Не пропускайте година без цитонамазка! Това може да ви коства живота!! Тема 42

• 82 577
  • 722
  •   1
Отговори
# 375
Когато миналата година ми излезе 3 група, на следващия преглед ми направиха колпоскопия, биопсия и микробилогия. След това на стандартните прегледи само цитонамазка и ехография. Сега като ми излезе пак 3 група предполагам, че освен биопсия отново ще ми направи колпоскопия. Лекрката ми си има колпоскоп в кабинета и не вярвам, че ако нещо е задължително би го пропуснала. Тя е супер старателна, никога не е претупвала преглед, не си гледа часовника. Обикновено минимум половин час ме преглежда, докато си задам всички въпроси Simple Smile

Didi smile, конизацията ми беше LLETZ. Доволна съм, стана бързо, нямаше болка по време и след това. До здраво беше изрязано.

# 376
Момичета тъй като в петък ще летя до Лондон отидох днес на контролен преглед ,месец след конизацията ...Чакалова ме прегледа и каза,че шийката зараства много добре,но има от едната страна малък участък,който все още не е заздравял напълно и жълтите ми течения са от там,да си пътувам спокойно ама секс още тц,като казах на мъжа ми,че ще има още въздържание и пости поне още десетина дена на горкия му се дови 😄😄
Каза до като не се затвори напълно и този участък е нормално и да има течение и да прибоцква както и да придърпва също и лека тежест да се чувства до три месеца.
А относно прегледите при нея,еми има колпоскоп,но ръй като не преглежда с направления ти самия си казваш дали искаш към прегледа да ти го включи...та цялостно преглеждане при нея,тоест вагинален ехограф,цитонамазка и колпоскоп е 100лв. ..ако искаш без колпоскоп е 60лв. ...
В първия момент човек може да си помисли,че е адски груб човек,както си помислих и аз при първия преглед,но после започва да те успокоява и да те предразполага,също отговаря и на въптосите ти...другото което е факт,че пред кабинета и е пълно с жени от всички краища на страната...наистина много жени я търсят,което говори за мен,че е специалист и си разбира от работата...пак казвам грубичка е,но когато си с проблем не оставя нещата претупани...поне с мен е така.
Та това исках да обясня по повод това,че видях името и в коментар за преглеждането при нея с колпоскоп....иначе и аз съм абсолютно съгласна и убедена,че прегледа задължително трябва да го включва,а не пациентките сами да си го искат.
Сега леееко ще отдъхна до средата на декември за първа цитонамазка....дано дай Боже всичко е наред.
Бъдете здрави момичета и много усмихнат ден от мен! 😊🍀🌼🌻🌞💐

# 377
Мен изрично ме предупредиха за половите контакти и спорт да изчакам 2 месеца след конизацията. Hands V

# 378
  • SF
Аз така и не разбрах моята повторна цитонамазка коя група е. Пишеше 2-ра, без букви след двойката.

# 379
Ако не ти е правена класификация по Сент Гален , няма как да знаеш. В коя лаборатория я прави?

# 380
Предложих на Чакалова да си доплатя за колпоскопа и ме отразя. Нито с  колпоскоп, нито с ехограф  ме е преглеждала.
Просто с влизането ме увика , че съм с направление при професор, а си плащам за измислени доктори.
Не иска да ми погледне епикризите от двете конизации.
И тук искам да попитам как ходите при професорката- с направление или си плащате?

# 381
Предложих на Чакалова да си доплатя за колпоскопа и ме отразя. Нито с  колпоскоп, нито с ехограф  ме е преглеждала.
Просто с влизането ме увика , че съм с направление при професор, а си плащам за измислени доктори.
Не иска да ми погледне епикризите от двете конизации.
И тук искам да попитам как ходите при професорката- с направление или си плащате?
Преди да ми направи конизацията отидох при нея без направление и заплатих 104лв. на регистратурата за прегледа...прегледа ме и с колпоскоп,видя ми всички документи които имах и на основата на тези докум енти и на това което и тя виждаше на колпоскопа ми каза конизация!
Преди да ме прегледа тя бях ходила и в кабинета на Елеонора Кюркчиева пак в онкологията тя също ми видя документите и веднага ме погледна и тя на колпоскоп и каза конизация...за прегледа при нея също заплатих той беше 94лв. на регистратурата.
Но пак казвам те не преглеждат с направления въпреки,че кабинетите са в болницата...единственно мисля,че Ангелов там преглежда с направление!

