Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим, да обсъдим... - 3

• 124 722
  • 738
  •   1
Отговори
# 570
ХЗТ в никакъв случай! Naughty
Масово е, но също така е масово жените на тази възраст да ядат много и основно тесто.
Моята колежка качи 20+ кила и продължава, обаче не можела без хляб, много обичала?! Crazy

Аз не ям тестени от 2010, значи девета година. Хляба го намирам за напълно излишен като храна.
Но като кажеш на някой да спре хляба, все едно му казваш да умре от гладна смърт?! Rolling Eyes Така го възприемат.
Фигурата се променя, защото скелетът се променя, остеопорозата е виновна. Няма как...

# 571
Аз, независимо, че от 20 години не ям тестени изделия и избягвам въглехидрати, за последните 3 години качих 75 килограма и продължавам да качвам.....направо съм ужасена...

# 572
Това е нещо ненормално! Как така 75 кг? Какви изследвания имаш?

# 573
Само за щитовидната жлеза съм си правила. Вчера гинеколожката ми даде и тя да изследвам хормони. Днес ще ходя, а също така и цитонамазка.
Действително е ненормално. Направо съм отчаяна, а ям само по 1-2 ябълки през деня и вечер салати и белтъчини /нетлъсто месо и яйца/.

# 574
  • тук и там
Е,хайде сега..Не се е изразила правилно най-вероятно.Тежи 75 кг предполагам..Grinning

# 575
  • Перник
Али, от АД е, аз преди години като пих сероксат качих 15 за 1 година. Сега от февруари началото до момента съм 4 отгоре/от ксанакса и деанксита в момента/

# 576
Ами аз от 20 години пия АД, но напълнях през последните три.
Напротив, много правилно се изразих. Бях 50 килограма преди 3 години, а сега съм 125.

# 577
  • София
И никой не ти е казал да изследваш кр. захар и инсулин?

# 578
Непрекъснато си следя кръвната захар и инсулина, понеже майка ми на 60 години се разболя от диабет и си мисля да не е наследствено.Но и там резултатите ми са нормални.

# 579
  • София
По принцип E наследствено. Може ли да цитираш кога последно си ги изследвала и какви са били стойностите на кр. захар и инсулина на гладно?

# 580
Кръвната захар преди 3 дни беше 5,3, но инсулина беше преди няколко месеца и не помня колко беше....
Не съм сигурна дали е наследствено. Майка ми е единствената от рода ни с диабет и го разви на 60 години следствие на стрес....

# 581
  • София
Алинна, в кой град живееш?

# 582
Здравейте!
Записвам се и аз в темичката ви, за да знам какви промени ме очакват...

След седмица ще навърша 41.
На този етап единствено по-засилен ПМС забелязвам и зацапване преди цикъл.
Доколкото ми е известно, тези симптоми се дължат на нисък прогестерон.
По принцип съм с нисък. Трудно забременях с второто си дете.
Преди няколко години се бях избавила от тези симптоми като приемах комбинация от Агнес и Прим ойл. Напълно ми бяха изчезнали ПМС-ът и зацапването. Но с годините занемарих приема. Планирам пак да започна. 

Друго май нямам какво да кажа.
Опитвам се да се храня здравословно и да поддържам теглото си в нормални граници.
Не ям хляб почти никога. Не прекалявам и с въглехидратите.

# 583
В Шумен.

# 584
  • София
В Шумен лабораториите не дават ли електронен достъп до резултатите?

Общи условия

Активация на акаунт