Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим, да обсъдим... - 3

• 124 909
  • 738
  •   1
Отговори
# 165
  • Козлодуй
Вярно е че хормоните имат значение защото аз винаги съм била с по-пълни бедра но с тесен таз и никога не съм имала корем дори когато бях дебела а сега съм слаба и имам корем направо се промени структурата на тялото ми а цикъла ми започна да идва на доста къс период не зная това много ли е тревожно да ходя ли на лекар? Не ям боклуци захар и хляб от много години не се купува у дома ям само качествена и сготвена у дома храна Simple Smile

# 166
Аз поддържам едно тегло 164/49 кг въпреки че имам много симптоми на пременопауза. Не спазвам диети или по специален режим, храня се основно с домашно приготвена храна обичам плодове и зеленчуци Simple Smile

# 167
Не съм съгласна. От 18 годишна знам че ако се храня нормално килограмите  ми не ме задоволяват. За да съм  под тях трябва да се ограничавам. Цял живот  съм била слаба защото съм била винаги с хранителни ограничения, винаги съм ядяла подбрана храна  и съм с много добра физическа активност.  Без отпускане в рамките 30 вече години.  При същото количество приемана храна и с завишено физическо натоварване подържането на приемливите за мен килограми вече не става. Още намалих храната. Обаче с еднократно ядене на ден при което разбирате че не става въпрос за  на корем , без нищо сладко освен лъжичка захар с кафето и изминаване на минимум десет километра на ден вече поддържането на фигура става все по-трудно и наистина почва да си губи смисъл. До къде още мога да падам в мазохизма си.  Така че дори за мен като човек цял живот поддържал килограми изкуствено вече е трудно да го постигне без повече лишения . Лишения защото опитах да лашна нещата с повече физическо натоварване при същия режим на хранене - нулев резултат. За сведение съм 181 и съм 68 кг. в момента а трябва да съм 64. Така не паднах толкова това лято и не ми стават дрехите...

Последна редакция: вт, 24 окт 2017, 15:26 от _re_ge

# 168
НВ ВМХ не е панацея, но е идеално хранене за хора с нарушена въглехидратна обмяна и конкретно ИР.
Хормоните не са оправдание, просто с годините се влошава инсулиновата чувствителност, ако човек се храни с повече въглехидрати.
Това може да се случи и в по-млада възраст. Повечето бременни също развиеат ИР, без да знаят, от популярното хранене за двама. Wink

Ограниченията и гладуването не са решение.
Може и без да гладуваш да отслабваш, с правилната храна.

# 169
Не съм съгласна. От 18 годишна знам че ако се храня нормално килограмите  ми не ме задоволяват. За да съм  под тях трябва да се ограничавам. Цял живот  съм била слаба защото съм била винаги с хранителни ограничения, винаги съм ядяла подбрана храна  и съм с много добра физическа активност.  Без отпускане в рамките 30 вече години.  При същото количество приемана храна и с завишено физическо натоварване подържането на приемливите за мен килограми вече не става. Още намалих храната. Обаче с еднократно ядене на ден при което разбирате че не става въпрос за  на корем , без нищо сладко освен лъжичка захар с кафето и изминаване на минимум десет километра на ден вече поддържането на фигура става все по-трудно и наистина почва да си губи смисъл. До къде още мога да падам в мазохизма си.  Така че дори за мен като човек цял живот поддържал килограми изкуствено вече е трудно да го постигне без повече лишения . Лишения защото опитах да лашна нещата с повече физическо натоварване при същия режим на хранене - нулев резултат. За сведение съм 181 и съм 68 кг. в момента а трябва да съм 64. Така не паднах толкова това лято и не ми стават дрехите...
Не че е моя работа, но и с тези 4 кг отгоре, не си ли с перфектни мерки?
За да е по темата, при мен горе долу положението е същото. Не мога да свалям, а увеличавам физ натоварвания. И съм ограничила до минимум сладкото и тестените. По скоро започвам да си мисля, че ако хапвам по често през деня, ще е по до ре. Пример: в събота до вечерта бях само на две капучини без захар и една малка чашка кисело мляко с чия. Ами вечерта едва си закопчах дънките от подут корем. Хайде да речем, че на мен лактозата не ми понася и аз рядко консумирам капучино навън по тази причина. Съгласна съм и с това, че чията се подува в червата. Ама чак пък толкова.

# 170
  • В полите на Пирин планина
Калорийната рестрикция също не е панацея. Дори напротив. Тялото влиза в икономичен режим и складира всяка подадена калория. Това за цял живот диетуващите. Аз не съм от този вид. Винаги съм внимавала какво ям, до един момент, в който просто се отпуснах. И качих 10-12 килограма, които при моя ръст от 160 см. са твърде много. Сега да не решите, че съм някоя стройна фиданка? Не. По изкривените от модата представи съм си направо сочна. Но аз се чувствам добре в кожата си. Не изпитвам неконтролируем глад. Не изпитвам желание да ям сладко, което ми е голяма слабост на мен.

# 171
възможно ли е? Нямам цикъл от 04.09.17 година. Сто лева за тестове за бременност. Отрицателни са. Какво да предприема. Споделете как беше при вас. хубава вечер и Simple Smile

# 172
  • волно калдъръмче
Веднъж ми прескочи за един месец, после нещата си дойдоха по местата. Ходих на лекар. От стрес било.

Скоро пак ме пропусна за месец. После се наложи да го отложа заради морето. Пих хапове. Сега ми е редовен.

# 173
възможно ли е? Нямам цикъл от 04.09.17 година. Сто лева за тестове за бременност. Отрицателни са. Какво да предприема. Споделете как беше при вас. хубава вечер и Simple Smile

Какво да е възможно?
На мен миналата година ми липсваше 6 месеца.
После беще ОК.
Тази година от април пак липсва.
Различно е при всеки.

# 174
JoyJoy възможна ли е ситуацията. Да дадеш повече от 100,00 лв. за тестове.
За първи път ми се случва. Отложих много неща поради този абсурд. Какво бихте ми препоръчали стъпка по стъпка.
Т.е. до сега не ми се е случвало игра на зарове. Винаги е било или/ или. Темата е чудесна. Прочетох и старите. Повече се пише за медикаменти, но никой не е споделил за шока и как да действаме, по-конкретно. Знам, че пиша объркано. Бременност ли е, първи симптомо ли
 Ще полудея, ако вече не съм де.

# 175
  • София
При 20 дневно закъснение и отрицателни тестове за бременност, бременност твърдо няма. Може да е бил ановулаорен цикъл, неспукан фоликул. Ние не можем да познаем, може да се види на ултразвук.

# 176
Вярно е че хормоните имат значение защото аз винаги съм била с по-пълни бедра но с тесен таз и никога не съм имала корем дори когато бях дебела а сега съм слаба и имам корем направо се промени структурата на тялото ми а цикъла ми започна да идва на доста къс период не зная това много ли е тревожно да ходя ли на лекар?

Гинеколожката ми каза че е нормално с възрастта периодичността на цикъла да се скъсява. Примерно при мен от 28 дена на 39 години  спадна на 24 дена към 44- та година. При майка ми преди климакса е бил на 22 дена цикъла.  Така че аз не бях в чуденка защото го очаквах. Не се притеснявай - нормално е...
Що се касае до промяна в фигурата и при мен се случва същото. Винаги съм имала плосък корем но сега някак конструкцията ми се променя. Случва се това за което пишат че става с възрастта - придобивам S образна форма която ми е трудно да коригирам дори с упражнения. Това S създава впечатление за корем. Следя за стойката си но ми се мори кръста да го държа в поза изправен и дори с упражнения мускулатурата ми вече не е като преди. Ех ех...

# 177
JoyJoy възможна ли е ситуацията. Да дадеш повече от 100,00 лв. за тестове.
За първи път ми се случва. Отложих много неща поради този абсурд. Какво бихте ми препоръчали стъпка по стъпка.
Т.е. до сега не ми се е случвало игра на зарове. Винаги е било или/ или. Темата е чудесна. Прочетох и старите. Повече се пише за медикаменти, но никой не е споделил за шока и как да действаме, по-конкретно. Знам, че пиша объркано. Бременност ли е, първи симптомо ли
 Ще полудея, ако вече не съм де.

След като си дала 100лв за тестове, значи е възможна ситуация, макар, че ми е странно. Аз бих пробвала 2-3 пъти с тест, и след това отивам на гинеколог, да види какво се случва. На нашите години, минимум един път годишно е добре да се ходи.

# 178
  • Козлодуй
_re_ge, благодаря от сърце за описанието и успокоението точно това се случва и с мен дори с усилени упражнения не мога да коригирам промяната на тялото Simple Smile

# 179
Sharky, много ти благодаря. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт