Не пропускайте година без цитонамазка! Това може да ви коства живота!! Тема 42

• 82 524
  • 722
  •   1
Отговори
# 405
  • софия
Здравейте, и аз с въпрос се включвам- на 13.10 направих лийп конизация заради цин 1 и папиломатоза и марсупиализация на бартолинова киста в онкологията. На 19.10 ходих при моята лекарка да види разреза от кистата и шевовете. Обработи я с йод мисля, но и вътре във влагалището с марля също обработи, доста ме заболя. Иначе на шевовете сложи марля с катежел, също ме заболя, а у нас имаше кръв по марлята и черни петна, предполагам от йода.

До вчера на обяд всичко беше наред, смисъл мия се с йодена вода или смрадлика и слагам катежел на марля и пъхам леко да е върху разреза и почти не ме болеше вече, но следобед ме преряза силно вътре във влагалището, все едно нещо дърпа силно надолу, мина за около минута. Вечерта на марлята имаше черно- кафява слуз и входа и навътре във влагалището вече ми бяха по- чувствителни и с една леко тъпа болка.

Днес вече боли повече, прерязващи болки имаше на 2 пъти от сутринта, особено като бързам, а сега вече има черно- кафяво с тъмночервени отенъци течение, гъсто е, не мирише на изгоряло, предполагам, че може да е начало на подранил с 5 дни цикъл. Имам час за петък, но нещо се филмирам вече.

Моля, който е минал през лийп да сподели как бяха теченията до реалния цикъл, имали ли сте болки, прочетох за всякаквите възможни цветове, изпадащи корички, миризми и прочие, но нещо ми се струва, че не е наред.

# 406
Аз съм с лийп, но не съм имала болка , освен първите няколко дни и то по-скоро беше като чувство на дискомфорт. Прегледа  и ваденето на марлята (тампона) бяха болезнени - това в деня на изписването(един ден след операцията). А за теченията не си спомням какви бяха, нищо че минаха само 2-3 месеца от процедурата, но не са ми били нито обилни , нито притеснителни и спряха още след първият цикъл.
 Моят съвет е да се обадиш на лекарката и ако има възможност да те прегледа по-скоро, за да се успокоиш и да не се филмираш Hug

# 407
Здрвейте,  момичета!
Не знам дали съм в точната тема,  но видях,  че всякакви подобни въпроси се пренасочват насам,  та,  ще стрелям!  Stuck Out Tongue Closed Eyes
Предстои ми изгаряне на дисплазия на маточната шийка.  Мисля,  че ще е чрез електрокоагулация,  но не съм сигурна.. Моля да ми препоръчате специалист,  който е вещ конкретно в боравенето с електрически нож,  защото разбрах,  че дори и най-добрият специалист в консервативната хирургия, ако няма достатъчно опит с този тип манипулации,  си е малко рисковано.
 Моля,  споделете опит и дайте препоръки!
Става въпрос за София.
Предпочитам да е жена,  но съм отворена към всякакви предложения и разкази от личен опит,  как протича процедурата,  с какво обезболяване ви е извършвана..  И въобще,  каквото се сетите.
Благодаря!  Flowers Bouquet
Аз съм много доволна от Димитров в "Щерев", много беше внимателен, обяснява... Усетих само лек дискомфорт... Слагат местна упойка със спрей... Няма нищо страшно

# 408
Здрвейте,  момичета!
Не знам дали съм в точната тема,  но видях,  че всякакви подобни въпроси се пренасочват насам,  та,  ще стрелям!  Stuck Out Tongue Closed Eyes
Предстои ми изгаряне на дисплазия на маточната шийка.  Мисля,  че ще е чрез електрокоагулация,  но не съм сигурна.. Моля да ми препоръчате специалист,  който е вещ конкретно в боравенето с електрически нож,  защото разбрах,  че дори и най-добрият специалист в консервативната хирургия, ако няма достатъчно опит с този тип манипулации,  си е малко рисковано.
 Моля,  споделете опит и дайте препоръки!
Става въпрос за София.
Предпочитам да е жена,  но съм отворена към всякакви предложения и разкази от личен опит,  как протича процедурата,  с какво обезболяване ви е извършвана..  И въобще,  каквото се сетите.
Благодаря!  Flowers Bouquet
Аз съм много доволна от Димитров в "Щерев", много беше внимателен, обяснява... Усетих само лек дискомфорт... Слагат местна упойка със спрей... Няма нищо страшно

