Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Как можем да защитим вените си от вредното въздействие на силното слънце по време на посещение на морето?
Какво представлява мазането с екстракт от конски кестен?
Какви са методите за лечение на разширени вени, предложени от проф. д-р Марио Станкев?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Как можем да защитим вените си от вредното въздействие на силното слънце по време на посещение на морето?
При посещение на морето и излагане на силно слънце върху вените е важно да се покриват краката, често да се мокрят с кърпа и да се избягва продължително излагане. Ходенето в морска вода е полезно за вените, особено при разширени вени; препоръчва се ходене в морска вода по брега за 10 минути в една посока и 10 минути в друга.
-
Какво представлява мазането с екстракт от конски кестен?
-
Какви са методите за лечение на разширени вени, предложени от проф. д-р Марио Станкев?
-
Какви са препоръките за лечение на разширени вени след операция?
-
Какви са методите за намаляване на отока и болката при разширени вени?
Пръскам си краката с вода от хладилника в която има морска сол и оцет освен това ги мажа с Троксевазин та това са действията които ми облекчават симптомите

.От няколко години съм с болки,отток и постоянно пукане на едното коляно.Ходих на ортопед,който ме лекуваше от нещо,ама и той не знаеше от какво точно.Понеже не откри съществен проблем,реши да ме прати на артроскопия.Преди процедурата отидох при рехабилитатор—физиотерапевт.Страхотен лекар,след прегледа ми каза,че всъщност имам възпаление на вените,и от там ми идват всичките болежки(имам и остеохондроза на два прешлена). В моя случай било наследство,имала съм го от дълги години,но изобщо не подозирах и не взимах никакви мерки,за което съжалявам.Та каза ми човека,че детралекса е най—ефективен,когато се пие вечер,преди лягане.Когато краката не са в покой,общо взето било безсмислено приемането на хапчета.
.Има ли надежда да си възвърна предишния вид и форма на крака?На съдов хирург обаче още не съм се наканила да отида.