Не пропускайте година без цитонамазка! Това може да ви коства живота!! Тема 42

• 82 524
  • 722
  •   1
Отговори
# 390
Спокойно, серклаж не се прави веднага като забременееш, следи се шийката известно време. А и недей да вярваш на такива приказки току-тъй, че нямаш шийка итн Simple Smile Аз съм с ЛЕТЦ и не ми е правен серклаж. Шийката ми беше бетон до последно. Разбира се, от случай до случай има разлика, но все пак попитай доверен лекар Simple Smile

Последна редакция: нд, 15 окт 2017, 00:05 от DreamComeTrue

# 391
Здравейте! Юни месец отидох на контролен преглед при доктор Огнянова (мц Лора) направих течно базирана цитонамазка и резултата беше 3А. След това последва колпоскопия и докторката каза, че не е страшно положението, но не ми взе биопсия! Пих 3 месеца изопринозин и преди 2 седмици на нова цитонамазка, която показа пак 3а с цин1! Докторката веднага ми каза че следва лиип процедура и т.н. Сега ще ходя за второ мнение при док. Желязкова(пирогов) Някоя от вас има ли впечатление от нея?

# 392
Здравейте отново. Интересувам се от ефекта на СИЛАУТ крем. Има ли някой който го прилага и който има отзиви?

# 393
Аз го ползвах - за 3 месеца 5 опаковки по схема. Мнение нямам и не знам дали и колко е помогнал, защото резултат в моят случай нямаше , а последва конизация. Може да има полза от него при по-леки случаи.

# 394
Здрвейте,  момичета!
Не знам дали съм в точната тема,  но видях,  че всякакви подобни въпроси се пренасочват насам,  та,  ще стрелям!  Stuck Out Tongue Closed Eyes
Предстои ми изгаряне на дисплазия на маточната шийка.  Мисля,  че ще е чрез електрокоагулация,  но не съм сигурна.. Моля да ми препоръчате специалист,  който е вещ конкретно в боравенето с електрически нож,  защото разбрах,  че дори и най-добрият специалист в консервативната хирургия, ако няма достатъчно опит с този тип манипулации,  си е малко рисковано.
 Моля,  споделете опит и дайте препоръки!
Става въпрос за София.
Предпочитам да е жена,  но съм отворена към всякакви предложения и разкази от личен опит,  как протича процедурата,  с какво обезболяване ви е извършвана..  И въобще,  каквото се сетите.
Благодаря!  Flowers Bouquet

# 395
Ох, момичета, ужасно съм притеснена отново Sad Бях на профилктичен, и пак резултатите ми са не особено добри... 2А порцио, 2В от канала и ПИЛ атипични с неясна степен и hpv.
На прегледа не се видя раничка или проблем, но явно такъв има. Ще ходя при док в понеделник, най-вероятно ще правим колпоскоп и ще се види накъде след това... ужасно съм притеснена и разочарована, че отново преминавам през това... Sad Sad
Пожелавам хубави резултати на всички и здраве!

# 396
junebug, на мен ми правиха студена коагулация ,което е нещо подобно. Това  е вид изгаряне на раничката- беше напълно безболезнена и бърза процедура, усеща се леко затопляне и съвсем  малък дискомфорт. Успех Hug
the doors , успех и на теб Flowers Four Leaf Clover

# 397
Момичета, къде правите цитонамазките? На мен досега никога не са ми казвали 2 резултата от порцио и канал, а само един?!?

# 398
junebug, на мен ми правиха студена коагулация ,което е нещо подобно. Това  е вид изгаряне на раничката- беше напълно безболезнена и бърза процедура, усеща се леко затопляне и съвсем  малък дискомфорт. Успех Hug
the doors , успех и на теб Flowers Four Leaf Clover

Благодаря! 
А къде ти го правиха и кой?

# 399
Лекарят ми я направи в кабинета си , тук в града- аз съм от провинцията. Но то си беше лека , бърза и безболезнена процедура. Факт е , обаче , че проф. Томов каза че е била ненужна и по-скоро е влошила състоянието на раничката в моя случай.

# 400
Здравейте, аз съм анонимната потребителка от 23 и 24 страница. Имах оплаквания, свързани с болка долу ниско и зацапвания между циклите. Този месец ми закъсня с малко повече от седмица. Две потребителки - peneva_a и пейдж (благодаря Ви, момичета) споменаха, че според тях е възможно симптомите ми да се дължат и на полип. Дали това закъснение сега може също да е симптом на полип на матката? Доколкото четох в интернет, е възможно при полип да има зацапвания и менструацията да е нередовна. Моля Ви кажете ми специалист, който е добър в тази област. След като Ви писах тук предишния път ходих до Онкото, но се оказа, че приемали само до обяд и бях закъсняла, ходих до Токуда за час при д-р Карагьозов и ми дадоха час за края на юни следващата година. Отчаяна съм. Омръзна ми да се лутам и да се чудя при кого да отида и в добри ръце ли попадам. Моля Ви споделете добър лекар, при когото мога да отида сравнително скоро - в рамките на 2-3 седмици.

# 401
Момичета, здравейте. Не съм писала досега тук. Имам въпрос - при открита раничка на шийката на матката, но резултат от цитонамазката - група 1, имам ли основания за притеснение? Не съм раждала. Трябва ли да предпирема лечение, за да се справя с раничката? Благодаря предварително за съдействието.

# 402
Според мен, добре е да се огледа с колпоскоп колко е голяма тази раничка. Също така зависи дали имате често бяло течение при чиста микробиология, защото понякога тези ранички се възпаляват и правят тези течения. Ако след колпоскопа няма индикации за нещо притеснително или възпалителен процес, който се лекува с разни глобули, то на този етап, при тази цитонамазка, следене веднъж до два пъти годишно е достатъчно.

# 403
Moмичета, дайте координати на гинеколози, от които сте доволни.
Не знам тези на първа страница дали са актуални...

# 404
  • София
Искам да попитам момичетата, които са им коагулирали раничка с лазер, колко време след това сте имали някакво течение? Защото беше първо обилно и прозрачно после за 3 дни беше като леко кървене и оттогава е жълто-кафяво? И се чудя дали е нормално... утре стават 2 седмици от коагулирането.

Общи условия

Активация на акаунт