Не пропускайте година без цитонамазка! Това може да ви коства живота!! Тема 42

• 82 607
  • 722
  •   1
Отговори
# 225
Marsia_K, и персонална, и връзка с манипулациите може да има.

Gvendolin72, colli uteri e маточна шийка.

Да не ми се разсърди някой, но според мен има пациенти, на които им трябва караница и дърпане на ушите Stuck Out Tongue

# 226
Marsia_K, и персонална, и връзка с манипулациите може да има.

Gvendolin72, colli uteri e маточна шийка.
Да не ми се разсърди някой, но според мен има пациенти, на които им трябва караница и дърпане на ушите Stuck Out Tongue
😚😚😚😚😚 datura inermis огромно Благодаря.

# 227
Ти гугъл нямаш ли 😂

# 228
Абе  имам,но така ме ошашавиха толкова лекари ,че незнам къде се намирам и на кого да вярвам...за един месец ми скъсаха нервите.
Последно в онкологията ми казаха дисплазия colli uteri cin1-2 ...чпв отрицателен за всички щамове високорискови и нискорискови PAP 2а и ми казаха конизация ..раничката неможело да се гори и маже там с каквото и да било и само конизация трябвало,та и аз ще минавам през тази процедура и направо ддушичката ми се е свила от ужас.

# 229
Аз също претърпях конизация преди 2 месеца преди процедурата се бях побъркала от притеснение,  а сега съжалявам че така го изживях ,   защото няма нищо страшно минава бързо и леко и възстановяването е много бързо

# 230
Да попитам- има ли някоя от вас, която да е посещавала доц. Костова от онкологията ,която приема в кабинета на д-р Ганчева? И мнения ако може.

# 231
Каква конизация, скалпелна ли или летц? Щото при тоя резултат аз не бих си причинила скалпелна без още едно мнение поне.

# 232
Каква конизация, скалпелна ли или летц? Щото при тоя резултат аз не бих си причинила скалпелна без още едно мнение поне.
Мисля,че скалпелна..така ми казаха в онкологията в Дървеница...Доцент Чакалова ще ми прави конизацията.

# 233
Мисля,че скалпелна..така ми казаха в онкологията в Дървеница...Доцент Чакалова ще ми прави конизацията.

Извинявам се за категоричността си, ама за дисплазия 1-2 степен - скалпелна конизация е абсурд ! Не вярвам Чакалова да прибегне до нея, а ако настоява Вие пък не сте длъжни да се съгласявате. Лийц е ок. Разпитайте и се успокойте най-вече. Чакалова е завеждаща отделението или там не знам каква шефка и се държи строго и към целия персонал. Преди две години претърпях там конизация и виждах физиономиите на докторите и суматохата, когато сутринта я чакаха да дойде за визитацията. Може би й е в повече напрежението и отговорностите...не знам, но като лекар е доказан специалист.
И НЕ нямате рак, не и според всичките биопсии.

Последна редакция: ср, 06 сеп 2017, 01:02 от Didi smile

# 234
И аз го намирам за неадекватно. Не бих го направила без още поне едно мнение.

# 235
Здравейте искам да питам колко време след конизацията можеше да ползвате тампони?

# 236
Здравейте искам да питам колко време след конизацията можеше да ползвате тампони?

Привет, аз използвах чак 8 месеца след манипулацията, защото ми се наложи но попринцип не ги предпочитам.
Поне три месеца е хубаво все пак да минат след конизацията, за да може мястото да зарастне по-добре.  За твое спокойствие попитай докторът си при контролният преглед.

# 237
Момичета здравейте...моля ви пак за помощ!
Гледам си рисунката от колпоскопа и има изписани три черти и съответно срещу всяка черта буква...много ви моля кажете ми какво означават тези букви?
U1 E1 V3...Благодаря ви много!

# 238

Извинявам се за категоричността си, ама за дисплазия 1-2 степен - скалпелна конизация е абсурд ! Не вярвам Чакалова да прибегне до нея, а ако настоява Вие пък не сте длъжни да се съгласявате. Лийц е ок. Разпитайте и се успокойте най-вече. Чакалова е завеждаща отделението или там не знам каква шефка и се държи строго и към целия персонал. Преди две години претърпях там конизация и виждах физиономиите на докторите и суматохата, когато сутринта я чакаха да дойде за визитацията. Може би й е в повече напрежението и отговорностите...не знам, но като лекар е доказан специалист.
И НЕ нямате рак, не и според всичките биопсии.
Днес ходих да си взема талон за клинична пътека от личната лекарка за конизацията и се очудих,че навсякъде ми пише дислазия 1-2 по изследванията, а клиничната пътека която ми искат от онкологията е 87.2 която отговаря на тежка дисплазия...моля ви момичета кажете ми защо е така,сега седя и се чудя дали пък дислазията не ми е cin 3 тоест тежка както пише на пътеката...извинете ме много ако ви се струвам нахална,но направо полудявам!

# 239
А Чакалова какво е вписала в амбулаторния лист като диагноза?

Общи условия

Активация на акаунт