Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим, да обсъдим... - 3

• 124 914
  • 738
  •   2
Отговори
# 135
  • София
Точно полипите предизвикват зацапвания и/или обилни кръвоизливи.
Научих го по трудния начин.

# 136
Всъщност версията с полипа вече я проиграх веднъж. През април имаше съмнения за полип и гинекологът ми ме извика на следващия месец след цикъл Оказа се, че няма полип. Пазя си даже и снимките, обясни ми човека много внимателно. Дали от май до октомври може да стане нов полип. Явно пак ще се ходи.

# 137
  • София
Всъщност версията с полипа вече я проиграх веднъж. През април имаше съмнения за полип и гинекологът ми ме извика на следващия месец след цикъл Оказа се, че няма полип. Пазя си даже и снимките, обясни ми човека много внимателно. Дали от май до октомври може да стане нов полип. Явно пак ще се ходи.
С ехограф може и да не се вижда полип, зависи от много неща.
Прави се хистероскопия, диагностична и/или резекционна, зависи от находката.

# 138
С ехограф може и да не се вижда полип, зависи от много неща.
Прави се хистероскопия, диагностична и/или резекционна, зависи от находката.

+1 Peace

При мен също имаше съмнения, но на хистерото се видя, че няма полип.

# 139
  • София
полипа не се вижда веднага след цикъл с ехограф.
понеже имам един такъв, който следим, вижда се чак като се поуголеми лигавицата.
а ако има пък повече и са по-малки шанса да се видят на обикновен преглед е почти нулев.

# 140
Понеже и аз имах едни такива междуциклични прокървявания и се съмняваха за полип ( и видяха) ми казаха, че трябва да отида веднага след цикъл, първите чисти дни, точно защото тогава лигавицата била най-тънка и точно тогава се виждало.  Thinking
И на последния преглед ми казаха, че не се вижда и тъкмо се бях зарадвала, че е паднал сам и сега пак съм в чуденка Rolling Eyes

# 141
Аз пък забелязвам че зацапване имам само в месеците когато имам и овулация около два дена след нея. Така съм вече от почти две години. Цикълът ми по често е обилен а в месеците без ову и зацапване дълъг около30 дена и оскъден.

# 142
  • тук и там
При мен зацапването започва от овулация до менструация.Това са едно 10 дни,като сложа и дните във които съм във цикъл и стават минимум две седмици (по-скоро към 17 дни) със някаква форма на кървене. Crazy.Този месец се мазах със прогестеронов крем -не съм забелязала да има  някакъв ефект върху зацапването.Ще изчакам и следващия цикъл и пак на лекар- ама този път при друг.За полип не е ставало въпрос.Как всъщност се установява каква е причината за тези зацапвания?Или се отхвърлят/потвърждават диагнози според предположението на лекаря?Моят не си е правил даже устата за хистероскопия,за полип също не е говорил на този етап..За сега предположението е за нисък прогестерон,ама я е това..я-не е ..Изписа ми примолут нор за три месеца,и ако продължава пак да съм отидела-за следващата по ред диагноза предполагам..

# 143
Аз правих ехография цитонамазка и изследване на хормони. Само тсх ми беше на долна граница всичко останало в норма. Аз усещам и едни горещи вълни от време на време и отдавна имам и нощно изпотяване. Гинеколога ми предложи противозачатъчни таблетки за да спре зацапването и евентуално консултация с ендокринолог, която така и не направих

# 144
  • Козлодуй
Kaisia, в другата тема казаха че хормоналното равновесие настъпва чак 3 години след раждането може скоро да се отървеш от тия проблеми иначе лекари колкото посетиш толкова и мнения ще имаш Simple Smile
Лично за мен аз също съм разтревожена защото последната МЦ настъпи твърде рано само на 19 ден и много оскъдно не зная трябва ли да отида на леакр

# 145
  • тук и там
А ,pvacheva -при мен е малко вероятно...Вярно,че синът ми ще стане на три следващия месец,ама при мен няколко месеца след раждането всичко си беше вече окей ,от това лято са ми оплакванията.. Simple Smile.Разправят,че късното раждане предпазвало от ранна менопауза, ама ето-на 40 родих второто,на 43 вече съм във перименопауза.. Другият вариант е да съм си окей и сега,а всичко да е от спиралата.. Mr. GreenАма надали...Нещо не ми се ще да пробвам как би било без нея обаче, и само със две деца ни е добре..Че то и предишният път ми мина първо мисълта за менопауза ,ама друга се оказа причината   Laughing
Изчакай за лекаря ,според мен..Да минат поне няколко цикъла -и ако тенденцията продължава,едва тогава може да се консултираш.

Последна редакция: пт, 13 окт 2017, 17:05 от Kaisia

# 146
Изписа ми примолут нор за три месеца
Примолут нор пих по схема за профилактика след махането на полипа, в резултат на което си върнах окосмяване, премахнато с лазерна епилация... Голям гювеч стана. Сега чакам някой ден да спрат да ми се менкат хормоните, че да ходя пак на лазерна епилация... което може да е след доста години Anguished

# 147
Запис в темата. на 49 г. С Мирена хормонална съм от 5 години. Нямала съм никакви симптоми че нещо се случва, а цикъла ми няма нищо общо с този с който живях преди това ( не правя реклама на Мирена просто това беше моята спирала) , ту ми идва ту не, маже - несравнимо с каквото съм преживявала преди.  Тъй като дойде време да сменя Мирената гинеколожката каза че иска д ами пусне едни хормони за да разбере дали има смисъл от такава спирала въобще. И резултатите са перфектни. Ще слагам пак Мирена Хормонална.

Някой с такава спирала да сподели какво да очаквам като симптоми за навлизане в онова специфично състояние ? спиралата оказва ли влияние и какво. От каквото ми каза гинеколожката останах с впечатление че трябва да стане плавно и по-незабележимо. но дали не я тълкувам както ми е удобно.

# 148
Имам наблюдения, че това зацапване напоследък се появява 1-2 дни след полов акт, но не винаги. Питах гинеколога, но нямаше някакво категорично обяснение. Не ми предложи и хистероскопия, нормална шийка, нормална за възрастта дебелина на лигавицата - около 3 мм. Чудя се, мога ли да имам доверие и така да си чакам да отминат зацапванията или да настоявам за хистероскопия, но то пък от къде мога да съм сигурна тогава за яйчниците дали всичко е наред.

# 149
  • тук и там
_re_ge,аз да попитам-имаш ли цикъл със Мирената?Аз съм със обикновена спирала,имах колебания дали да сложа обикновена или хормонална,и АГ -то ми каза че цикълът ще се съкрати до един -два дни примерно със Мирената,като е напълно възможно и да изчезне-тоест да нямам никакво кървене и дефакто да не знам кога съм във цикъл.Обмислям да сменя обикновената със хормонална догодина евентуално..Та така ли е,щото моето АГ не е от най-читавите ..

Общи условия

Активация на акаунт