Многодетни мами - тема 68

• 100 546
  • 750
  •   1
Отговори
# 630
И знаете ли кое е най-големия парадокс-имаме проблеми с ММ,може би защото се оженихме мн набързо,без да се познаваме добре.И въпреки това,аз искам и искам деца от него,при условие,че той може да ме остави всеки момент.Незнам,мн е сложно.Такава бременност изкарах-той ме изтормози психически,съвсем сериозно си мислех,че детето ще се роди с някакви увреждания.Обича ме,но според мен не може да осъзнае каква отговорност носи като баща на три деца.

# 631
  • София
Рени, това ми звучи плашещо!

# 632
Рени, това ми звучи плашещо!
и моят е от нервните татковци, все и да командва обича, да помага не обича. Но аз си знам, че е такъв. Спокойна  и не го вземам навътре. Но при Ситуацията на Рени, мога само да й се възхитя на куража, явно си много грижовна и любвеобилна майка😺

# 633
Аз ще стана на 37, а моят мъж на 44. На нас вече ни е доста късно.

Ренка, ние също се оженихме на бързо. След 2 м. връзка заживяхме заедно и след още 4 м. се оженихме, но вече почти 13 год. живеем в пълна хармония. Не мисля, че е от "набързото", явно несходство в характера.

# 634
  • offshore & overseas
Аз пък съм на 42, ще стана на 43 през септември. Лъвю е на 41-42. Не смятам, че ни е късно (за каквото и да било). Животът тепърва започва, ще си харчим натрупания опит (защото друг капитал нямаме).

Ние пък не сме се оженили набързо, но въпреки това имаме сериозни търкания и драми. Аз продължавам да се надявам и да работя, доколкото ми е възможно, по разрешаването им.

Макар че пък, ситуацията на Рени си е направо страшна, докато при нас е просто неразбирателство по ключови въпроси и липса на помощ и подкрепа. Но лъв ми никога няма да ни напусне.

Както и да е, дано всичко да бъде наред при вас, мила Рени!

# 635
Аз не помня колко време ми след ражданията са ми текли лохиите. Кърмих 2г Н1, тогава цикълът ми дойде след около 8-9 месеца. Кърмих Н2 около 8-9 месеца, цикълът ми тогава изобщо не дойде, направо забременях с Н3. Нея пък я кърмих 6м, и макар и да ми е най-скорошно, не съм много сигурна кога точно ми дойде цикълът тогава. Сигурна съм само, че изчаках да приключим с кърменето преди да си сложа спирала. Между първото и второто бях сложила една, която се беше разместила, тогава гинеколожката ми каза, че причината е била, че още съм кърмела. По време на кърмене матката била с различна форма, по-свита може би, та не било препоръчително да се слага тогава спирала. Сложи ми я друг лекар, без да предупреди за тази подробност. Та така...
И мен от края на декември не ме е огрявал цикълът. Тестът, който си правих обаче беше отрицателен, та сега просто чакам. При мен не е нещо необичайно да е нередовен или на по-големи интервали. Аз също искам почивка от бебета. Ще ми се вече да почвам да работя, а не да стоя само в къщи. На 32г съм, а ММ - на 37г.

# 636
Да,плашещо си е.В средата на тази бременност искаше да се развеждаме.Колко рев съм изревала.Откакто сме се събрали постоянно иска да си тръгва.Обичал ме, ама не можел така да се тормози,като не вървяло по-добре да сме се разделели.Три години се боря вече за брака ни,не искам друг мъж,но ако знаете колко съм преживяла ще се учудите как съм издържала с него толкова дълго време.Добър е,но имам чувството,че не е съвсем наред на моменти,сякаш нещо му прещраква.Както и да е,тази тема не е за взаимоотношенията с мъжете ни.Аз едно дете гледах сама седем години,та и сега ще се справя ,ако се наложи,а то сигурно ще се наложи.

# 637
  • София
Рени, проблемите, за които споменаваш, не ми звучат като ситуация, в която бих искала да имам още деца. Дано мъжът ти осъзнае отговорностите си към семейството.

Аз съм на 47 и вече (почти) не ми се появяват мисли за повече деца. Дали сме си почивка от бебета, докато се появят внуците. Smirk Малката все още се побира в скута ми да я гушкам, още 1-2 години, ще я подхване пубертетът и ще се променят нещата. С големи деца също е хубаво, да ви кажа. Започват да отпадат досадните битовизми от родителството и на тяхно място идват различни, по-зрели отношения.

