Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим, да обсъдим... - 3

• 124 721
  • 738
  •   1
Отговори
# 585
Ами не съм се интересувала. Вероятно дават.

# 586
Ами аз от 20 години пия АД, но напълнях през последните три.
Напротив, много правилно се изразих. Бях 50 килограма преди 3 години, а сега съм 125.
За 3 години повишаване на теглото х 2,5 си е индикация за сериозен метаболитен проблем, на който личния лекар и еднкоринолог трябва да обърнат сериозно внимание. Не е редно всичко да се отдава на пременопауза, даже е абсурдно. Разпитваме те така, заради "Инсулинова резистентност", която при такова качване на тегло е първа заподозряна причина (поне би следвало да е), но за целта трябва едновременно изследване на глюкоза в кръвта и инсулин.
HOMA-index за Инсулинова резистентност – изчисляване по стандартна формула:
HOMA-IR = глюкоза*инсулин/22.5
Материал за изследване на глюкоза и инсулин се взема на гладно.
Референтни стойности:
Нормален HOMA-IR < 2.5
Рискова зона 2.5-5.0
Висока Инсулинова резистeнтност ( HOMA-IR ) >5.0

# 587
Ами аз постоянно досаждам на личната лекарка с тези килограми и ме изпраща къде ли не, но нищо....

# 588
 да ви попитам ,приемам желязо, може ли с него да си пия вечерната иглика, в аптеката ми казаха,че желязото не се разбира с много лекарства и ме притеснява

# 589
Алина, правила ли си трикратно изследване на инсулин, с натоварване с глюкоза?
Тоест, отиваш в лабораторията, пускат ти инсулин на гладно, после изпиваш глюкозата, и ти мерят инсулина още два пъти, през час?
И да ти кажа, тия ябълки не са добра идея, по добре яж месо или яйца.

# 590
Не съм. Исках да си правя обременяване с глюкоза, но в лабораторията ми казаха, че няма смисъл след като инсулина и кръвната ми захар са нормални.

# 591
Това изобщо не е вярно, много е вероятно точно там да ти е проблема.
Непременно си го направи.
Много хора са с нормален инсулин на гладно, и като направят натоварването,  се вижда, че положението е оле мале.
Иди на ендокринолог. Също може би е добре да ти се види и кортизола.
И остави тия ябълки, само вдигат захарта, още повече на гладно.

Последна редакция: вт, 03 апр 2018, 11:43 от Lemy

# 592
  • тук и там
да ви попитам ,приемам желязо, може ли с него да си пия вечерната иглика, в аптеката ми казаха,че желязото не се разбира с много лекарства и ме притеснява
Желязо-сутрин на гладно.Останалите храни- след поне 30 мин,защото и с някои храни не се разбира-като млякото например.За лекарства-не знам.ЛЛ ми е казал когато приемам вит Д примерно  да е вечер,преди /след или по време на  хранене . Пий си вечерната иглика вечер или следобед,а желязото сутрин.И аз приемам желязо по лекарско предписание.Така ми каза ЛЛ поне.

Извинявам се  за предишния коментар.Наистина си помислих че е грешка.Hands V

# 593
много благодаря, Kaisia,  bouquet

# 594
Преди малко си пуснах инсулин за всеки случай. Направи ми впечатление, че лекарката ми е пуснала само пролактин. Това достатъчно ли е?

# 595
  • тук и там
Имам Агнес във къщи. Мога да започна да пия. Преди време го бях  пила,но не знам колко изкарах и го зарязах. Пълнее ли се от Витекса(Агнес)?Някой беше споменал нещо такова..

# 596
Това е за конкретен железен препарат, предполагам е сходно и за другите:

Скрит текст:
Феро-Фолгамма не трябва да се приема заедно с мляко или черен чай, тъй като те намаляват резорбцията на желязо.

Железните соли намаляват резорбцията на тетрациклини, пенициламин, леводопа и метилдопа;
    Железните соли повлияват резорбцията на хинолоновите антибиотици (напр. ципрофлоксацин, левофлоксацин, норфлоксацин, офлоксацин);
    Железните соли намаляват резорбцията на тироксин при пациенти, провеждащи заместителна терапия с тироксин;
    Резорбцията на желязо може да бъде намалена при едновременен прием на холестирамин, антиацидни продукти (Са++, Mg++, Аl++-соли), както и на калций- и магнезий-съдържащи лекарствени продукти, предназначени за попълване на калциев и магнезиев дефицит;
    Едновременният прием на железни соли с нестероидни противовъзпалителни средства може да засили дразнещото действие на желязото върху лигавицата на стомашно-чревния тракт;
    Желязосвързващите субстанции като фосфати, фитати или оксалати, а също така млякото, кафето и чая, потискат желязната резорбция.

Феро-Фолгамма не трябва да се приема в течение на 2-3 часа след прилагането / приема на гореспоменатите субстанции.

# 597
Пълнее ли се от Витекса(Агнес)?Някой беше споменал нещо такова..

Не се пълнее.
Поне аз нито съм чувала, нито пък съм напълняла от него.

# 598
Ааа, имаше оплаквания от Витекс, на Сандо жена му. Grinning

Алина, ето темата за ИР, може да четеш и да се включиш.

http://old.bg-mamma.com/?topic=1020543.msg36526653#new

# 599
благодаря,happy@girl,  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт