Многодетни мами - тема 68

• 100 552
  • 750
  •   1
Отговори
# 615
Ами кърмих само един месец.
Не ми се вярва да съм забременяла,въпреки че се шегуваме с мъжа ми по темата.Но ако по някаква невероятна случайност е станало -ще умра от срам.Казала съм на моят мъж,че ще излъжа близките си,че сме се пазили.Защото всички ще кажат че сме безотговорни задето не сме се взели мерки.

# 616
  • по пътя
Здравейте мамита, при нас също се ляга рано, така са свикнали, но пък и се става рано и през нощта по няколко пъти. Въпреки че бях от кърмещи на поискване, т.е. почти постоянно, то цикълът ми дойде много рано, още на втория месе ци кърмата рязко намаля. При мен не се получава ше да имам дълго време кърма, въпреки всички добавки, постоянното кърмене и т.н. Така че и при постоянно кърмене пак може да дойде цикъл.

# 617
  • offshore & overseas
Lunno momi4e, точно така е.
Аз обаче съм абсолютно сигурна как реагира моят организъм, защото досега всичко е било като по часовник.
И четвърто бебе да родя, пак така ще е, което е хем радостно, хем не чак толкоз, но се трае.
Какво са 2 години във вселенски мащаб в крайна сметка, при всички случаи - изтърпяват се.
renidimova, аз не бих се грижила чак толкова за мнението на околните. Половият ни живот не е работа на никого извън интимната двойка, нали? Да мислят, да говорят и да хейтват колкото си щат.

# 618
  • Sofia
Аз съм кърмила Н2 и Н3 по година и три месеца и ми е идвал цикъла на 7 месец от раждането.
При нас се отвори лееко темата за четвърто. Ама много леко. ММ сподели, че се притеснява от промените, които ще настъпят като порастнат децата, че ще направим още едно и то ще ни довърши ( смее се)..Обаче тъй като той непрекъснато повтаряше, че повече бебе не иска и аз някак приех това решение и даже чувствах облекчение, че няма да го взимам аз. А сега ако той се разклати - не знам. Не съм сигурна, че физически го мога пак и все си повтарям, че има време и трябва малко да опитаме да живеем и без бебе Simple Smile

# 619
Ох,понякога си мисля,че съм луда,защото мн ми се иска още едно момиченце.Но каква е гаранцията,че ще излезе момиче,а момчета повече не искам по принцип.Все се шегувам с мъжото,че ако направим четвърто,то все едно ще сме с три,защото баткото е почти на 11г.и още малко и хич няма да иска да идва с нас където и да е,ще си има собствен живот.Сега докато бях бременна с ММ се разбрахме ,че това ще е за последно,защото и ние имаме право на личен живот.2015 се оженихме и оттогава всяка година бебе...не можахме да се порадваме един на друг,но и нямаме време за губене-аз тази год ще стана на 38 и се бяхме разбрали каквото направим до 40 год-за деца става въпрос.

# 620
  • Sofia
И аз бих се радвала на още едно момиченце, да изравним силите Simple Smile но вече си имам и за четвърто не бих имала претенции за пола Simple Smile няма да е скоро, ама винаги може да си помечтае човек ...

# 621
  • София
За кърменето и цикъла - и 3-те пъти ми дойде след 9 месеца Simple Smile, без да съм спирала кърменето.

Да ви помрънкам малко, малкият го оставихме няколко дни в къщи, че кашляше, брей, не му спира енергията. Ей сега всички спят, бях го сложила преди повече от час, той стана и дойде при мен. А днес не е спал на обед, излизали сме навън. Седнах вечерта уж на спокойствие да пратя някое и друго cv. Иначе е оправен, докато бях до тоалетната решил да си сипва супа (почти на 3г е), придърпва стол и се оправя. Сутринта станал, ходил на гърне и си играе (разхвърлял на батковците неща в детската). Докато оправя играчките, той преподрежда по негов си начин книгите ми. Много разбрано дете е, но на моменти по цял ден това разхвърляне, цапане, следобед все някой с някой се дразни.

