Многодетни мами - тема 68

• 100 566
  • 750
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Привет, Емел. Тъкмо се чудех къде се отнесе, а вие работа сте имали.
Като се прибера септември ще искам да си взема от вашия мед, но ще пиша ЛС като му дойде времето. Simple Smile
Sweet, историята ти наистина е като за филм.

При моето трето раждане повечето хора ме успокояваха, че всичко ще мине лесно, бързо, гладко. Тц, не беше така. Ама минало е.
Второто раждане беше най-лесно (доколкото едно раждане може да е лесно) и бързо.

# 106
Благодаря ви за топлия прием!
Не знам какво да разкажа Simple Smile Баткото се казва Виктор и е дете със СОП.  Ще бъде в първи клас през септември,  така че ще стане весело при нас.
Близнаците се казват Дарина и Емил и са прекрасни,  но изискват много внимание и двойна грижа Simple Smile Вие знаете най - добре за какво говоря. Постоянно искат да са на ръце,  защото още не могат да сядат,  а   много им се иска.
Сами си ги гледаме с таткото и честно казано е доста трудно. Големия уж е голям,  но той още се учи да говори,  не разбира всичко,  иска си специално внимание и обучение.
В тази връзка започвам да си мисля,  че трябва да потърся човек,  който да ни помага от септември,  поне на 4 часа. Вие ползвате ли услугите на детегледачка?  Решила съм да отделя около 400-500 лв. Не знам много ли е или малко.....

# 107
Дани, и моят батко е Виктор Simple Smile Ние не ползваме детегледачка, понеже си имаме баби, на които да разчитам,когато ми се наложи. Щом ще сте с ученик и сте сами хич няма да ви е излишно да си намерите човек. За мен най-трудно е ученик+бебета.. Но пък всеки е минал през това и е оцелял криво ляво Simple Smile

# 108
  • София
Emel, пожелавам успешно да продадете меда! Сигурно е голяма тръпка ваденето ( и трудоемко, разбира се).

Danito_d, на батко Виктор ще му осигурят ли допълнителна помощ в училище? С цените за детегледачки не съм много наясно, но 5лв. на час ми се вижда добре като заплащане.

Радвам се, че ви хареса моята история. Heart
Скрит текст:
Мъжът ми толкова се гордее с нея, че първите години я разказваше под път и над път на какви ли не познати.Sweat Smile Сега се спира, като му метна заплашителен поглед, защото се съмнявам, че на всеки му се слуша за родилки, които се влачат към вратата с пъпна връв между краката, за да се провикнат в коридора "Ехо, някой да дойде, бебето се роди!". Joy

# 109
Sweetkids_mama, 
в училището има ресурсен учител,  логопед и психолог.

# 110
  • София
Danito_d, аз разчитам на една позната, особено докато пишех дипломната си работа, тя гледаше малкия. Много съм доволна от нея! Разбрали сме се наесен като тръгна на работа и той на градина да разчитам пак на нея. Ако искаш да се чуем на лични, по принцип мога да я питам колко е заета сега.

# 111
  • София
sweetkids_mama аз я помня много добре историята за третото ти раждане. Не само мъжът ти я е разказвал и аз дори съм я споделяла.
Как искам и аз едно такова раждане..

Добре дошли на новите попълнения.
Danito_d близнаците на колко са? Определено от опит споделям, че в даден момент става по-лесно с близнаци. Няма нищо общо от първите годинки. В мометна моите скоро правят 11 г, могат и сами да остават вкъщи, винаги си имат компания и се подкрепят. При мен първо са близначките, а малката се роди малко преди да направят три. Признавам си, че ми беше по-лесно с близначки на 3 г и новородено, отколкото само с две новородени  Simple Smile

# 112
Аня,  да,  пиши ми на лс, моля,  ако е свободна и има интерес. Ние сме в Дружба. Дали ще й е удобно като локация?
Аила,  на 5 месеца са.