# 382
Здравейте, преди ходех при д-р Ганчева, но предвид обстоятелствата отидох при друга лекарка, от която също бях доволна. Резултата от цитонамазката ми обаче е 2С, гледаме на колпоскоп - каза, че няма никакви изменения. Но предвид, че не е онколог ми се иска да отида на второ мнение. Та ме интересува някой има ли впечатления от д-р Костова и д-р Трифунов, които преглеждат в кабинета на Ганчева. Също така мнения за д-р Ралчева и къде преглежда ще са ми от полза. Разбира се съм отворена и откъм предложения за други лекари. В общи линии искам да ми види резултатите, пак преглед с колпоскоп .... Simple Smile

# 383
Вчера бях на преглед и малко ме е срам да си призная, но се оказа, че всеки път досега лекарката ме е гледала и на колпоскоп, просто аз някакси не съм го отразила Flushed Винаги отивам с толкова много въпроси и леко притеснена, а и тя доста време преглежда по всякакви начини...

Джеската, моята лекарка не е онколог, но бих я препоръчала на всеки. Много е внимателна и според мен добър специалист. Казва се д-р Мария Атанасова, по принцип работи в Майчин дом, но всяка сряда преглежда в "Лекарски кабинети" на бул. Славейков 33.

Да ви попитам за резултатите от цитото, няколко класификации ли има или просто не навсякъде дават детайли? На мен досега като са ми казвали 2 група не е имало буква. Та се чудя това какво значи Thinking

# 384
Да, едните са по Папаниколау, а другите (с буквите) по друга, по-подробна класификация, Сент Гален

# 385
  • София
Аз също съм пациентка на д-р Ганчева и ми е време за преглед,а не знам при кого да отида.Ако някоя от вас има впечатление от д-р Костова нека да го сподели.Ралчева преглеждаше в МЦ "Лора" .

# 386
Здравейте момичета, моля за Вашето съдействие.
Миналият месец Септември имах хубав повод, след който МЦ ми дойде на 27ден (което само по себе си е нормално, но не и за мен) –обикновено МЦ ми е нередовен, над 30 дни – както и да е, помислих, че е от много емоции, напрежение, но това не беше най-странното. Цикълът ми продължи само 3 дни, след което спря – протече с не толкова силни болки, а по принцип коремът страшно много ме боли. Отидох на АГ, който каза, че имам 13мм фоликул, който не се е спукал и заложи на това, той да е причината. Да, но повече от седмица имах болки ниско в корема, както и силни болки в гърдите (които проължват и до днес, вече 20ден от МЦ. Болките ниско в корема се проявяват от време на време. Чувствам го сякаш е подут долу ниско. Естествено, направих си два теста (макар да мисля, че няма основание и въпреки прегледа при АГ) – през период от около 2 седмици – и двата отрицателни. Какво мислите? Имате ли представа на какво може да се дължи това?
Извинявам се за дългия пост! Благодаря Ви от сърце!

# 387
Аз също съм пациентка на д-р Ганчева и ми е време за преглед,а не знам при кого да отида.Ако някоя от вас има впечатление от д-р Костова нека да го сподели.Ралчева преглеждаше в МЦ "Лора" .
Аз съм пациентка на д-р Ганчева. Бях на преглед при доц. Костова и мога да споделя много добри впечатления, и най- вече че всичко е организирано така, че не се чака. Доцентака е мила, внимателна, обяснява точно и мнението и, относно моите резултати съвпадаше с това на д-р Ганчева.

# 388
  • София
Много ти благодаря!

# 389
Здравейте!

Аз сега се присетих друго да попитам... Имам правена LEETZ-конизация. Вчера бях на профилактични прегледи от работата (за пръв път след процедурата си пуснах цитонамазка не при моя лекар и сега малко ме е шубе), та гинеколожката ми каза, че от моятя шийка има съвсем малко останало и то само в един участък и задължително трябва да ми се направи серклаж като един ден, живот и здраве, забременея и че ще трябва да лежа 9-10 (?) месеца. Аз си знаех, че сигурно ще ми се наложи, но сега се замислих по-подробно и искам да помоля, ако има отделна тема за серклаж на жени в нашето положение (а не такива, на които по други физиологични причини им се е наложил), да ми дадете линк, за да се пообразовам. Реално аз не знам в моя случай при евентуална бременност колко "веднага" трябва да отида на лекар, кога трябва да се направи серклажът и т.н. ...

Общи условия

Активация на акаунт