Благодаря!
Със спрей.. интересно.. Аз съм чувала, че директно ти бият локален анестетик в самата шийка и малко ме притесняваше, та със спрей звучи по-добре Grinning Ама дали обезболява добре?.. Но пък щом Вас не Ви е боляло Stuck Out Tongue
Мен ме притеснява как ще изтърпя спекулима, едвам го издържам и то не е просто дискомфорт, ами си ме боли от него, съвсем обективно, без да се лигавя, прагът ми на болка съвсем не ми е много нисък.. Не знам какво е това чудо, чак започват да ми треперят краката, та се притеснявам да не мръдна нещо докато горят, все пак се работи с електрически нож и то на деликатно и труднодостъпно място Grinning Може да Ви се струва глупаво, но това ме притеснява, да не се разтреперя, да мръдна нещо и да стане сакатлък..
При Вас колко време горе-долу продължи цялата процедура? И въобще, някой има ли подобен проблем със спекулума? Знам,че на всички има е много дискомфортно, но някой боли ли го?
Благодаря!
Поздрави Flowers Sunflower

# 409
Ами на мен ми правиха ЛИЙП, боднаха с игла упойката, неприятно е, ама не е болка за умиране, боли една идея повече от цитонамазка. А и самият лекар ме предупреди кога почва горенето и кога е много важно да не мръдна. Цялата процедура беше не повече от 20мин, издържа се, не е приятно, ама не е болка за умиране. Усеща се лека болка и натиск, но според мен притеснението ми беше в повече, почти бях захапала дръжките от зор, пък то за едното нищо Simple Smile

# 410
Ами на мен ми правиха ЛИЙП, боднаха с игла упойката, неприятно е, ама не е болка за умиране, боли една идея повече от цитонамазка. А и самият лекар ме предупреди кога почва горенето и кога е много важно да не мръдна. Цялата процедура беше не повече от 20мин, издържа се, не е приятно, ама не е болка за умиране. Усеща се лека болка и натиск, но според мен притеснението ми беше в повече, почти бях захапала дръжките от зор, пък то за едното нищо Simple Smile

Хаха, милата! И при мен е голям зор, притеснява ме точно това с мърдането, защото от спекулума направо ми се завива свят! Не съм лигла, повярвай ми! Много добър и търпелив пациент съм попринцип Grinning и прагът ми на болка никак не е нисък, ама тоя спекулум...откачам Grinning смятам, че не е нормално, ама не му обръщат внимание "отпусни се" и тва е Grinning Едвам издържам кратък рутинен преглед и започват да ми треперят краката от болка, как да не мърдам 20 мин. От цялата процедура, това ме притеснява, луда работа, но е факт! По-добре да ме приспят пак Grinning

# 411
junebug, аз бях с LETZ или електрическа примка. Изобщо не беше толкова ужасно, за колкото се бях подготвила. Биха ми локална упойка, усещаш едно боц и за секунди свършва. Цялата процедура беше около 15 минути с подготовката. Наистина е важно по време на същинската работа да не мърдаш, защото е много деликатна, но тя трае секунди и ако си подготвена не е страшно. Аз не бях и подскочих леко, не от болка, ами от изненада може би. Все пак като не знаеш какво да очакваш и си притеснен е нормално. Но за щастие всичко беше наред, лекарката беше много добра - д-р Гълъбица Велева от Майчин дом (засега, доколкото знам от догодина ще е в Токуда). Целия й екип бяха много мили, постоянно се шегуваха с мен. Знам, че по принцип, ако минаваш по здравна каса по официалния ред се лежи в болница една нощ, има много повече подготовка за самата процедура, куп ненужни неща, за щастие аз го избегнах това. Но най-важното според мен е да си избереш добър специалист, а за другото не се притеснявай, изобщо не е страшно Simple Smile

# 412
junebug, аз бях с LETZ или електрическа примка. Изобщо не беше толкова ужасно, за колкото се бях подготвила. Биха ми локална упойка, усещаш едно боц и за секунди свършва. Цялата процедура беше около 15 минути с подготовката. Наистина е важно по време на същинската работа да не мърдаш, защото е много деликатна, но тя трае секунди и ако си подготвена не е страшно. Аз не бях и подскочих леко, не от болка, ами от изненада може би. Все пак като не знаеш какво да очакваш и си притеснен е нормално. Но за щастие всичко беше наред, лекарката беше много добра - д-р Гълъбица Велева от Майчин дом (засега, доколкото знам от догодина ще е в Токуда). Целия й екип бяха много мили, постоянно се шегуваха с мен. Знам, че по принцип, ако минаваш по здравна каса по официалния ред се лежи в болница една нощ, има много повече подготовка за самата процедура, куп ненужни неща, за щастие аз го избегнах това. Но най-важното според мен е да си избереш добър специалист, а за другото не се притеснявай, изобщо не е страшно Simple Smile

Благодаря!
Надявам се с днешна дата всичко да е наред при теб!
Моето няма да е LEEP аз съм с CIN1,  но е обширна лезията и ще я горят мисля, че с електрокоагулация.  Д-р Ваня Атанасова в МБАЛ НАДЕЖДА ще я прави, надявам се да е добра..

# 413
Моята конизация беше преди почти година и все още ходя на всеки 3 месеца за цито. За щастие засега всичко е наред Smile
Не съм чувала за д-р Ваня Атанасова, но се надявам да е добър специалист. Пожелавам ти успех, всичко да мине бързо и безпроблемно, и повече да нямаш такива грижи!

# 414
Моята конизация беше преди почти година и все още ходя на всеки 3 месеца за цито. За щастие засега всичко е наред Smile
Не съм чувала за д-р Ваня Атанасова, но се надявам да е добър специалист. Пожелавам ти успех, всичко да мине бързо и безпроблемно, и повече да нямаш такива грижи!

Благодаря тии!! Hug
Дано и с теб всичко да е все наред! Flowers Bouquet

# 415
Здравейте момичета...искам да ви се отчета! Днес ходих до професор Чакалова,защото имам болки ниско в ляво на корема и си помислих да не е яйчник нещо...та прегледа ме професорката с вътрешен ехограф и с пръст като натискаше много силно на всякъде и ми месеше корема буквално като тесто...каза ми,че шийката ми е перфектно заздравяла и нямам нищо нито на яйчници нито на матка,оказа се,че тази болка ми била от изкривяване на гръбначния стълб и притискала някакви нервни коренчета...както и да е реши да ми вземе цитонамазка и я занесох да ми я види доцент Милев,резултата ми е ПАП 2..цитирам дословно написаното: Нормални плоски и цилиндрични епителни клетки.Левкоцити и микрококи.Нормална цитонамазка ПАП 2
Доцента ми каза,че е много добра при условие,че конизацията ми беше на 13.09
Професорката го потвърди..и ми каза по рано от февруари да не ходя бима съм отличничка.Охххх да знаете как ми олекна на свитата душичка.
Прегръдкииии! И само хубави резултати за всички ни.
Хубав ден от мен! 🍀🍀🍀🍀🍀

# 416
Момичета, няма скоро да видя гинеколожката си (чак след 14дни).
Моля ви за мнение.
Разбирам за бактериална инфекция (много ли е зле положението, какви са тези "+++") и ми е предписано Макмирор глобули преди няколко дни. Друго притеснително има ли?
Благодаря предварително!

# 417
На мен ми звучи чудесно (като изключим възпалението), не се тревожи, лекувай си се Simple Smile

# 418
Благодаря!

# 419
Моята конизация ( скалпелна) беше края на юни и доки ми каза първа цитонамазка след 6 месеца това нормално ли е според вас, че аз вече се притеснявам.Иначе на контролния преглед всичко беше нарастнала добре и се чувствам прекрасно

Общи условия

Активация на акаунт