Многодетни мами - тема 68

• 100 577
  • 750
  •   1
Отговори
# 525
  • София

За поканата за ледената пързалка ние можем ли да се включим? Имам предвид като не участваме в Пълна къща.
Аня, разбира се! Колко деца да запиша?

# 526
  • София
Благодаря! bouquet
Ами големите, за малкия май не става още. За последната, най-късната дата. Само да говорим пак в къщи кога ще се прибираме в София.

# 527
Момичета не сте писали скоро,ама аз няма към кого да се обърна.Вие ще ме разберете.Страх ме е от раждането-много малко остана-около три седмици и направо на моменти си умирам от страх,заради болката.Имам чувството ,че с годините ставам все по-лигава.Или може би ,защото ми е мн прясно предното раждане.Като се замисля,аз очевидно съм имала леко раждане,защото малката излезе с три напъна,а силните контракции да са били около час-два.Ама като си помисля как болеше....мъча се да се успокоявам,да мисля,че може и да родя много бързо.Аг-то каза,че дори упойка няма да слагаме,защото смята,че като за трети път ще бъде бързо.Ама като знам сестра ми с третото колко се мъчи....Моля споделете при вас как беше.Мисля че скоро беше коментирано,но имам нужда да ме успокоите.Няма какво да се лъжем,знам,че ще боли,няма как да се роди без болка...ама дали ще е много силна....Ох,да идва и да се оттървам.Даже по едно време мислех секцио,но осъзнавам,че това е още по-голяма глупост,след две нормални раждания.

# 528
Трудно ми е да ти кажа да не се психясваш, защото аз бях по същия начин. Но просто не го мисли толкова. Опитвай се да намериш положителното и да мислиш за него.
Според мен е много прибързано мнението на доктора, че няма да слага упойка. Аз пък точно за третото раждане държах на упойка(не бях готова тогава за още едно раждане и толкова скоро след второто да издържа толкова болка). Сложиха ми на около 6см. Доста време имах нерегулярни контракции, което не ми се беше случвало с предните две раждания. Като цяло - контракциите ми започнаха в 16ч следобед. Родих в 6:35 сутринта. При мен беше най-проточилото се раждане от трите. Но след като ми сложиха упойката, се наслаждавах на лежането в леглото Grinning (Бях качила толкова много кг, че и ходенето ми беше мъка).

# 529
Ето това си е вече реално изказване.Като вземат по форумите да пишат,че това било сладка болка,че бързо се забравяло.Да,забравя се,но си е болка ,никак даже не е сладка.
Ами успя ли да напъваш добре след упойката,като дойде времето.Защото аз с първото раждане преди десет години бях с епидурална упойка и после мн трудно беше самото раждане,защото заради упойката,а може би и защото ми беше за първи път,незнам,но нямах добро усещане за напъните и не се напъвах правилно,та се наложи да ми скачат накрая по стомаха,това беше ужасно,много ужасно,бях се зарекла дори,че втори път няма да родя.А сега с малката не пожелаха да ми сложат упойка,защото късно се усетих и го нямаше анестезиолога.Та,реално чак с второто раждане разбрах какво е това контракция.Епидуралната наистина мн помага,но ако наистина родя бързо се чудя дали да си  я слагам,ама то пък кой може да кажа бързо ли,бавно ли ще родя?

# 530
Усещах ги напъните, но си мисля, че зависи как ще ти дозират упойката т.е. от анестизиолога. Чувала съм за много случаи с епидурална упока, като твоя вкл и на моя приятелка.

# 531
Аз имам опит с епидуралните упойки. Вторият и третият път раждах с такава. Усещах си напъните, нямах проблеми с това. Нямах и никакви шевове. Вторият път бебето излезе на 3-тия напън, 3-тият - щеше да е още по-бързо, ако бебка не се беше омотала в пъпната връв и за един кратък момент не трябваше да напъвам въобще. Истината е, че третият път сложих упойката  за застраховка, от страх да не би да боли, а според мен нямаше нужда. Въобще не ме боляха контракциите. Само ще кажа, че аз съм с много нисък праг на болка и първия и втория път си ме болеше още от самото начало. Третият път до последно се чудех дали да тръгвам за болницата, защото не ме болеше както трябва и мислех, че е фалшива тревога, а като отидох бях с 3,5 см. През цялото време болеше леко, попълвах документи, ходех си насам - натам, говорех си с акушерката. Накрая тя се притесняваше, че ще започне бебето да излиза и тя няма да успее дори да си сложи ръкавиците. Постоянно ме питаше дали усещам напъни. Каза ми "дори няма да има нужда да напъваш", главичката се виждаше. Така, че споко, по-леко е от другите, но може да е малко по продължително от второто. Така ме предупреди и акушерката, така и стана.
За страха и притесненията - не питай! Бях в нервна криза последните седмици, не можех да спя изобщо.
Желаем ти успех от все сърце! И както се казва, и това ще мине!

