш антибиотици, колкото и драстично да ти звучи (извинявай за директността ми), защото понякога е трудно да стигнеш до адекватен доктор през NHS. Първите години, когато дойдох тук ме докараха до припадъци и нисък хемоглобин от обикновен грип. Приятелка българка ми услужи с антибиотик (до ден днешен я благославям) и скочих на крака за 2 дни, Като най-накрая стигнах до болницата се оказа, че съм си изкарала пневмония без да ме приемат за преглед първоначално.
Хомеопатията съм я пробвала и е мое мнение, че е плацебо и не лекува сериозни заболявания и болести като сепсис, диабет, рак, бъбречна недостатъчност, Алцхаймер и т.н. Дори бронхопневмония, бронхит , алергии т.н.

Права си , че не лекува сериозни заболявания , но леките като настинки и всякакви от този род си се лекуват идеално , бързо , адекватно и без излишно ходене по лекари . Антибиотик така и не си взех от България , може би наистина трябваше , но за сега ще рискувам без .
Тепърва ми предстои да се адаптирам при тези условия . И да ви се похваля ( и да сменим темата за лекарствата ) , днес за пръв път карах кола тук , много странно беше , а мъжа ми не спря да ми повтаря :" Не се забивай в бордюра , мръдни на дясно , ще одраскаш някоя кола , от дясно са ти с предимство ..." Grinning забавно беше , как търсех скоростния лост от дяснооооо , аах , голям смях беше Grinning

# 348
  • UK
Ехаааа браво на теб Simple Smile аз не съм шофъор и все още, се панирам, като видя тир срещу нас  Joy незнам защо, сэм с усещането, че сме в едно платно  Joy А всъщност той си кара в неговото си  hahaha

# 349
Ехаааа браво на теб Simple Smile аз не съм шофъор и все още, се панирам, като видя тир срещу нас  Joy незнам защо, сэм с усещането, че сме в едно платно  Joy А всъщност той си кара в неговото си  hahaha

+1 Peace

Hirisuchina, без да се заяждам, с хомеопатия и без настинките минават (ефектът на плацебото) стига да няма сериозна инфекция и човекът да има добър имунитет. Ако е сериозно заболяването дори при ползване на хомеопатия нещата се засълбочават.
И аз бях като теб, дойдох тук с една торба хомеопатични (д-р Михайлова от София ни лекуваше) и твърда вяра в хомеопатията и след първото сериозно заболяване ги изхвърлих. Сега ползвам само парацетамол за настинки и болка, евентуално нурофен, не тъпча семейството с имуномодулатори и имуностимулатори(е имах цял шкаф с лекарства преди), пл\с набор антибиотици за цялото семейство, които редовно изхвърлям като мине срока на годност.

Момичета, препоръчвам като си ходите в България винаги да посещавате гинеколог за диагноза поне веднъж годишно, ако имате възможност. Много заболявания не се откриват с цитонамазката на 3г., както и ако нямате оплаквания. Пропуснах една единствена година, защото местихме къща и се подредих с коремна операция. Както и ако имате редовни здравословни проблеми с нещо вие или семейството - настоявайте за чести прегледи и изследвания в Англия. Кръвни изследвания никой не отказва (поне моето джи пи).  Освен това с NHS се чака много.
Е, каква лекция изнесох рано сутрин!

# 350
  • Cambridge, UK
МГМ, дръж замразен грах във фризера и следващия път когато те заболи помоли някой да сложи целия пакет и леко да масажира мястото докато болката отмине, моят мъж е с дискова херния и така го "лекувам"  Simple Smile

Честита госпожица Рада, да е много здрава и щастлива!

Поздрави от супер горещ Созопол, пълен с невъзпитани руски туристи Simple Smile

# 351
  • York
Аз имам разни лекарства у дома, но въобще не ги ползвам. Превантивно лекарства не давам, сополи, прокашлянки, червено гърло и температура до към 38.5 не лекувам. Ако дъщерята има признаци на настинка я карам да си обува чорапи Smile
Сега покрай бременността ми се наложи десет пъти да обяснявам, че хапчета не пия и когато пих парацетамол за лоша настинка, направих алергична реакция.
Другото, което преди години открих, е че не ме хващат упойки и се налагат някакви тройни дози да ми се бият, които вече минават границата на разумното и организма трудно понася. Та това е и една от причините да родя само с райски газ Simple Smile

Благодаря за пожеланията за Рада! Flowers Bouquet

Раждането и мина почти по план, само заради ферцепса се наложи да и отрежат веднага пъпната връв, но не се стигна до усложнения. Имах голяма кръвозагуба и един куп шевове, но на 13-тия час си бяхме у дома. А иначе бързо раждане беше. Водите ми изтекоха към 23ч, около половин час след полунощ бяхме в болницата, последния предродилен етап на адски болезнените контракции започна около 4ч и тя се роди минути преди 5ч. Изключително съм доволна от всички, които взеха участие в раждането. Нощната смяна бяха страхотни и акушерките и лекарите, което определено не може да се каже за дневната смяна Simple Smile Акушерката и студентката, прикачена към нея, които бяха с мен през цялата нощ, дойдоха и ме прегърнаха, целунаха и пожелаха късмет за в бъдеще, след като свършиха смяната си. Simple Smile

