Любители на Котки - Тема 115

• 36 753
  • 742
  •   1
Отговори
# 465
кукумицинка, обаждай се и направо го закарайте, стискам палци Пури да е добре.

# 466
  • София
Още не е издал и звук. Изпишка се в одеялото, излезе от клетката, повърна някаква пяна и легна на пода.

Абсолютно нормални реакции. Все пак щом се е размърдал за малко, за да излезе от клетката, значи започва събуждането. Поне още няколко пъти ще тръгва, пада и заспива. Спокойно! Просто можеха да ти ги спестят тези моменти.

# 467
  • Шумен
Или поне да я информират за тях...Защото няма как да се сетиш да питаш за разни неща, когато си шашнат и без това...

# 468
Не съм се обадила, приятелят ми каза, че няма смисъл - тя каза, че до вечерта щял да се надигне. Днес работното им време е до 16:00 часа, може би затова ни го дадоха такъв несъбуден към 15:30, утре почиват. Едва ли ще дойде извънредно до клиниката някой, ако котката не е на умирачка, пък сигурно ще кажат, че е нормално да е така. Засега се премести още веднъж от пода в кухнята, на разстояние около 5 метра на терасата и пак спи или е в безсъзнание. Покрих го пак с одеялото, че вече е по-хладно, а лежи на плочките.

# 469
Дано му мине по-бързо!
Определено бих ти дала съвет да се замислиш за нов ветеринар...
На мен 4-5 дни след кастрацията ми се стори,че мястото на операцията е червено и веднага го снимах и пратих на доктора. До час ми беше отговорил и се успокоих,като на другия ден я заведох,защото той така ми каза,а и да съм на 100% уверена,че всичко е Ок.
Поискай номера на доктора си,за да имаш връзка с него,а не да се съобразяваш с работно време до 16...
Аз съм писала на моя както в 8 сутринта,така и в 20 вечерта.
Все пак животинчето е най-важно:)

# 470
Дано му мине по-бързо!
Определено бих ти дала съвет да се замислиш за нов ветеринар...
На мен 4-5 дни след кастрацията ми се стори,че мястото на операцията е червено и веднага го снимах и пратих на доктора. До час ми беше отговорил и се успокоих,като на другия ден я заведох,защото той така ми каза,а и да съм на 100% уверена,че всичко е Ок.
Поискай номера на доктора си,за да имаш връзка с него,а не да се съобразяваш с работно време до 16...
Аз съм писала на моя както в 8 сутринта,така и в 20 вечерта.
Все пак животинчето е най-важно:)

Ние също сме се обаждали в извънработно време, когато се съмняваха, че има дясностранна кардиомегалия - служебният телефон, ако не бъде вдигнат след няколко позвънявания, пренасочва към личния телефон на главната лекарка. И сега каза да се обадим, ако има нещо. Реално не е казала нищо, което не е станало - Пури наистина до вечерта (разтегливо понятие от няколкочасов период е все пак това) дойде в съзнание, опита се да ходи със залитане, даже му сипах съвсем малко пауч, от който изблиза само соса преди малко. Сега се е сгушил до крака ми. Реално досега сме били доволни от клиниката, особено от една от другите лекарки, която му се падна първия път, когато го занесохме и всеки път много му се радва, помни го, Пури ѝ се радва много, но сме ходили за неоперативни процедури все. Ще видя от самата операция как ще се възстанови, за колко време, а не от упойката, и тогава ще преценя за кастрацията на женската котка дали да я правя там. Също така лекарката каза, че изпращат за осиновяване в Германия котета и предложи да помогнат за малките. Освен това за другата клиника в района ни отзивите са доста лоши или някак нагласени, та не искам да пробвам там.

Благодаря ви, много се разписах, засега ми изглежда добре Пури. Ще гледам да не пиша за всяка дреболия.

# 471
Радвам се,че имате подобрение.
Глупости,пиши...аз постоянно рефрешвам ,за да видя дали има развитие малкия котан.
 bouquet

Последна редакция: нд, 30 юли 2017, 08:35 от Мадлеeн

# 472
Кукумицинка, коя е тази клиника която пращали в Германия котки за осиновяване?

# 473
Кукумицинка, мисля и аз, че е леко предозиран или просто не понася упойки добре. Стискам палци бързо да си е старото коте, но като слушам как вече се раздвижва, вярвам, че ще е добре.

На моите котанки им предстои след 3 месеца това, а вече няма да сме в София и дано всичко мине добре.

А бебетата в офиса шефа ми ги храни(или аз, ако той е зает) на 6 часа точно.

Надява се да прочетем съвсем скоро, че Пури е добре!! 🤗

# 474
  • София - Рим и обратно
Аз не мисля, че е предозиран (едва ли са чак толкова некадърни, че една доза да не уцелят), а просто всеки организъм различно си реагира. Наистина е малко стресиращо самото излизане от упойка, а и щом е ставал и ходил, значи идва в съзнание. Всичко ще е наред.

# 475
Не знам и аз, Пури по принцип и след ваксини няколко часа спи страшно дълбоко и не е много в час, може и наистина да не понася упойки.

Аделинда, не самата клиника, а една от лекарките/стажантките там имала контакти с немско дружество за животни, та тя уреждала осиновявания в Германия. Много ме наплашиха, че тук в България имало хора, които ги искат за храна на змии, пък не съм сигурна дали ще разбера, ако някой такъв ми поиска коте.

# 476
За Пловдив ли говорим? Кое е това дружество? За Германия само с организации там пращайте не на частни лица. И там изроди бол или ги продавали на лаборатории. Не знам колко е вярно, но си имай на ум. Питам, ако ми трябва за животно за чужбина към кой да се обърна.

# 477
Здравейте!
Ние решихме да се сдобием с котенце порода регдол. Спряхме се на малко женско сладурче, което сме виждали на снимка. Малката е на 3 месеца и очакваме утре да ни я донесат. Качвам снимки.

http://prikachi.com/images/108/9157108M.jpg

http://prikachi.com/images/110/9157110k.jpg

http://prikachi.com/images/111/9157111h.jpg 

# 478
За Пловдив ли говорим? Кое е това дружество? За Германия само с организации там пращайте не на частни лица. И там изроди бол или ги продавали на лаборатории. Не знам колко е вярно, но си имай на ум. Питам, ако ми трябва за животно за чужбина към кой да се обърна.

Дружеството, доколкото разбрах, е Tierschutz Nrw. За София говоря.

Chicci, прекрасна е малката!

# 479
Благодаря! Някой има ли опит с тази порода? Ние дори не знаехме за съществуването и до скоро.

Общи условия

Активация на акаунт