# 638
аз съм на 39, ММ на 40. Когато Н3 беше съвсем малък, като че ли не усещахме толкова тежестта на родитеслтвото, и ни минаваха някои мисли за Н4. Но сега - категорично не искаме. Здравето май не ни е съвсем на ред, а и както споменах, време е да поемем и малко професионални ангажименти. Не, че до сега сме стояли и траяли, но - грижите по децата ми изземват всяка свободна минутка. Много ми помагат, но и ме ограничават. Радвам им се и ги обичам, но 3 ми стигат  Wink
Както си писала по-горе, и аз се надявам, че с порастването, бебешките проблеми ще отминат, и дано малко си отпочинем. И да имаме възможност заедно да ходим в чужбина, например. Защото ние с ММ обичаме да пътуваме, но с толкова много малки деца, просто няма как.

# 639
Писах,писах и изчезна.Сега накратко.Бременна съм с четвърто,което по-скоро мъжа ми искаше,аз се колебаех.Сега карам кошмарна бременност,може би е от годините,почти на 40 съм.Но вече толкова свикнах с мисълта за ново бебе,че нямам търпение да се ражда.А колко ще имам сили да го гледам,не знам.Все някакси ще се справим, здраве да е.Но аз между всяка бременност имам по 4,5 г разлика,т.е. не мога от едно бебе бързо да се навивам на следващо.Както  тук пишете,след 2 месеца,пак сте готови.На мен ми трябват години да забравя някои трудностите по отглеждането.

# 640
  • София
Аз също не съм от бързо навиващите се Simple Smile Мислите за бебе започват да ми се въртят, когато предното започне да излиза от бебешката възраст и "изкласява" към по-горните групи в детската градина. Преди това съм прекалено погълната от грижите. Като се роди синът ми ( най-големият), първите шест месеца бях толкова шашната и депресирана, че изобщо не можех и да си представя да повторя. Все пак сестра му се появи по план след четири години. След още шест - най-малката. Добра им е разликата. Blush

Кога ти е терминът, Лора? Аз последно родих на 38 и имах чувството, все едно съм се подмладила с десет години. Желая и на теб да имаш такъв прилив на енергия след раждането. Heart

# 641
  • Sofia
Писах,писах и изчезна.Сега накратко.Бременна съм с четвърто,което по-скоро мъжа ми искаше,аз се колебаех.Сега карам кошмарна бременност,може би е от годините,почти на 40 съм.Но вече толкова свикнах с мисълта за ново бебе,че нямам търпение да се ражда.А колко ще имам сили да го гледам,не знам.Все някакси ще се справим, здраве да е.Но аз между всяка бременност имам по 4,5 г разлика,т.е. не мога от едно бебе бързо да се навивам на следващо.Както  тук пишете,след 2 месеца,пак сте готови.На мен ми трябват години да забравя някои трудностите по отглеждането.

Лора, а как го възприемат големите деца? Simple Smile

# 642
Най-голямата,която е почти на 13,е много против.Смята,че няма да и обръщаме внимание и че ще трябва да гледа бебето.Егоистична работа.Вярно, понякога облича и мие сестра си,когато сутрин се бърза,но не смятам,че  съм я натоварила много с нея.То и това най-малкото е много палаво и все край нея се върти,пипа и в бюрото и тя се дразни.Та,тя е категорично против.Средната,която е на 8 ,е щастлива.Най-малкото,почти на 4,не осъзнава много какво означава още едно дете вкъщи.За роднините,на които сме казали,ни смятат за луди,но и с третото беше така че,не ме учудва реакцията им.Още не ми личи много,така че другите още не знаят,но горе-долу по същия начин ще реагират.Никой от тях ,обаче,не е с повече от две деца.Една позната,която има 4 момчета,т.е.вече минала по този път ,обаче,ме поздрави.Смята,че въпреки трудностите,човек като реши може да се оправи и с повече деца.И че не съжалява за избора си.При нея нещата не бяха планувани с нито едно от децата.Отстрани погледнато изглеждат щастливи.Всеки сам си гради живота.Може и с едно дете да си и пак да се чувстваш подтиснат и неудовлетворен.
Край мен има доста примери за това.
Питахте кога ми термина-на 1.08.,2 месеца преди да стана на 40г.Ако ще се подмладявам след раждането няма да е лошо,но предишните пъти не забелязах такъв ефект.Но знае ли човек, Grinning

Последна редакция: вт, 20 фев 2018, 08:31 от лора др

# 643
Лора др, страшно ти се накефих Simple Smile Звучиш спокойна в очакване на номер 4 и това е страхотно. Желая ти лека бременност. Ние за сега не се престрашаваме на подобна стъпка. Признавам, понякога ми се иска да го направим точно напук на всички около нас, напук на стереотипните им разбирания, че 1 или 2 деца са достатъчни. Дето се вика, да ги скандализираме с 4. Но за сега се въздържаме, че на преден план излизат други проблеми и ангажименти с децата, че и с родителите...

# 644
Здрaвейте и от мен Simple Smile доколкото видях мaй сaмо тaзи темa е aктивнa в др.не е писaно отдaвнa тa реших дa се присъединя и aз и дa Ви досaждaм с рaзни въпроси от време нa време Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт