Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим, да обсъдим... - 3

• 124 796
  • 738
  •   1
Отговори
# 435
Зачетох се за тази Ашваганда и намерих статия, която може да е полезна и на друг: http://jenite.bg/%D0%9F%D1%80%D0%BE%D0%B4%D1%83%D0%BA%D1%82%D0%B … 577_i.585752.html Не бях чувала досега за нея.

# 436
  • Добрич
При мен имаше един сух период и ползвахме глайтгелен. Случи ми се няколко месеца около 7-10 дни преди цикъла.

# 437
И аз имам сухи периоди. Цикъла ми е редовен. Овлажняваме с кокосово масло.
То действа и противогъбично с 1 капка чаено дърво на 2-3 с.л. кокосово...

# 438
Сухота не се ли получава чак след окончателното спиране на цикъла?
Нямам такива проблеми и ми е странно, че питате в тази тема.

Не е задължително. То си е индивидуално. На мен още не ми е тръгнало да ми спира а имам този проблем от няколко години.

# 439
  • София
Зачетох се за тази Ашваганда и намерих статия, която може да е полезна и на друг:  Не бях чувала досега за нея.

Аз още прези месец писах, ама ме отсвири една потребителка с мотива, че на никого няма да позволи да се подиграва със сътоянието й.
На-важното качество на аншвагандата е, че е адаптоген.
На мен ми помага. 7 месеца пия вече и ни вълни, ни безсъние ме мъчи.

# 440
  • Перник
Не се приема обаче при проблем с щитовидната жлеза и прием на Л тироксин

# 441
  • Добрич
За първи път ми се случва кървене по средата на цикъла, предполагам овулаторно /започна в 14 -ти ден , при цикъл от 25 дни/. Питах сега ли да отида на преглед или като спре и гинекологът каза да отида утре.
Личната лекарка естествено няма направления, на втори април....

Да видим какво ще каже утре гинекологът и дали може изследвания да ги направя по-късно.

От това, което четох в Интернет, останах с впечатлението, че най-вероятно е заради ниския прогестерон. Това май е и най-добрият вариант.

# 442
За първи път ми се случва кървене по средата на цикъла, предполагам овулаторно /започна в 14 -ти ден , при цикъл от 25 дни/. Питах сега ли да отида на преглед или като спре и гинекологът каза да отида утре.
Личната лекарка естествено няма направления, на втори април....

Да видим какво ще каже утре гинекологът и дали може изследвания да ги направя по-късно.

От това, което четох в Интернет, останах с впечатлението, че най-вероятно е заради ниския прогестерон. Това май е и най-добрият вариант.

Най- вероятно е именно това, ще ти пуснат един хормон (не помня точно кой) и ако е в норма - после някакъв хормонална препарат за два три месеца.

# 443
  • Добрич
Да видим как ще ме убедят да вземам хормонални препарати. Сякаш предпочитам да си ми тече по още два дена, отколкото да приемам хормони. / Всъщност все още зная колко дни ще ми тече. Започна снощи./ От двете злини ще трябва да избера по-малката.

Този гинеколог следеше бременността ми и при него родих. Имам много добри впечатления. В момента не работи в Добрич, но реших пак при него да отида. Вярно, че раждане и проблеми с перименопаузата са различни неща, но да видим...

Сега пия масло от вечерна иглика и мултивитамини и като изключим течовете и мигрената преди цикъл и преди овулация, се чувствам добре.

# 444
Да видим как ще ме убедят да вземам хормонални препарати. Сякаш предпочитам да си ми тече по още два дена, отколкото да приемам хормони. / Всъщност все още зная колко дни ще ми тече. Започна снощи./ От двете злини ще трябва да избера по-малката.

Този гинеколог следеше бременността ми и при него родих. Имам много добри впечатления. В момента не работи в Добрич, но реших пак при него да отида. Вярно, че раждане и проблеми с перименопаузата са различни неща, но да видим...

Сега пия масло от вечерна иглика и мултивитамини и като изключим течовете и мигрената преди цикъл и преди овулация, се чувствам добре.
При мен маслото от вечерна иглика доведе до това да ми дойде на третата седмица с кръвоизлив.
Гинеколожката каза да го спра веднага...

# 445
  • Добрич
Замислих се.  newsm78

Пих го около два месеца, после направих почивка от 1 месец. Сега съм го почнала наново, горе-долу преди около 2 седмици, когато ми започна редовното кръвотечение. Два пъти на ден по 1300 мг.

Може и да има връзка, знам ли...

Все си мисля, че много от докторите са резервирани към добавките и разчитат предимно на хормоналните препарати и синтетичната медицина.

Нямам идея какво е отношението по този въпрос на гинеколога, при който ще ходя.

# 446
NevenaMila
За сухота от няколко години ползваме лубриканти.

Сухота не се ли получава чак след окончателното спиране на цикъла?
Нямам такива проблеми и ми е странно, че питате в тази тема.

При мен имаше един сух период и ползвахме глайтгелен. Случи ми се няколко месеца около 7-10 дни преди цикъла.

Момичета, при мен цикълът не е спрял окончателно, но сухотата е на лице. Не са периоди, а е перманентно. Адски много ме мъчи. И ние ползваме с моя мъж ползваме лубриканти, но съвсем друго си е естественото овлажняване.. а и някак си не се чувствам пълноценна, а като пресъхнала.  Cry Искаше ми се да има някакво постоянно решение на проблема.  Sad

И аз имам сухи периоди. Цикъла ми е редовен. Овлажняваме с кокосово масло.
То действа и противогъбично с 1 капка чаено дърво на 2-3 с.л. кокосово...

Изглежда това си е цяла рецепта, ако питаш мен. За био масла ли става въпрос или за обикновени от аптеката?  Rolling Eyes

# 447
Замислих се.  newsm78

Пих го около два месеца, после направих почивка от 1 месец. Сега съм го почнала наново, горе-долу преди около 2 седмици, когато ми започна редовното кръвотечение. Два пъти на ден по 1300 мг.

Може и да има връзка, знам ли...

Все си мисля, че много от докторите са резервирани към добавките и разчитат предимно на хормоналните препарати и синтетичната медицина.

Нямам идея какво е отношението по този въпрос на гинеколога, при който ще ходя.
И при мен се получи цикъл два пъти в месеца, като пих вечерната иглика, и я спрях.  Peace

# 448
  • Добрич
Благодаря, че споделихте момичета! И през ум нямаше да ми мине, че може да е от това, тъй като и преди съм пила маслото от Вечерна иглика. На същата фирма. Не съм сменяла добавката

# 449
  • София
RelaxedУ нас хъркат всички, включително и слабите. Единствено аз си признавам Relaxed
А ти си слаба, доколкото съм чела?
ММ започна да дудне по мой адрес, аз невъзмутимо казах: Ще ти подаря тапи, да видиш как ми е на мен за толкова години.
Не съм викала насила менопаузата, но каквото - такова, нито се ядосвам, нито се чувствам виновна.

Общи условия

Активация на акаунт