# 352
  • UK
Моят син е 6-ти ден с температура, играем си на нервички вече, ако имах един детски антибиотик под ръка щях да му го дам. Ако и утре е така, ще търся някъде на друго място да го прегледат, защото вчера като попитах докторицата кога да го заведа пак на преглед, тя ми каза, ако няма промяна, да го заведа пак другия понеделник. Simple Smile

# 353
, сополи, прокашлянки, червено гърло и температура до към 38.5 не лекувам. Ако дъщерята има признаци на настинка я карам да си обува чорапи Smile

И аз съм така, само дето започвам да се шашкам на 38 градуса Praynig Не знам кой нормален човек не го е имал.  newsm78

Dejie, ако някой от приятелите си ходи до БГ поръчай им сумамед за деца и възрастни!  Hug

Последна редакция: вт, 08 авг 2017, 15:25 от Stardust@

# 354
За лекуването и аз съм като ponqkoga - лекарства само в краен случай. Кашлици, сополи, температури под 39 въобще не ги отразявам. Дори чай не давам. Съответно боледуваме максимум веднъж годишно и минава много бързо.

dejie, ако не е бактериално антибиотика няма да помогне. Дори ще влоши положението. Това се разбира само с кръвен тест на CRP. Натисни ги да ти пуснат, но повечето GP практики нямат право да изследват деца под 5г, т.е. в големите болници към спешен център или да те препратят към педиатър.

Като поддържаше около 40 го водех на всеки 2-3 дни в уолкин центъра да го преслушват и да ми проверят схемата на даване на сиропите за температура да не го предозирам. Кошмарно е това с температурата. Дано скоро мине и при вас и не се развие в друго!

# 355
  • До хладилника, който обичам
Дори бронхопневмония, бронхит , алергии т.н.
За сепсис и прочее не мога да кажа, но съм лекувала (са ми лекували) астма и алергии много успешно с хомеопатия Peace Тъй като са ми хронични заболявания от дете, не си въобразявам, че започвам да дишам със силата на мисълта Laughing Няма нужда всеки да харесва/одобрява/ползва, но лично аз за себе си и семейството си съм видяла полза.

# 356
Бу, и аз съм с алергии и за кратко изкарах без традиционни лекарства, но след един як грип всичко се върна със страшна сила (империята отвръща на удара), така че вече не вярвам!!!

Разбира се  Peace всеки прави избора за себе си! Миома на матката също с хомеопатия няма как да се смали!

# 357
  • До хладилника, който обичам
Да, всеки прави избор Simple Smile Зависи и от лекаря и уменията му (аз на хомеопати без медицинско образование за бекграунд не вярвам достатъчно). Моят опит е много положителен, и не само за течащ нос и неща, които си минават от самосебе си Wink

# 358
  • На острова
Здравейте! Не съм писала от сто години, но си чета темата редовно.
Прибрахме се и ние от БГ, ходихме да вадим първи паспорт на бебето ни, че ще ходим на почивка и го бързаме. Та докато бяхме там и баткото успя да си счупи ръката.. получихме супер бърза и адвкватна помощ в Пирогов, много съм доволна и благодарна. Идеята ми е някой минавал ли е през това и къде да идем да свалим гипЗа /както казва баткото/? До джи пи да идем да обясним ли, в Е&А?

Относно годишните профилактични прегледи - успях да си направя и гинекологичен и мамограф докато бях сега там. Почти всеки път като се връщаме правя прегледи, въпреки че и тук, ако пожелая джи пи-то ще ме прати - ходила съм и на гинеколог/ехограф, и на преглед на гърдите, и на скан за бъбреците и на всякакви кръвни. Май ме мислят за хипохондричка в практиката, щом ме знаят и по име.

Хомеопатия не ползвам, имам всякакви - Инфлуцид, Коризалия, Парагрип и не мисля че действат. Отделно пълен шкаф с лекарства от БГ за всякакви случаи - от Отипакс за уши, през Ципрофлоксцин за цистит до Стодал, Тавипек за гърло, .. бе имам си, и слава Богу често ги хвърлям с изминал срок на годност. Не се самолекуваме, но предпочитам да имам в случай, че се забави часа за джи пи.

От температура много се шашкам, още повече след като на колежка малкото и дете получи гърч от висока такава.

# 359
Моите набл/дения са, че след 5 годишна възраст децата спират да боледуват толкова често и температура в разумни граници, кашлица и сополи не са болка за умиране. При бебчетата е друго, моите са вече големи и си казват. Случвало е да се влачат дълго време с кащлици и съм давала само парацетамол и нурофен и е минавало. Като не мине водя на джипи поне да каже има ли работеща инфекция или нещо сериозно.
Антибиотик съм ползвала за себе си след като след седмица болничен грипът не минава, аз работя с клиенти и с гласа си и не мога да си позволя дълго време да кашлям и да не говоря дълго, случвало ми се е май 2 или 3 пъти за над 10 години. Други лекарства май не държа - имам някакъв сулфатиетсол от БГ и всичко друго питам тук и купувам.

Общи условия

Активация на акаунт