Любители на Котки - Тема 115

• 36 754
  • 742
  •   1
Отговори
# 450
  • София
не е ненормално поне
някой повръщат
ще му мине
моите и двете после нещяха да ядат, нито да пият
чак на слеващия ден следобяда огладняха
а на втория ден вече рипаха по шкафовете

# 451
  • София
Бързо възстановяване на Пури!  Hug

Нормално е да повърне. Затова ги искат с празни стомахчета. Но май са му сложили повечко упойка. Трябваше вече да ходи залитайки и падайки. Очаквай процеса на събуждане да е малко по-дълъг. Ако спи все още, го завий, нищо, че е горещо. Много им спада телесната температура. Не го качвай на високо, за да не падне като тръгне нанякъде.  Най-добре му постели нещо, което лесно се пере на земята.

И не му давай веднага храна и вода, защото опасността да повърне и да се задави е все още голяма. Трябва да се държи напълно адекватно, за да му дадеш.

# 452
и наю-вече не го изпускай от очи

# 453
Не му давам нищо, той още изглежда в безсъзнание, но с отворени очи. Казаха да го държим в клетката, с бутилка топла вода и завит с одеялце. Да се обаждам ли да кажа, че още не мърда? Всъщност съм махнала горната част на клетката и решетката, все едно е в коритце, на земята е.

# 454
по-добре се обади, нищо няма да им стане

# 455
Бързо възстановяване на Пури пожелавам!
Защо не ви го върнаха на крака,а ви мъчат така  Sad
Аз миналата седмица като взех Рая беше съвсем адекватна,само 1-2 пъти не я слушаше дупето и сядаше. Доктора каза,че веднага са я събудили (предполагам със системи,както хората) и нямахме този проблем.
Една седмица по-късно вече си е старото коте - бяга и скача като луда.
Дано бързо му минат неразположенията на Пури.

# 456
Не знам, 2 пъти още повръща водичка, поне го видях да мига, въпреки че е отпуснат като дроб. Като отидохме да го вземем в уречения час, предложи да сме му сложили чип, за да използваме, докато бил в безсъзнание, може би затова не са го събудили. Колко време след операцията я взехте Рая?

# 457
  • София
Мога аз да ти кажа. Взехме Кирчо само 1 час след двучасова анестезия за пломбирането на зъбчето. Дадоха ни го събуден. Преди това при кастрацията, която беше около 15 часа, го взехме събуден в 18 часа. Но явно вашият ветеринар ги оставя сами да се събудят. Навремето Мацо и Мъро също ни ги върнаха спящи и с отворени очи. Запомнила съм, че очите бяха намазани с някакъв мехлем, за да не пресъхват. Много отдавна беше, но май около 3 часа по-късно се събудиха.

# 458
  • София
Сиси ми я върнаха будна, но залитаща
Джуджи още не я беше пуснала упойката а и я беше избило на агресия и предложиха да остане при тях през ноща и да си я взема на другия ден, като и мине
да бе, как няма да си оставя бебето при непознати
само се спазарихме да си я взема в клетка, щото им я занесох подмишка, та взех от приятелка, и си я прибрах да ръмжи и фучи вкъщи си

но
и при хората е различно
майка поняся упойки добре, а сина ми повръща почти 24 часа след пълна упойка

# 459
Благодаря ви! Ние около 3:30- 4 без нещо го взехме. Значи, ако до 7 не се е раздвижил, ще звъня.

# 460
Кукумицинка,казват,че при женските кастрацията е по-трудна даже,а аз я оставих в 10;30 и в 13:00 часа си в взех будна. Нямаше търпение да излезе от клетката и започна да души насам-натам. Все едно за първи път си идваше вкъщи. Изобщо не е спала и за минута,само се разхождаше.
Виж другия ден обаче го проспа почти целия..
Според мен се обади на ветеринаря...явно са го предозирали с тази упойка и не му действа добре.

# 461
  • София - Рим и обратно
Да не се уплашиш като почне да се събужда, ако започне да мяука силно и пронизително, все едно го дерат. Мен ме предупредиха, че тяка излизат от упойка и нищо не ги боли, просто някакви реакции ставали в мозъчната кора, от която крещят колкото ги глас държи. Ако не ме бяха предупредили, щях да изперкам от страх. После ставаше, ходеше, залиташе, мяукайки на умряло, просваше се, напишка се.... Ей такива работи, които някои ветеринари спестяват на стопаните, като ги оставят в клиниките да се събудят. Нашата обаче твърдеше, че ще му е по-добре да се събуди вкъщи.

# 462
Още не е издал и звук. Изпишка се в одеялото, излезе от клетката, повърна някаква пяна и легна на пода.

# 463
  • Шумен
И на мен ми прилича на предозирана упойка. Нашият котарак го оставихме към 9 сутринта е си го прибрахме към 17.30. Самите лекари не предложиха да остане при тях дотогава. Беше си напълно събуден, но с разширени все още зеници. Вкъщи залиташе, но малко, не е повръщал, не се е напишквал, даже направи опит да се покатери на стола и следователно се изгърмя долу. По-късно вечерта сам пожела да хапне гранули. На следващия ден до вечерта абсолютно се беше освестил. Според мен се свържете с ветеринаря. Стискам палци всичко да е наред!

# 464
Кукумицинка,обаждай им се на тези идиоти! Не знам дали са го претеглили преди да го боцнат,но определено са го предозирали... страшни хора,Ей!
Рая още вечерта яде и гранули и пауч,не сме имали проблеми.
Стискам палци по-скоро да му мине лошото! Ще му мине,ама защо трябваше да го мъчат миличкия:((

Общи условия

Активация на акаунт