Любители на Котки - Тема 115

• 36 752
  • 742
  •   1
Отговори
# 480
  • София
кукумицинка Спокойно! Аз съм правила 5 операции на моята котка. Много зависи от видимото състояние, дали си правила кръвна картина, ама наистина пълна преди това, вида и дозировката на анестезията.

Пак ти казвам, спокойно! Hug Нямаш никакви причини да се безпокоиш, поне от това което прочетох!
 Hug
Пиши как е Пури! Heart Eyes

Chicci, ей честито!!! Heart Eyes Party
От къде намерихте такова котенце? Предполагам, сте платили. Колко?
Аз още не съм за котка, но искам да се ориентирам. Peace Hug

Последна редакция: нд, 30 юли 2017, 14:44 от MayyaI

# 481
Честит нов член на семейството.

Кукумицинка,как е Пури?

# 482
И аз влизам само заради Пури, надявам се, че вече всичко е наред.

# 483
  • Шумен
Искрено се надявам Пури да се чувства по-добре. Съвсем не е невъзможно да предозират упойката. Освен това от упойка до упойка има разлика и съответно различна реакция на организма - при по-смотаните ефектът си е по- гаден. Иначе откъм възстановяване от самата кастрация едва ли ще има проблем.

# 484
Здравейте, днес си изглежда съвсем добре Пури. Мяука за храна, яде с апетит, подвижен е, изакал се е снощи, само още присвива (мижи) очите доста често и не съм го чула да мърка още, което иначе прави доста често. Казаха вчера, че нямало нужда да го водим на контролен преглед, това нормално ли е?

# 485
Кукумицинка, много се радвам за Пури. Ще се оправи напълно.

Ghicci, прекрасна е малката. Как ще се казва?

# 486
  • Шумен
Да, и ние не сме ходили на контролен. Кастрацията при котараците минава за козметична намеса:) При женските е сериозно, защото си е коремна операция. Много се радвам, че всичко е наред с Пури! Сега трябва да внимавате да не напълнее много, защото това води до други проблеми. Всичко е индивидуално, може и да няма повишен апетит вследствие на кастрацията.

# 487
Здравейте!
Малката вече е при нас. Още се страхува и търси къде да се скрие. Прекрасна е! Като жива играчка! Малкият и аз сме във възторг! Кръстихме я Елизабет Тейлър Grinning
Дайте ми съвети за това как да я успокоим и по-бързо да свикне с нас. Сега се е отделила от майка си. Родена е на 23. 04.

http://prikachi.com/images/370/9157370H.jpg

Кукумицинка, бързо възстановяване на Пури!

Mayyal, взехме я от хора, които имат развъдник. Цените им са от 800лв.

# 488
  • София
оставете я да свикне с новото място без да я закачате много
не я и взимайте и гонете да я хванете
когато тя дойде при вас, тогава
така свикват по-лесно и без притеснения
имайте предвид, че котките се страхуват от малки деца и се пазят от тях
за да незапочне да се страхува от детето, го научете да е по-внимателно и без резки движения и викове поне в началото
после котетата свикват и хич не им пречат домашните си деца

# 489
Браво на Пури. Като говоря на моя мъж за котетата и чак сутринта става и ми вика :" как е котето от форума" Хехехе Simple Smile))

Последна редакция: пн, 31 юли 2017, 09:24 от Мадлеeн

# 490
  • Варна
Здравейте и от нас Simple Smile
Браво на Пури и добре дошла на Елизабет Simple Smile

Една отпускарска снимка за неделен данък от нас:

# 491
  • София
Chicci, благодаря за инфото. bouquet
Сладурче сладко е новата Елизабет Тейлър. Party
Да ви е жива, здрава и много любов помежду ви. Heart Eyes

кукумицинка браво на Пури. И аз не съм чувала да се водят котараци на контролен преглед. Ако няма нещо обезпокояващо, оставете го момчето да си почива. Явно малко се е стресирал. Ще замърка.
 Party Hug

Мадлеeн ехааа, Като се събуди и от мен мачкане, мач, мач. Hug
Мира и за вас също! Hug

# 492
Купихме котешка тоалетна и я поставихме в едно легенче. По принцип казаха, че е научена и само да и го покажем къде е. Засега не е пожелала да го ползва Grinning
Препоръчаха ми да храня два пъти дневно с по една шепичка гранули роял канин за малки котета.

# 493
  • София
Chicci, не давай РК!!! На 1-ва страница има много линкове, които ще са ти полезни. Ето един от тях:
  http://www.bg-mamma.com/index.php?topicrefid=18;topic=944933.msg … 89157#msg33889157
Определено РК не е Ок храна. Ветеринарите, които ми я продаваха също се възмущаваха от нея. Води и до пристрастяване, а е некачествена. Peace

# 494
Благодаря ви!  bouquet

Chicci, наистина е като пухкава играчка! В интернет май има доста информация за породата:

https://www.thehappycatsite.com/ragdoll-cats/

Това, което ми се видя по-специално, е фактът, че са едри котки и дажбата храна, която трябва да ѝ даваш, вероятно ще е леко завишена спрямо дадените указания на опаковката. Другото е ресането - има нужда от ресане 2 пъти седмично.

Наистина по-добре да не я храниш с Роял канин (и на нас ни го препоръчаха в началото Embarassed), на тази цена има по-хубави храни.

Мира, Мадлеен, сигурно тия рошави хубавици през лятото все гледат да легнат на хладничко  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт