Разширени вени- кой, как се бори с проблема? - 2

• 136 183
  • 764
  •   1
Отговори
# 345
Аз също имах една разширена вена преди(махнах я с склеротерапия) и ми пареше ,особенно вечер .

# 346
  • Козлодуй
Аз имам горещи крака и пръскам краката с вода от хладилника преди спорт и преди да изляза, имам мрежа от капиляри само на левия крак и там определено ми е винаги горещо Simple Smile
Ходих при личната лекарка която ми пусна всички възможни изследвания но още нямам резултати - според лекарката това не било от венозна недостатъчност, а от ревматични болки но не била сигурна ще чака изследванията Simple Smile

# 347
  • Бургас
Благодаря ви!Ако е вена-задължително ли е да се вижда?Аз не виждам нищо изпъкнало., иначе вената я виждам под кожата.Нещо мога ли да мажа или да правя, освен магнезий?

# 348
Доколкото знам,това е вътрешна вена,моите са такива.Външните са изпъкнали.

# 349
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
Благодаря ви!Ако е вена-задължително ли е да се вижда?Аз не виждам нищо изпъкнало., иначе вената я виждам под кожата.Нещо мога ли да мажа или да правя, освен магнезий?
Не се вижда задължително, може да е по-навътре, поне от скромните ми познания и опит.
За мазане съм ползавала Лиотон 1000 и Индовазин.
Има медиакменти - Диокет, Новарикс, Детралекс, Троксевазин, като някои от тези ги има и на мазила, но все пак е редно съдов хирург или ангиолог, да назначи терапия!

# 350
На мен нищо не ми помага наистина от мазилата - само облекчават временно. Ползвала съм всичко, което се продава.

# 351
Мен също,мазилата.Пия си хапчета,от години.Сменям ги понякога,детралекс,венорутон,веноплант,флевия и др.

# 352
Здравейте,  възможно ли е да имам парене по крака от вена? ОТ едно известно време усещам парене/топлина на едно определено място.По принцип нямам проблем с вените и се чудя какво може да е.
Мажа се  с магнезиево олио по краката.Дали то няма нещо общо? Но от доста време го правя, не е от скоро.
Друго, което ми хрумва, да съм претоварила крака при спорта, но паренето е повърхностно.

Разреждайте магнезиевото олио с малко вода щом усещате парене. То е концентрат и ако усещате парене, спокойно може да се разреди с малко вода. Ако усещането е като леко изтръпване и затопляне това означава, че магнезият е бил добре абсорбиран и няма място за притеснения.. Simple Smile
Магнезиевото олио е идеално при спортуване, крампи, схващания на краката.

# 353
  • Козлодуй
Изследванията ми са нормални каза лекарката без никакъв коментар и така и не откри от какво са ми горещи краката

# 354
  • Sofia
Какви изследвания прави?

# 355
  • Козлодуй
Всички кръвни и няма основание да ме прати на друг специалист ще ги снимам и ще ги пусна тук да видите но краката ми продължават да са горещи и не мога да стоя права 15 мин дори иначе мога да ходя с часове но краката ми горят ако не ги напръскам със студена вода

# 356
  • Sofia
Доплер правен ли е?

# 357
  • Козлодуй
Не зная какво е това но ми правиха кардиограма - сърцето ми е на пушка и всички кръвни и на урина изследвания нямам проблеми и имам енергия за петима но краката ме предават и ме ограничават като са все горещи и подути - мажа ги с охлаждащи гелове и ги пръскам ги с вода от хладилника но това е временно решение изсъхват бързо и ефекта е краткотраен

# 358
  • Sofia
Доплер е нещо като ехограф,но за краката и е задължителен при проблеми с вените.Личната не те праща,з-то не е по каса,а се плаща/30-40лв/,тези изследвания които ти е правила явно са си от год.проф.прегледи и няма как с кръвни,урина и екг да се разбере за проблем с разш.вени.Такова затопляне имах когато получих флебит.Не помага никакво мазане,трябва си лечение назначено от ангеолог или съдов хирург.

# 359
  • Козлодуй
Аз нямам проблем да си платя но някой все трябва да ме насочи за първи път чувам за такова изследване а казах на личната лекарка че ще платя за всяко изследване което тя прецени и тя ми даде освен всички неплатени и едно платено и нямаше нищо тревожно парите не са проблем Както и да е нямам време повече да се разправям с доктори и без това 3 дни ми отидоха да чакам пред кабинети

Общи условия

Активация на акаунт