# 532
  • Sofia
Зависи много от предлежаниено на бебето...последното ми раждане беше най-кратко и най-болезнено, но тя беше задно тилно и си ме бяха предупредили ....и все пак - два часа по-късно бях готова да родя четвърто Simple Smile

# 533
Точно това си мисля сега, трудно, лесно, все ще излезе това бебе. Може би всичко е в главата ми. Затова се мъчa да мисля позитивно, да се нaстроя, че болкa ще има, но в един момент ще приключи всичко. За упойкaтa се колебaя, защото ,ако стане бързо раждането, няма да има смисъл от нея. Мн бих искалa да не ми включват системи, за да предизвикват контрaкции ,но знам, че ще ми включaт, а то това беше нaй -болезненото за мен сега втория път.

# 534
  • София
Пазари се с лекарите да ти е на слаба капка системата. Или като те наминават разни акушерки да те наглеждат моли тях. Аз също имах известни притеснения за третото раждане, но се молех и се стараех да не се филмирам. Първото и второто бяха през 2г, с първото много се измъчих, с второто по-малко, но пак болезнено. Хем и 2та пъти бях с упойка и мисля, че заради нея. Затова 3-тият път бях решила без епидурална, а бяха минали 7г от второто раждане. Ами родих най-бързо, най-лесно и безболезнено. Болеше много 20-тина минути накрая преди напъните, усещах си ги много добре, нямах никакви вътрешни разкъсвания, а малкият се роди 5кг, че и малко отгоре. Ако не беше толкова голям малкият сигурно щях да имам раждане като по филмите. Grinning

# 535
При мен третото беше с най-много шевове, с най-много напъни и най-изтощена се чувствах. Сложиха ми през абокада някаква инжекция и изведнъж станаха силни и мощни контракциите.
Мисли за раждането като за нещо, което ти предстои, неизбежно ще дойде и бързо ще мине. Аз бях толкова изморена през последните седмици, имах силни болки в кръста, които не ми позволяваха да върша почти нищо. Направо не можех да си стъпвам на единия крак от болката, та приемах раждането като нещо, на което ще се зарадвам, че най-сетне започва. Като началото на края.

# 536
  • Сливен
При мен третото раждане беше супер бързо. Влязох в болницата в 1.30ч. Със съвсем търпими контракции и само след 50 минути гушках бебе. Болеше доста, но пък за малко. Упойка никога не съм слагала за раждане.
Пожелавам ти всичко да мине добре и да се успокоиш. И сладко живо и здраво бебче на финала.

# 537
Ох,благодаря ви момичета!Малко се поуспокоих.И аз имам някакво предчувствие,че ще мине бързо всичко,да,ще боли много,но мисля,че ще бъде за малко.А и най-важното наистина е детето да е добре.Все пак то е на първо място.

# 538
  • София
renidimova, първите два пъти бях на окситоцин, третият - не, и определено с окситоцин са по-силни болките. Дано се разминеш без него.

Като си помисля, само първия път ме беше страх от болката, защото не можех да си представя какво е точно усещането, колко е силна. Най-вече съм се притеснявала дали всичко ще мине добре. Наистина няма смисъл да се фокусираш върху болката, а върху резултата.Heart

Безплатната пързалка за деца от многодетни семейства ще бъде на 27 декември от 11 до 12 часа на ледена пързалка "Славия". Желателно е децата да са 15 мин. по-рано, за да си. обуят кънките.

# 539
  • София
И трите си деца съм родила с упойка (третото и секцио по стечение на обстоятелствата) и съм с две ръце за нея. Нямам никакъв спомен за болка. Второто раждане ми беше особено леко - там анестезиологът дори не искаше да ми слага упойка, защото видимо не ме боляло. Ами не ме болеше, ама от къде да знам какво щеше да се случи нататък.

Общи условия

Активация на акаунт