# 622
Много сте готини! Как имате сили и за номер 4? Аз не искам, дали защото предъртях, или защото просто ми се иска да имам възможност за лично време?
А и може би, защото нашият татко не е от най- помагащите. Но много се радвам като мерна ИЗ темата за 6 и повече членно семейство
Simple Smile

# 623
Драмата при мен приключи.По законите на Мърфи,казах тази вечер на ММ,че не ми идва и то взе,че ми дойде.Луда ли съм,че имам дете на две години.,бебе на два месеца (баткото не го споменавам дори),а искам още едно.Признаеам си,чувствам се разочарована,щеше да е купон,ако бях бременна,та макар и за моя сметка.

# 624
И на мен с всяка бременност лохиите ми бяха по-обилни и продължаваха по-дълго. Цикълът също. Ужасно е. Иначе и трите пъти ми дойде на 2-рия месец, а съм ги кърмила.
Третото дете също се оказа най-жилаво и най-бързо развиващо се. Слабост е на всички ни, включително на каките, които сутрин тичат при нея още с отварянето на очите, целуват я, гушкат я, мачкат я. Не мисля за 4-то изобщо. Приключихме и се чувстваме напълно завършени. Сега се отдавам на работата и развитието на децата.
Чувствам се благословена сред вас! Simple Smile

# 625
Моята малка(не съвсем малка вече) кифличка преди три години започна с темата "искам бебе!", ама аз "Нееее, имаш си леля, имаш си кака, исканията да се отправят към тях!". Тогава каката (7 год. по-малка от мен) беше с едно дете почти на 3, лелята (сестра ми) още без Simple Smile Каката не може да се престраши за второ, лелята навакса набързо с две - момиченце на 2 и бебчо на 4м. Two Hearts Във всяка ваканция, ако може и всеки уикенд ще се ходи при баба, че леля с бебоците е на 5мин от тях Wink И гушкат, и разхождат, и играят с бебета... При сестра ми и аз си осигурявам гушкане на бебче и миризма на сладичко бебешко Relaxed И на мен ми стига толкова, а и мъжа ми на 50+ няма да го правят татко отново, време е да стане отново дядо Wink

# 626
  • София
Аз много, много исках 4-то. Вече го приемам като несбъдната мечта. Sad Не само, защото мъжа ми не иска, а и аз вече. Според мен трябваше да си го родим набързо след малкия. Батковците са с 2г разлика, щеше да е добре и малкия да си има малък приятел в игрите. Не че му е скучно с батковците, де. Но вече аз искам да работя (много време се задържах в къщи и тепърва търся нова работа), а и искам да съм активна, да изляза, да работя, да нося доходи. Времето с децата ми беше прекрасно, просто вече искам да се развивам отново и професионално. Сигурно цял живот ще си мечтая за малка принцеса, но пък то и с този мъжки ген на мъжа ми ще е цяло чудо за момиче. Simple Smile Естесвено, ако се случи, ще се радвам и ще си го гледаме, но някак мисля, че изпуснахме влака... Пък и да си на 37 не е като на 25. Не се имам за стара, но ако се случи малкия да ни събуди нощем ми е толкова трудно и тегаво, преди сякаш не ми тежеше толкова.

# 627
  • София
Аз си изпълних мечтата - 3 ми стигат, пък и вече не сме първа младост. Но и аз понякога си мисля, какво би било да имам още едно. Обаче от друга страна малко ми омръзна все да сме вързани с дете. Понеже нямаме баби помощници, та вече 17 години не сме имали време за нищо сами. Та засега егоизма ми надделява. Доволна съм, че баткото вече порасна достатъчно и не иска да е навсякъде с нас.

# 628
  • Sofia
И аз си мисля, че ако малката порастне още малко и ще ми се размине тази мисъл. Тя сега е на 2,5 години и се усеща вече, че сме по-спокойни ( може да я вземем с нас на заведение, като отидем на вилата не е нужно да я наглеждаш дали ще падне, ще се опари на печката..), яде сама, без памперс е и не крещи и плаче от всичко. Последните 2 месеца има една хармония вкъщи Simple Smile аз съм на 30 и време имам ( ММ е на 34), обаче мисля, че ако изчакаме 5 години например, ще свикнем съвсем и трудно ще се навием ( не че сега сме готови)...просто онази вечер усетих, че тази страница от нашия живот не е затворена ❤👪

# 629
  • София
Ех, вие сте много млади. На 30 и вече с три деца, браво! Имате време за още. Аз тази година ще направя 38, мъжът ми 39. Не, че технически не е възможно, напротив, ако не се пазим... Но все пак разликата в годините би била факт.

Общи условия

Активация на акаунт