Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какво е климактериум?
Какви са основните фази на менопаузата?
Какви са симптомите на менопаузата?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какво е климактериум?
-
Какви са основните фази на менопаузата?
-
Какви са симптомите на менопаузата?
Симптомите на менопаузата могат да варират, като често включват менструални нарушения, невровегетативни и нервнопсихически оплаквания, атрофични промени на кожата и лигавиците, метаболитни промени като липиден профил и остеопороза. Най-честите симптоми са топли вълни, нощно изпотяване, безсъние, нервност, депресия, плачливост, главоболие и световъртеж.
-
Какви са препоръките за справяне със симптомите на менопаузата?
-
Какви са възможните причини за появата на петна по време на менструация?
вече я наготвих, ще си изям дозата
/. За два месеца махнах излишните 5-6 кг. в момента съм 52-3 кг. на 164. Вече знам какво да не ям и не го ям, не защото ще надебелея пак, а защото знам че не ми носи нищо полезно. Свикнах и не ми липсват нито баници, нито дюнери, нито пици и газирани боклуци. Даже закусвам сутрин, нещо, което не бях правила от дете
Обаче от 2014 г. съм на НВ-ВМХ / ниско-въглехидратно високо-мазнинно хранене / и успях за около година да си върна старото тегло и да сваля още, особено осезаемо в обиколки. Сега, дори и да не се храня винаги стриктно по режима и си позволявам някои волности, не качвам. Спазвам основната линия на режима, а той по естествен път регулира и апетита. Мен идеално ме устройва, защото обичам позволените в него храни.