# 113
  • София
Можеш ли ти да ми пишеш, че не успявам през новата мобилна версия?

# 114
Emel, пожелавам успешно да продадете меда! Сигурно е голяма тръпка ваденето ( и трудоемко, разбира се).

Може да се каже, че е тръпка, да. Но си е и трудничко, поне за мен, дето нямам тренинг.
Скрит текст:
Радваш се на пълните рамки, ядосваш се на празните. Ръцете ти изтръпват от стискане на рамки, за да не ги изтървеш. Пръстите ти се схващат от болка след целодневни усилия да разпечатваш без да се нараниш с острия нож. Има и солидна доза вдигане на тежко, макар че мм се старае той да поеме повечето вдигане, че с мускули изобщо не мога да се похваля. Хич не е лесно, де, а всички пчелари обикновено казват, че ваденето на мед е най-лесната и сладка работа в пчеларството... Rolling Eyes Много по-трудна е всичката останала работа, която пчеларят трябва да свърши, за да подготви пчелите за всяка паша. Каня се да помагам на мм като поотраснат децата, но не знам дали ще издържа на усиления физически труд newsm78. Изобщо не мога да си се представя да бъркам в кошерите като него, та ще видим до къде ще ми е помощта. Поне на ужилванията реагирам добре - подуе се малко мястото на втори-трети ден и толкова.

# 115
  • Варна
Здравейте, момичета!
Идвам да споделя тук. Нашата кръстница и много добра приятелка е бременна. Непланувано и неочаквано, но пък хубаво все пак. Те имат 2 момичета, всъщност са 3, защото таткото от първи брак има голяма дъщеря, която скоро стана на 25, а "общите" им момичета са на 10 и на 6. Никога не са смятали да имат повече деца, но пък какво по-хубаво от едно бебе вкъщи  Heart Eyes Аз се радвам страшно много за тях, тя е ужасно притеснена, най-вече за това как ще протече бременността, все пак не сме първа младост вече ( ще роди на 39г.)
Дани, ние имаме жена, която да гледа най-малкия. Аз плащам 3 лв на час, когато е с него, и малко повече, когато и големите са вкъщи. Може и някъде да плащат по 5 лв на час, но това е твърде много според мен. Въпрос на индивидуална договорка. Когато тръгне на училище, става трудно най-малко заради организацията - да водиш, да прибираш, да излизаш, когато бебетата спят. Нашият номер 3 се роди, когато големият беше в първи клас, а малкият последна година в ДГ, след това тръгна предучилищна в училище. Тогава това май беше най-трудното - да излизаш и водиш или прибираш, не успявах да го нахраня, да облека всички, че да тръгнем. А с 2 бебета изобщо не мога да си го представя как е.

# 116
Привет и от мен!
Да се представя: Името ми е ясно Simple Smile Имам 3-ри деца / момиче на 9г. и две момчета на 4г. и бебе на 10м./Живеем във Варна, близо до морето. Simple Smile
Искам да Ви попитам дали знаете как точно стоят нещата за следното: Бебчо е приет на ясла, но няма да тръгва тази учебна година, а другата и понеже е трето е без такса, но ще му се пази място и аз ще си го гледам. Дали ще ми спрат майчинството или ще трябва да си плащам аз таксата, за да му се пази мястото? Директорката каза, че не е наясно с тези неща, а те и не и влизат в задълженията да ги знае.
Та ако ще ми спират майчинството направо да го отпиша преди да е станало късно.
Благодаря Ви предварително.

# 117
  • София
Майчинството се прекратява, когато детето посещава ясла/градина. В случая се пази място и детето не посещава.
При мен беше аналогичен случай. Носех бележки от личната периодично, мястото се пазеше, майчинството не се прекъсва.
Simple Smile

# 118
Мерси! И аз така знам, но съседката днес ми обясни подробно как си плащала таксата и бележките та и детските намеси.... и ми стана...веселО!
Но все пак ще го проверя и в НОИ, че има разни изменения. А и една друга съседката ми каза, че приели закон за третото дете и почти всичко му се поемало от държавата, та и него ще търся...Вие знаете ли за това нещо?
/извинявайте! Аз не съм по празните приказки - директна съм, но ще се радвам ако ме приемете сред вашите редици/
Лека вечер дами!

# 119
  • София
За Сф няма такъв филм с пазене на място, хеле пък за година, да знаете. Ако се прави, то си е измама: детето се записва, че почва, но се носят бележки. Така че майчинството се прекъсва и се ползват евентуално болнични.
Има само едно отлагане до 3 месеца (което е различно) и толкоз.
По страната може да има някакви други опции...

Общи условия

Активация на акаунт